Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
skan z "JK w świecie tekstów"
czy znalazła by się na forum dobra dusza która podesłałaby mi na maila skan z książki K. Gajdy fragmentów dotyczących trzech utworów: Hiob, Dzieci Hioba i Syn marnotrawny o ile jakieś informacje znajdują się w tej publikacji
będę bardzo zobowiązany
pozdrawiam
I co - znalazła się już "dobra dusza" (czytaj: mogę już zamknąć temat?)

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
po co tak wszystko zamykać?
Np. żeby nowym łatwiej się było połapać, które tematy są jeszcze "aktywne", które np. przeczytać w pierwszej kolejności przy przeglądaniu forumowych archiwaliów...

BTW wszelkie bluzgi dotyczące ostatnich zamknięć tematów w Hyde Parku można kierować do mnie (najlepiej na priv, żeby nie zaśmiecać forum) :roll:
Jeżeli uważasz, że jakiś temat jeszcze "ma szansę" na uzupełnienie to napisz i się otworzy z powrotem.
Swoją drogą - gdyby nie mój post (ten z pytaniem o zamknięcie) najprawdopodobniej w życiu nie zauważyłbyś tego tematu :twisted:

Pozdrawiam
Zeratul
Skoro i tak ma być już nie używany, to jaki sens ma wywlekanie go z 7 strony Hyde Parku tylko po to żeby go zamknąć?
Widze go pierwszy raz ( a moze nie zauważyłem) więc w takim razie jakoś nie przeglądałem go i połapałem się Wink
Temat nie musi być aktywny, ważne żeby był ciekawy. Ktoś nowo wchodzący na forum znajdzie coś dla niego i okaże się że jest to zamkniętę.. Wątpie czy chce mu się pisać do administratorów.
Nie chodzi o bluzgi.. tylko takie akcje nic nie dają (moim zdaniem) kogo obchodzi czy temat na entej stronie jest otwarty czy zamknięty.. Nie raz się zdarza ze ktoś dopiero po czasie odnajduje coś co go interesuje.
Nie ważne.. Wink

Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):Skoro i tak ma być już nie używany, to jaki sens ma wywlekanie go z 7 strony Hyde Parku tylko po to żeby go zamknąć?
Zeratul poznał nową funkcję "zamknij temat". Zamknął by sobie coś...Tylko, cholera, nie ma czego.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Filip P. napisał(a):Temat nie musi być aktywny, ważne żeby był ciekawy. Ktoś nowo wchodzący na forum znajdzie coś dla niego i okaże się że jest to zamkniętę.. Wątpie czy chce mu się pisać do administratorów.
Oczywiście!!
Filip P. napisał(a):Nie chodzi o bluzgi.. tylko takie akcje nic nie dają (moim zdaniem) kogo obchodzi czy temat na entej stronie jest otwarty czy zamknięty.. Nie raz się zdarza ze ktoś dopiero po czasie odnajduje coś co go interesuje.
Oczywiście że takie akcje dużo dają. Dzięki takiej akcji Zeratul może pokazać wszystkim kto tu rządzi i do kogo słać uprzejme prośby o odblokowanie tematu.
Już Olaf zdaje się pisał niedawno że nadgroliwość jest gorsza od faszyzmu...

Powiedz mi w czym przeszkadza nieaktywny temat który nie jest zamknięty?? Nie obciąża od dodatkowo serwera, a daje szansę na bezproblemowe wznowienie danego wątku. Być może się znajdzie osoba która nagle zechce coś dopisać, poruszyć inny aspekt sprawy i wznowić dyskusję. Po co to utrudniać ??? Rozumiem jak sięzamyka tematy w dziale ogłoszenia z powodu dezaktualizacji. Ale zwykłe dyskusje się nie dezaktualizują tak szybko.
Zeratul napisał(a):Swoją drogą - gdyby nie mój post (ten z pytaniem o zamknięcie) najprawdopodobniej w życiu nie zauważyłbyś tego tematu
To po co twój post, wywlekający ten temat na wierzch??? Sk
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Zazwyczaj zamyka się tematy sprzeczne z regulaminem, strasznie spamerskie, lub takie w których po raz setny zadano to samo pytanie, na które można znaleźć odpowiedź w kilku miejscach forum. No ew. temat może być z jakichś powodów zdezaktualizowany, ale to musi być szczególny powód, żeby go od razu zamykać (Takim tematem, może być powiedzmy petycja do administratorów, która już się zakończyła Tongue ). Reszty tematów IMO nie powinno się zamykać, bo się robi Burdel na forum. Ktoś chce coś dopowiedzieć i musi wysyłać od razu PW do moderatora. :roll:

