Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ofiara" Utwory jacka w guitar pro
Moze ktos sie bawi w zapisywanie utworow Jacka w guitar pro?? Ja sie kiedys bawilem i zrobilem "ofiare" ale ze sluchu ze strasznej kopii utworu. Moze komus sie przyda i podejmie dalsza prace w tym programie. Confusedpoko:
Odpowiedz
Chyba mam ;/
Odpowiedz
Arturze, jakie rozszerzenie ustawiłeś?
W Gitar pro są różne rozszerzenie *.gp ; *.gp3 ; *.gp4. Ten jest z gp4.
Odpowiedz
a ja nie mam guitar pro. Może mi ktoś ten tab pokazać w jakimś innym formacie? Jesli to możliwe, oczywiście.
Czy to jest cała Ofiara, czy tylko fragment?
Odpowiedz
Np. tutaj mozna dostac guitar pro 4:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://download.chip.pl/index/download_index_1271.html">http://download.chip.pl/index/download_index_1271.html</a><!-- m -->
milej zabawy Smile
Odpowiedz
Filip P., gp3 i gp4 już macie ustawione, zaraz wstawie jeszcze samo gp
Odpowiedz
ok, jest tylko jakiś problem bo tabulatura mi się wyświetla, ale nie włancza się dźwięk.
Jahubie, czy u Ciebie jest dźwięk?
Odpowiedz
Filip!
Dzwiek sie wlacza gdzies w ustawieniach programu. Ja musialem miec dzwiek i mam zeby to zrobic Smile
W ustawieniach przypisujesz urzadzenie ktore bedzie odtwarzac midi i pamietaj ze mozna je podglosnic lub sciszyc.
Odpowiedz
korzystam z Guitar Pro ale zawsze dźwięk był włączony... pierwszy raz mam taką sytuację... ale ju8ż działa dzięki... coś mi się poprzestawiało...
Odpowiedz
Dla tych którzy nie mają Guitar Pro, załączam ten tab w formacie tekstowym... Rozszerzenie załącznika to .gp ale to jest zwykły plik txt. Zrobiłemropzszezrenie gp bo forum nie akceptuje txt, po ściągnieciu na dysk zmieńcie rozszerzenie na txt żeby był porządek Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Zrobiłem rozszerzenie gp bo forum nie akceptuje txt, po ściągnieciu na dysk zmieńcie rozszerzenie na txt żeby był porządek Smile
I bardzo słusznie, że forum nie akceptuje txt.
Nie możemy przecież pozwolić by rozrosło się do kilku GB Tongue :lol:
BTW Właśnie podałeś ludziom sposób wstawiania niedozwolonych załączników :wink:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Jezeli dobrze widze to plik tekstowy troche wiecej zajmuje, czyz nie?? Smile

Ale w sumie nie kazdy ma Gp i nie kazdy chce miec Smile
Odpowiedz
ka uważam że plik txt jest najlepszy... a nuty w GP sa zle zrobione bo wszystko leci na szesnastkach, a czasem powinny być dzwięki w basie sporo dłuższe, zresztą jak się odtworzy w GP to słychać ...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek zgazdzam sie z toba Smile w wypowiedzi chodzilo mi tylko o rozmiar plikuSmile mniejszy w koncu mniej zajmuje Smile

Ale jak ktos chce pocwiczyc gre bo np nie nadaza z tepem a umiejetnosci tez nie najlepsze to Gp moze troche pomoc przeciez, bo slychac Smile
Odpowiedz
Hmmm, mi się wydaje że najlepiej słychać na nagraniach Mistrza. Jeżeli ktoś by chciał się uczyć opierając tylko na GP to sięw przypadku ofiary niezbyt dobrze nauczy Smile Tab jest tylko do pomocy, przede wszystkim trzeba długo i wnikliwie słuchać nagrań.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Tak to co mowisz jest prawda ale ja utwory jacka zaczynalem grac znajac 2 akordy. Smile To na jego muzyce zlapalem bakcyla gitary i wiem, ze jak bym te 7 lat temu mial Gp to by mi bylo latwiej.Smile Ale racja twoja, ze sluchajac mozna sie nauczyc, jezeli sluch dobry. Ja sluch troche musialem cwiczyc zeby zaczac cokolwiek slyszecSmile
Odpowiedz
Przemek napisał(a):ka uważam że plik txt jest najlepszy... a nuty w GP sa zle zrobione bo wszystko leci na szesnastkach, a czasem powinny być dzwięki w basie sporo dłuższe, zresztą jak się odtworzy w GP to słychać ...
nie otwieralem jeszce tego pliku bo nie pozwala mi na to sprzet na uczelni, ale co do dlugosci dzwiekow to nie jest problemem wydluzenie ich dlugosci, starczy tylko w opcjach gp pogrzebac :p
a co do grania JK (i nie tylko) z tabow to mysle ze najlepszy efekt mozna uzyskac jedynie wtedy gdy tylko podpieramy sie tabulatura a nie slepo w nia zapatrzeni gramy tak jak cyferki wskazuja Wink
no i zawsze najlepiej jest znac dobrze utwor ktory chcemy zagrac
Odpowiedz