Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolejny Wieczor Duch Dwooch 13 grudnia 2012r. Stan Wojenny
Duch Dwooch

Drodzy Przyjaciele ,spektakle Duch Dwooch 13 i 20 grudnia tego roku w klubie Dymek z papierosa kabaret ul.Ruska 46a godz 21 , Wstep podobnie jak ostatnio w dniu koncertu 20zl ,przedsprzedaz 15zl,dla grup 7 lub wiecej osob 10zl ,dla studentow 12zl,
13 grudnia Rocznica Stanu Wojennego tak wiec pojawi sie pare rzeczy z tamtego okresu,ale bedzie tez z innych nurtow i gatunkow,Natomiast 20 grudnia to charakter imprezy bardziej swiateczno-przed sylwestrowy ,a takze przywitanie Konca Swiata ,ktory wg. wielu ma byc 21 grudnia tego roku.pozdr. i w razie checi udzialu piszcie prosze lub dawajcie znac na fb, badz mail <!-- e --><a href="mailto:argo777@interia.pl">argo777@interia.pl</a><!-- e --> ,lub 729 120 403 ,badz gg 3308702 pozdr . Duch Dwooch
Recenzja z ostatniego spektaklu napisana przez niezalezna Scene Wroclawska tutaj :

Scena Wrocławska udostępnił(a) Oś czasu.
16 listopada
Duch Dwooch w pubie Dymek z Papierosa, 15.11.2012

Dzięki uprzejmości artystów tworzących Duch Dwooch mogłam, razem ze znajomymi, świetnie spędzić wczorajszy wieczór. Dotyczy to także wszystkich gości, którzy licznie tam przybyli. W kameral
nej atmosferze pubu, można było posłuchać utalentowanych artystów oraz bez problemu spędzić ten wieczór ze swoimi przyjaciółmi bo muzyka tworzyła nie narzucające się hałasem tło dla rozmów. Nie mogę nic zarzucić artystom występującym wczoraj, gdyż reprezentują oni talent i umiejętności które chciałoby się częściej słuchać i oglądać. Wojciech Kroczak grający na pianinie i świetnie wykonujący standardy, wprowadził publikę w całość występu. Na uwagę zasługują też młode, piękne i utalentowane dziewczyny śpiewające w jego akompaniamencie i nie tylko, czyli: Paulina Burzyńska (ASP) i Agata Bzdziuch (liceum nr 17, profil teatralny).
Sam zespół Duch Dwooch (gitara, śpiew i akordeon) zaprezentował pieśni ukraińskie, rosyjskie i polskie. To było dla mnie miłe doświadczenie posłuchać ich w takim wykonaniu.
Klimat koncertu i fajni ludzie sprawili że absolutnie nie żałuję dość późnego powrotu w mglista noc do domu. Takie właśnie wydarzenia, łączące muzykę i spotkania w klubach chciałabym częściej odwiedzać we Wrocławiu. Mam nadzieję, że Duch Dwooch powtórzy jeszcze swój spektakl w innych pubach i pozwoli się poznać szerokiej publiczności.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.facebook.com/duch.dwooch">http://www.facebook.com/duch.dwooch</a><!-- m -->
Duch Dwooch
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Dzięki uprzejmości artystów tworzących Duch Dwooch mogłam, razem ze znajomymi, świetnie spędzić wczorajszy wieczór...
Czy to są te obiecane
Duch77 napisał(a):filmy ze spektaklu
?
Pytam, bo lubię się pośmiać i czekam kiedy
Duch77 napisał(a):posmioejemy sie wspollnie z tych ktorzy teraz probuja sie smiac :-
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Ponoć Pasikowski ze Smarzowskim mają ten film kręcić, trwają rozmowy ze Stuhrem i Opanią w sprawie obsady. :)
Odpowiedz
To posmiej sie z wlasnej glupoty i nie zasmiecaj nam tematu drogi MACB.

Simon wez leki. :-
Odpowiedz
Panowie wy nie nadazacie, jestesmy juz pry kolejnym spektaklu Duch Dwooch ,a wy wciaz zyjecie tym poprzednim, to jest smiech.
Odpowiedz
Weź nie pitol, tylko dawaj, coś obiecał.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):To posmiej sie z wlasnej glupoty i nie zasmiecaj nam tematu drogi MACB.
No to pośmialiśmy się, pożartowali - jak to mówią... A teraz mam pytanie:
Duch77 napisał(a):Simon wez leki. :-
Ciekawy emotikon, co wyraża?
Odpowiedz
Skoro jestes na tyle ograniczony by nie wiedzic co oznacza prosty przekaz , to jak ty skonczyles medycyne czlowieku i w ktorym szpitalu przyjmujesz?? Zebym wiedzial by tam nie posylac znajomych.

Czep sie lepiej tramwaju,albo brzydkiej pielegniarki, a glupoty wypisuj na kartcie pacjenta to cie szybciej zwolniom pszczelarzu.
Odpowiedz
Szkoda, że Maciek nie jest psychiatrą...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Muszę przyznać, że wątki duchowe czytam z pewnym zaciekawieniem, traktując je jako coś w rodzaju studium przypadku. Wymiana zdań między Duchem a jego adwersarzami jest fascynująca o tyle, że w sposób perfekcyjny ilustruje powiedzenie "papier wszystko wytrzyma". Napisać można wszystko - jeden pisze i drugi pisze, argument za argument, cios za cios. Tak jest, Panowie, argument! Społeczny odbiór i znaczenie tego słowa mocno bowiem się zmieniło. Dziś argument to po prostu stwierdzenie z przekonaniem; kwestia umocowania w faktach, logiki etc. zdecydowanie zeszła na drugi plan. Ktoś może na przykład robić wywody, pokazywać niezbite fakty, uzmysławiać innym, że przyczyna katastrofy jest arcyboleśnie prosta: próba lądowania w warunkach pogodowych, które absolutnie się do tego nie nadawały. I cóż z tego, skoro ktoś powoła się na badania (tak, badania!) naukowców (tak, naukowców, profesorów!), z których wynika niezbicie (rozumiecie to słowo?!), że to był zamach. A jeśli nawet nie, to przecież przyczyny trzeba dokładnie i do końca wyjaśnić, czyż nie?! No, kto zaprzeczy temu ostatniemu zdaniu?!

