Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
"...Myślałem, żw mam prawo sądzić ludzi, dlatego tylko, że mam tę możliwość, poznawszy sposób jak sumienia budzić, pobierałem pobudzonych sumień żniwo. Bogactwo zła, którego byłem świadom..."
prosze o info na <!-- e --><a href="mailto:lukasz_s3@wp.pl">lukasz_s3@wp.pl</a><!-- e -->. Z góry dzięki
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
"Konfesjonał".
Piosenka zamykająca program "Kosmopolak", napisana 7 kwietnia 1987 r.
KN.
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Wygodny jesteś Sanches. Po to jest forum by tu pisać ewentualne odpowiedzi, pytania TU zadane, a nie specjalnie wysyłać maila z odpowiedzią. Jak zadałeśtu pytanie na forum, to zajrzyj ponownie jak będzie odpowiedź.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czesc Mam taki problem: potrzebny mi jest tytuł piosenki Kaczmarskiego sa w niej słowa "Hej szable w dłon" czy cos podobnego
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Reputacja:
1
Cześć też mam problem, potzrebny mi tytuł piosenki Kaczmarskiego w której są słowa "hej na wachte za Niechcicem" czy coś podobnego. Tez z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Cześć też mam problem, potzrebny mi tytuł piosenki Kaczmarskiego w której są słowa "hej na wachte za Niechcicem" czy coś podobnego. Tez z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia chyba : Hej, kto szlachta - za Kmicicem! :lol:
Potop. Pan Kmicic.
Cały utwór znajdziesz tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/wiersze_alfabetycznie/kaczmarskiego/p/potop_pan_kmicic.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... kmicic.php</a><!-- m -->
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Ola napisał(a):chyba : Hej, kto szlachta - za Kmicicem!
Potop. Pan Kmicic.
Cały utwór znajdziesz tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/wiersze_alfabetycznie/kaczmarskiego/p/potop_pan_kmicic.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... kmicic.php</a><!-- m --> O kur..... !!!!!!!!!!!:-o :-o :-o
A tak w ogóle to mam problem: było kiedyś w necie takie forum, o janku kaczorku, czy jakoś tak. Nie macie może dresu?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Zgadzam się z przedpiszcą :lol:
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Olaff22 napisał(a):O kur..... !! Ale śmieszne!!!
Nie zwróciłam uwagi kto to napisał i w pierwszym odruchu odpisałam. Jestem bibliotekarzem i mam odruch udzielania informacji. A studenci potrafią zadawać tak idiotyczne pytania, że nawet Niechcic na wachcie mnie nie dziwi
Szkoda, że nie załapałam żartu...
Teraz jest mi trochę przykro...
Reputacja:
1
Sorki nie smuć się W rewanżu stawiam piwo, albo co tam innego pijesz, przy najbliższej okazji A tak na marginesie w sumie nieważne kto pisał pytanie, tylko w jakim kontekście, czyli po kim i wszystko będzie jasne
[ Dodano: 2005-04-25, 18:32 ]
A tak w sumie to dobrze o Tobie świadczy, że niemal instynktownie pomagasz innym (choć czasem można się naciąć :/ ). Musi być z Ciebie dobry bibliotekarz
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Sorki nie smuć się W rewanżu stawiam piwo, albo co tam innego pijesz, przy najbliższej okazji To może coś tam innego
Przemek napisał(a):A tak na marginesie w sumie nieważne kto pisał pytanie, tylko w jakim kontekście, czyli po kim i wszystko będzie jasne W sumie racja!
Przemek napisał(a):A tak w sumie to dobrze o Tobie świadczy, że niemal instynktownie pomagasz innym (choć czasem można się naciąć :/ ). Musi być z Ciebie dobry bibliotekarz Mam nadzieję.
Słonecznie pozdrawiam.
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Swiety napisał(a):tytuł piosenki Kaczmarskiego sa w niej słowa "Hej szable w dłon" czy cos podobnego słowa Jan Kaczmarek , muzyka Władysław Plaskota. Ostatnio ktoś do mnie powiedział " Widziałeś ? Ten twój Kaczmarski dostał Oskara ! ".
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
niechcic jest to główna postac z czwartej czę ści trylogi pt."ognie ,broną i opona", lub konspiracyjny pseudonim andrzeja leppera z czasów gdy pracował w PGR. przepraszam za interpunkjcę.pozdrawiam
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
slawek, zacznij pisać z sensem....
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
dobrze,zacznę pisać z sensem,tylko ,że na pytanie o "Niechcica" TRUDNO JEST SESOWNIE ODPOWIEDZIEC
Reputacja:
1
Nie jest trudno, tylko trzeba wziać pod uwagę kontekst i pytanie wcześniejsze
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
|