Ponad to uważam, że jeśli już bardzo chciałeś Zeratulu zamknąć ten temat, to powinieneś o to zapytać w PW, a nie robić zamieszanie na forum :/
Najpierw nasienie
kiełkuje, rośnie, pnie się do góry
----------
A gdy wychyli pierwsze listki z cienia - radość
kazahd napisał(a):Ponad to uważam, że jeśli już bardzo chciałeś Zeratulu zamknąć ten temat, to powinieneś o to zapytać w PW, a nie robić zamieszanie na forum
Słuszna rada. W sumie to ogłoszenie było a nie temat do dyskusji, nawet dział zły Wink
Filip P. napisał(a):Nie chodzi o bluzgi.. tylko takie akcje nic nie dają (moim zdaniem) kogo obchodzi czy temat na entej stronie jest otwarty czy zamknięty..
"Bluzgi" w moim poście powinny być w cudzysłowiu :wink:
Chodziło mi o jakiekolwiek uwagi Big Grin
Co do sensu takiego działania, to wydaje mi się, że zamknięcie części przestarzałych tematów ułatwia nowym użytkownikom orientację w "życiu" forum.
Pamiętam, że gdy sam "odkryłem" forum, to na początku strasznie trudno było mi się połapać wśród setek tematów - które z nich są "rozwojowe" (a więc należy przeczytać je najpierw, by móc wziąć udział w dyskusji), a w których dyskusja już się zakończyła (i nikt nie będzie chciał powtarzać n-ty raz tych samych argumentów tylko z powodu pojawienia się nowego dyskutanta).
olaff22 napisał(a):Zeratul poznał nową funkcję "zamknij temat". Zamknął by sobie coś...Tylko, cholera, nie ma czego.
Ciebie bym chętnie zamknął - niestety nie mogę Sad :wink:
Przemek napisał(a):Już Olaf zdaje się pisał niedawno że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...
Takie "czepialstwo" jest z pewnością lepsze... Tongue
Jeżeli to jest najpoważniejszy z trapiących Cię problemów, to gratuluję Big Grin
Przemek napisał(a):Być może się znajdzie osoba która nagle zechce coś dopisać, poruszyć inny aspekt sprawy i wznowić dyskusję.
A kiedy ostatni raz ktoś odgrzał temat (zwłaszcza taki sprzed pół roku)?
Jakoś nie mogę sobie nic takiego przypomnieć... :|
kazahd napisał(a):Ponad to uważam, że jeśli już bardzo chciałeś Zeratulu zamknąć ten temat, to powinieneś o to zapytać w PW, a nie robić zamieszanie na forum
Masz rację :roll: Nie spodziewałem się po prostu, że mój post spowoduje tak "silny" odzew (zwłaszcza, że poprzedni tego typu przeszedł bez echa). Co do PW: autor tematu nie logował się od połowy sierpnia (przynajmniej tak jest w profilu), więc taka wiadomość zbyt szybko by do niego nie dotarła. Na mojego posta natomiast, mogłaby odpowiedzieć ewentualna "dobra dusza" (czyli ktoś, kto wysłał Tomkowi stosowne materiały) lub sam autor (jeżeli zaznaczył "śledzenie odpowiedzi w temacie" - wtedy informacja o nowym poście idzie na maila).

Pozdrawiam
Zeratul