Albo takie coś:

[Obrazek: 38211234371543239313317.jpg]

Pewien mój dobry znajomy - człowiek prawy i uczciwy - wyraża nadzieję, że przejrzę kiedyś na oczy i zrozumiem, jak bardzo się mylę, nie doceniając ww przymiotów Macierewicza. A jego fejsbukowy znajomy twierdzi, że przerażają go ludzie tacy jak ja - nieświadomi, bezmyślni, błądzący, niechcący zobaczyć oczywistych prawd, przymykający oczy "na kłamstwa i przestępstwa przeciwko własnemu narodowi". Mój Boże, czymże się to różni od rozmów duchowych? Chyba tylko tym, że tu Duch jest sam jeden, więc racja adwersarzy przeważa przynajmniej liczebnością swych wyznawców. A tam? Obydwie opcje wydają się być całkowicie równoprawne.

Konkluzja? Chyba tylko ta, że nie ma sensu żadna rozmowa. No ale:

...jeśli słowom ufać się nie daje –
Cóż pozostaje?
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):...Maciek nie jest psychiatrą...
W tym wontku to chyba psychiatrom...

Luter napisał(a):...przeważa przynajmniej liczebnością...
...i liczebnościom.
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz
Kolejny pszczelarz ,czep sie autobusu pospiesznego i zasmiecaj nam watku,jeslis taki cwany to zorganizuj konkurs recytatorski i go wygraj pchla odnogo.

Ludzie przypadkowi wypisuja rzeczy z palca wyssane ,lepiej siegnijcie do tematu Raport z nawiedzonego miasta , a wszystko bedzie jasne,pozdr. i do zobaczenia 13 i 20 grudnia tego roku o godz 21 w klubie byl;ego dyrektora p.Zbigniewa Lesienia , klub Dymek z papierosa kabaret :-
Odpowiedz
No, zrozumieliście, pszczelarze? :D
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kolejny pszczelarz ,czep sie autobusu pospiesznego i zasmiecaj nam watku,jeslis taki cwany to zorganizuj konkurs recytatorski i go wygraj pchla odnogo
Nie rozumiem - jak można się tak brzydko wyrażać, motyla noga! I to w miejscu publicznym, kurcze pióro..
Odpowiedz
Dobra, dobra. Ty tu nie podskakuj (bo naślemy na Ciebie Mikulskiego), tylko organizuj konkurs recytatorski. A, i przy okazji dobrego miodu załatw, pszczelarzu!
Odpowiedz
Doskonała rada... wuju!
Odpowiedz
Apropos - miód z pasieki Roberta Siwca: cud miód!
Odpowiedz
Jeszcze jeden forumowy... pszczelarz?!?
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kolejny pszczelarz ,czep sie autobusu pospiesznego i zasmiecaj nam watku...
To chyba do mnie... Pisałem już: w tym temacie trzymaj się swoich reguł! Nie "watku" tylko "wontku". I cóż obraźliwego jest w zawodzie pszczelarza, że używasz go jako inwektywy? Nie wiem, ale żeby nie pozostać dłużnym, to smarkam na ciebie synu szklarza! Twoja matka była chomikiem a ojciec śmierdział skisłymi jagodami! O!

I dajcie już spokój z tymi pszczelarzami, żeby nie doszło do sytuacji jak tu:

http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewt...44#p137944
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz
Glupoty wypisywane na tym forum sa powszechnie znane ,szczegolnie przez panow S i S ,a takze przez pseduo lekarzy tpu Macb, jak rowniez przez kilku innych ze spolki. Panowie wracajcie do przedszkola. :-
Odpowiedz
Istna Spółdzielnie Pszczelarska :)
Odpowiedz
Tudzież pseudolekarska!
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):pseduo lekarzy tpu Macb

A dużo tu tych pseudolekarzy? Bo ja pseudoginekologiem jestem, amatorem w dodatku...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Kto ma uczy niechaj slucha,a inni niech zamilkna na wieki.
Odpowiedz
Szanowni Pszczelarze! Dziś w Kościele Katolickim obchodzone jest wspomnienie św. Ambrożego z Mediolanu (nie Kleksa) - patrona pszczelarzy. Wszystkiego najlepszego z okazji tego naszego małego święta! Niech nasze słowa będą miodem na uszy duszej duszy. Kto ma uczy niechaj slucha...
Odpowiedz
Szanowni Pszczelarze! Dziś okrągła 8 rocznica skalsyfikowania zawodu pszczelarza przez Ministra Gospodarki i Pracy!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pszczelarz

Wszystkiego najlepszego! I nie martwcie się, że pszczoły wymierają - im mniej cię co dzień miodzie, tym mi smakujesz słodziej.
Odpowiedz
Jeśli jesteśmy w temacie pseudolekarzy, to uż. Alek siedzi obecnie na statku na Karaiby jako lekarz pokładowy. Specjalizacja zawodowa: radiolog. To jest dopiero cyrk.

Pozdrawiam pszczelarzy.
Odpowiedz
A pszczoły wziął ze sobą?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Tylko świerszczyki
Odpowiedz
Też pożyteczne...
"Wszyscyśmy z płócien