Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ewa śpi
Kompozycja ewidentnie nie jest skończona. Brakuje wielu elementu (piana, partii pozostałych instrumentów). Ale tzw. zarys konspektu szkicu jest. Muzyczka jest dedykowana Pewnemu Ważnemu dla mnie Twórcy. Wyobrażałem sobie - nie zupełnie bezpodstawnie - że kiedyś mógłby on "umuzycznić" teksty JK. Niestety jak dotąd nie doszło do owego umuzycznienia nie doszło. Z braku laku spotkałem się z Kolegą i, wyobrażając sobie, jak takie uzmuczynienie w wydaniu Pewnego Twórcy, mogłoby wyglądać, zmajstrowaliśmy taki oto projekcik:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://olaff22.wrzuta.pl/audio/665a8d07iPT/ewa_spi2_per0">http://olaff22.wrzuta.pl/audio/665a8d07 ... _spi2_per0</a><!-- m -->
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Hehe, jakbyś po prostu wkleił bez komentarza, to bym się nabrał w pierwszej chwili :) Naśladownictwo stylu - idealne :)
Odpowiedz
Nie wiem czy trafnie, ale ja słyszę tu Raz Dwa Trzy :)
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
jestem zachwycony
i
co tu gadać - zazdroszcze
Odpowiedz
Wprawdzie ani nie jestem zachwycony ani nie zazdroszczę, ale faktycznie - dobre!
Czy wydanie płyty TŁCh z Ich własnymi kompozycjami do tekstów JK nadal jest w planach?

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
Niktważny napisał(a):Z braku laku spotkałem się z Kolegą i (...) zmajstrowaliśmy taki oto projekcik:

Ja wiem, ze czas to towar deficytowy, ale może częściej się z Kolega spotykajcie, jeśli efektem tych spotkań są takie ''konspekty''. Bardzo dobre !
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Bardzo dobra piosenka. Gratuluję :)
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości