Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaczmarski artystycznie
Ale chcecie gotowy scenariusz, obsadę i scenografię, czy wystarczy zarys?
No i czy te kilka godzin, to już jest dłuższy czas? Dłuższy od czego? Bo ja mam np. długi termometr. Z tym że nie tutaj, a tam. Ale jakby co, to mogę mu zrobić zdjęcie, albo nawet narysować...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Nietypowo? Są różne sposoby: można np. zaśpiewać stojąc na rękach i przygrywając sobie nogami na gitarze. Czy to za bardzo nietypowo?
Odpowiedz
Leel napisał(a):Czy ktoś ma pomysł jak można przedstawić dorobek Jacka Kaczmarskiego w nietypowy sposób? Szukam weny do tej fundacji artystycznej.

1. Pomysłów jest mnóstwo. A jaką stawkę fundacja płaci za pomysły? A jeśli oczekuje darowizny, to jak ją rozlicza i co oferuje darczyńcy?

2. Jak działa fundacja, skoro "szuka weny" (swoją drogą - ciekawy cel założenia fundacji), a jednocześnie w statucie ma:

"a/wspieranie, promocję i ułatwianie rozwoju kariery artystom profesjonalnym i nieprofesjonalnym, artystom rzemieślnikom, przedstawicielom ginących zawodów, twórcom ludowym;
b/ pomoc i doradztwo członkom powyższych grup twórczych",

czyli nie realizuje zadań statutowych, skoro pyta: "czy ktoś ma pomysł, jak przedstawić dorobek (...)? Szukam weny".

3. Fundacja ma "wspierać i promować" twórców profesjonalnych i "zapewniać im godziwe życie", a cała działalność ekspozycyjna ogranicza się do promocji produktów szumnie nazwanych sztuką użytkową, podczas gdy na analogicznych, znacznie popularniejszych serwisach ta sztuka użytkowa jest zwyczajną działalnością gospodarczą. Innymi słowy - nie ma co promować decoupage'u i artystycznych przedmiotów użytkowych, bo te się same sprzedają jako kontrapunkt dla masowych produktów codziennego użytku (od Allegro, przez blogi, po Decobazaar i Pakamerę), a pomijając np. malarstwo, poezję i inne niszowe dziedziny sztuki, których wplecenie w życie codzienne dopiero byłoby realizacją celu statutowego, określonego w pp. a-c, e.

4. Absolutnie nieprofesjonalne jest stwierdzenie "przedmioty mogą zawierać śladowe ilości sierści kota". Jeśli to ma być żart - to nie jest śmieszny.
Odpowiedz
A ja sobie myślę, że to spam, mający na celu wypromowanie wątpliwej jakości strony, i jako taki powinien zostać usunięty. Cały wątek.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
A to <!-- m --><a class="postlink" href="http://sztukaczlowieka.com">http://sztukaczlowieka.com</a><!-- m --> ? To nie to samo?
Fundację może założyć każdy u przysłowiowego Kowalskiego w piwnicy.
Zgadzam się z pkosela, że to raczej post "promocyjny", w którym najmniej o JK chodzi.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości