Liczba postów: 8
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam!
Otóż mam jedno pytanie...czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak odczytywać i zagrać a kordy zapisane tak, np.
"a/H" bądź też "a/C", etc. etc.
Pozdrawiam.
"Jeśli zabijesz człowieka, będziesz mordercą. Zabij wielu, a będziesz bohaterem. Zabij wszystkich a jesteś ulubieńcem bogów, lub poważnie niezrównoważony."
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
a/H to jest akord a-moll, ale wymagane jest uderzenie dźwięku H na strunie basowej, a nie dźwięku na A jako podstawy akordu, reszta na tej samej zasadzie działa. Po prostu to jest wskazówka, która strunę basową uderzyć.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
to ja mam podobne pytanie:
(nie wiem tylko jak to zapisac zeby sie dobrze wyswietlilo na forum) w zapisie nutowym 'astrologa' jest cos takiego:
As|C , c|G itp
no i nie wiem czy to na tej samej zasadzie dziala czy nie?
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
To działa zawsze na tej samej zasadzie i jest ogólnoprzyjętym standardem w tego typu opracowaniach.
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
tutaj chyba chodzi nie tyle o strunę basową, co o dźwięk, który w tym basie znaleźć się ma. Bo struny basowej H w gitarze klasycznej nie uświadczymy
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Reputacja:
1
To właśnie to napisałem ale na konkretnym przykładzie. Jeżeli mamy a/H to na strunie basowej A uderzamy dzwięk H. Tylko nie dodałem na końcu dźwięk, zamiast struna, ale to i tak wynikało z treści wcześniejszej.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
A, fakt. Tu mój błąd. Cóż, ten wtórny analfabetyzm

Przepraszam najmocniej
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Reputacja:
1
Czemu zaraz błąd, słusznie to zauważyłeś. Lepiej uściślić informację, niż miałby ktoś nie zrozumieć dokładnie i kombinować nie potrzebnie

))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "