Liczba postów: 161
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Kojarzycie może film "Ostatni dzwonek"? O czym on był, jaki on był? Jak miałem bodajże 6 lat moja mama chyba go w telewizji oglądała. Ja tam pamiętam że było coś o jakiejś wycieczce szkolnej, ludzie przy ognisku śpiewali "(...) koniec republiki/ A Juliusz Cezar pisze swoje pamiętniki" i to wszystko co pamiętam. Moje pierwsze zetknięcie z Kaczmarskim... dopiero teraz to sobie uświadomiłem
Widzieliście ten film?
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Ja niestety tego filmu nie widziałam
, ale wujek mówi, że go oglądał i bardzo mu się podobał, choć poza pewnymi epizodami (i tym, że bardzo dobrze zagrał tam Jacek Wójcicki) szczegółów nie pamięta. Podobno ma gdzieś ten film nagrany więc może kiedyś go obejżę.
Jak mnie niepozornych nie żegna się z żalem.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
W dziale "Ogłoszenia" w temacie "Ostatni dzwonek"podawałem link do firmy wysyłkowej gdzie można nabyc ten film. Zajrzyjcie tam. Film jest warty obejrzenia również ze wzgledu na doskonałą muzyke Preisnera. Jeśli nie chcecie go kupowac, mam go na kasecie video. W razie czego moge przesłac do przegrania. Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Przy ognisku śpiewana była "Modlitwa o wschodzie słońca". "Lekcję historii klasycznej" śpiewali w klasie - przed lekcją historii.
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=3049&start=1">http://www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/o ... 49&start=1</a><!-- m -->
Liczba postów: 161
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Adam, zarejestruj się na forum, bo chcę zaznaczyć, że mi pomogłeś. :wink:
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Ja mam ten film na cd w formacie avi. Gdyby ktoś potrzebował, mogę pomóc.
Pozdrawiam
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Można tek fil kupić na DVD za 19.99. Robi wrażenie. A Jacek Wójcicki nawet nieźle wykonała "A my nie chcemy uciekać stąd". Muzyka Preisnera także godna uwagi.
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Zgadza się, dobry film. 8)
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
wysmienity film... wujek ma na dvd... pierwsza klasa... :wink: polecam wszystkim...
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...