Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nuty do Piosenek Jacka
Mam pytanie do osób lubiących zapisy nutowe. Czy ktoś nie posiada zapisu nutowego akompaniamentu na gitare? No jeśli nie nutowego to chociaż tabulatury?
Odpowiedz
a do jakiej konkretnie piosenki chcesz zapis?? jesli chcesz zapisy akordow w nutach do podaj akordy to ci powiem jakie nuty ;P a jesli chcesz akompaniament w nutach to podaj metrum piosenki i akordy.
Snaketail <- Wielki wielbiciel J.K.
Odpowiedz
Drogi Kolego... interesuja mnie wszelkie akompaniamenty gitarowe... oczywiście nie mowie o jakis banalach... chodzi mi tu o piosenki Jacka z tak zwanej wyzszej polki... moze ten przerywnik grany w Bajce średniowiecznej... albo rozpiske 1788 :?: daloby sie cos zrobic :?:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
nie przepraszam, ale do tych piosenek dopiero zaczalem probowac odczytywac nuty Big Grin Ja nie jestem jeszcze takim super muzykiem (no tzn jak juz mam nuty to ci wiekszosc od razu zagram ;P ) i wogle ;P wiec mi to moze zajac wiecej niz miesiac Big Grin a dodatkowo mam w tym roku egzamin gimnazjalny, wiec nie wiem kiedy to zrobie Big Grin narazie sie ucze Big Grin
Odpowiedz
nooo..... "jesteśmy cierpiliwi... żony nasze cerują niedzielną koszule...." ... poczekam... ja nie znam nut... jestem muzycznym analfabetą...(pisać nie umiem.. ale rozczytać się idzie :wink: ) ale gram... narazie z większością utworów sobie radę daje... ale jak rozszyfrujesz wyzsza półkę to daj znać... jak widzisz ten temat jest już od dawna więc jakieś pół roku mnie nie zbawi Tongue
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
ok. masz to jak w banku. tylko jeszcze raz: taby czy nuty?? bo mi tu bez roznicy, a jak mowisz ze slabo czytasz nuty to moge napisac na tabach
Odpowiedz
taby pomagają mi w grze... ale nigdy nie beda najlepsze (nie ma informacji o dokladnym czasie trwania dzwieku) Big Grin cudnie by bylo gdybys zapisał i na tym i na tym... Smile
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
ok to najpierw napisze sobie nutowo... potem latwiej bedzie to przeniesc na taby Big Grin
Odpowiedz
Snaketail, a może masz już jakieś nuty i mógłbyś podesłać próbkę? Nie muszą być z górnej półki, chciałbym zobaczyć jak ci one wychodzą.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
teraz akurat nie posiadam ;P co najwyzej naszej klasy ;P ale to tez bym musial je jakos do kompa wrzucic ;P a jak to zrobic to ja jeszcze nie wiem ;P
Odpowiedz
jak Ci sie chce to możesz wklepywać np w guitarpro... albo zeskanować normalnie... :wink:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Mnie się coś zdaje, że kolega snaketail się przechwala po prostu
Odpowiedz
nie przechwalam sie. do gp moge wklepac, ale to nie bedzie w nutach ;P
Odpowiedz
Chodziło o Twój podpis...
Odpowiedz
Snaketail, jeżeli masz problem z digitalizacją nut to zrób jakaś mała tabulaturkę do Naszej klasy, zobaczę i porównam z tym co sam zrobiłem. Z tym tabem chyba nie będzie zbytnich problemów...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
jak to w guitar pro nie ma nut :?:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
ja mam gp3 i tam sa tylko taby, albo nie wiem jak zmienic widok na nuty Big Grin
Odpowiedz
W Guitar pro świerzo wklepaną tabulaturę można wyświetlić jako nuty. Wystarczy znaleźć odpowiedni przycisk.
Chyba ze jesteś już doświadczonym użytkownikiem Guitar Pro wtedy bierzesz zakładkę "widok" a tam szukasz (zależnie od języka, ja mam in english) "standart notation".
Ps. Co mnie zastanawia to to że Snaketail pisze ze dobrze gra z nut a w guitar pro z nich nie korzysta.
Odpowiedz
A nie prościej w notatniku sobie stworzyć taba ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
można to zrobić na tysiąc sposobów. Ale w Guitar Pro za jednym zamachem masz nuty.
Takie jest moje zdanie.
Odpowiedz
Sizer dobrze mowi wódy mu dać!
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
eee... czemu mi wyswietla, ze rozszerzenie gp3 nie jest dozwolone jak chce dodac to jako zalacznik??

a co do tego zapisu nutowego... to jak naciskam ten przycisk co pokazujesz, to mi sie wlacza male okienko i po jednej nucie mi wyskakuje... nie idzie tego jakos zmienic by mi wszystko pokazywalo w nutach a nie pojedynczo??
Odpowiedz
snaketail napisał(a):eee... czemu mi wyswietla, ze rozszerzenie gp3 nie jest dozwolone jak chce dodac to jako zalacznik??
Bo nie pozwoliliśmy wgrywać mp3 jako załączników. To forum nie może rozrosnąć się do kilku gigabajtów Wink
Odpowiedz
Artur napisał(a):Bo nie pozwoliliśmy wgrywać mp3 jako załączników.
eee... mi chodzi o gp3 :] tabulatura do guitar pro 3 ;P
Odpowiedz
myślałem, że się pomyliłeś w rozszeżeniu. Sprubuj teraz...
Odpowiedz
Nie :/
Odpowiedz
Nie idzie? Widziałem, że gp4 już dodano w innym temacie, więc 3 też powinno się dać
Odpowiedz
Po zaakceptowaniu tych tabulatur przez że się tak wyraże "fachowców" można by je było wrzucić na stronę główną.
Odpowiedz
Po zaakceptowaniu przez fachowców wrzucimy
Odpowiedz