Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TAKO RZECZE KACZMARSKI 8.07 Niepołomice
08.07.2012r.
Zamek w Niepołomicach.
start: 16.00.
cena biletu: 20zł.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.arue.pl/">http://www.arue.pl/</a><!-- m -->

To może być dooobre!
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Jak zobaczyłem czcionkę, to pomyślałem w pierwszej chwili, że Kaczmarskim "zajął się" Warlikowski albo Lupa.
A dlaczego myślisz, że to akurat może być dobre?
Odpowiedz
Bo występują Globisz i Groniec, a oni bardzo często "robią jakość" w spektaklach.
[/size]
Odpowiedz
Suuuper! Dlaczego tak daleko?
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Choć na ostatniej Nadziei mi podpadli...
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Suuuper! Dlaczego tak daleko?
Od Krakowa?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):Od Krakowa?

Od Warszawy ;).
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Bo występują Globisz i Groniec, a oni bardzo często "robią jakość" w spektaklach.

W spektaklach może tak, ale raczej nie w Kaczmarskim, w którym rzadko kiedy aktorzy czy piosenkarze(tacy jak choćby wspomniana Katarzyna Groniec), "robią jakość".
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Zgadza się. W Kołobrzegu Kaśka jakości zbytnio nie robiła, zwłaszcza w duecie ze Skrzypczakiem :)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
No, właśnie.... Globisz też nie...
Odpowiedz
Nieco więcej: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.balladsofeurope.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=66&Itemid=108">http://www.balladsofeurope.pl/index.php ... Itemid=108</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Otóż to! Jakie to szczęście, że jakość zawsze robi publika...
Odpowiedz
Niestety, pozostaje mi prosić o jakąś zgrabną recenzję :(
[/size]
Odpowiedz
było super!! przyszedłem w kartonowej koronie z burger kinga i jak spiewali ze kto wejdzie na szklana gore bedzie krolem, to normalnie mialem wrecz wrazenie ze to o mnie.
Odpowiedz
Też uważam, że było super. Miałam wątpliwości, czy jechać, bo jednak z Wrocławia to dosyć daleko. Ogólnie najbardziej podobało mi się to, że pomimo różnych form wykonania utworów wyeksponowano ich główne przesłanie i nastrój dzięki prawidłowej interpretacji z równoczesnym ukazaniem odpowiednich emocji.
Odpowiedz
Sandra napisał(a):Też uważam, że było super. Miałam wątpliwości, czy jechać, bo jednak z Wrocławia to dosyć daleko. Ogólnie najbardziej podobało mi się to, że pomimo różnych form wykonania utworów wyeksponowano ich główne przesłanie i nastrój dzięki prawidłowej interpretacji z równoczesnym ukazaniem odpowiednich emocji.

Sandro. Bardzo ciekawa wypowiedź. Czy będziesz w Kołobrzegu? Chciałbym z Tobą porozmawiać o jakości występów tamże.

Serdecznie pozdrawiam

uż. żbik
Odpowiedz
Do Kołobrzegu miałam zamiar pojechać, ale plany pokrzyżował mi wyjazd z rodziną w całkiem inne tereny (podobnie jak w poprzednim roku), więc nie dam rady. Za rok na pewno się uda, bo będę miała najdłuższe wakacje po maturze, więc na spokojnie wszystko rozplanuję :)
Odpowiedz
co ty??? jestes z wrocka?? ja tez!!! tylko ze akurat mieszkam w krakowie. moze mnie widzialas? mialem korone z bruger king i jestem dosc wysoki. fajnie jak spiewali ze fajnie ze czlowiek chleb maslo maslo chleb czlowiek hehehee co nie??
Odpowiedz
Tak, tak widziałam :D W tym samym czasie zwiedzaliśmy wystawę, więc może też mnie kojarzysz? :) Co do wykonania "Kanapki z człowiekiem", to prawda, ciekawie to ujęli, szczególnie podobało mi się zakończenie - doczepienie takich samych masek. Moim zdaniem śpiew, oświetlenie i ruchy taneczne wręcz w idealny sposób podkreślały dramat jednostki.
Odpowiedz
Groniec, Globisz, idźcie spać. ;)
Odpowiedz
pewnie widzialem, ale tam bylo straaasznie ciemno
Odpowiedz