Liczba postów: 57
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
...rodziny i znajomych. (oczywiście mogło już coś takiego wystąpić na forum) Otóż proponuję, by każdy użytkownik przeprowadził wśród wcześniej wymienionych grup społecznych ankietę. Miała by ona polegać na zadaniu im jednego pytania: Podaj dwa określenia, które według Ciebie najtrafniej opisują Jacka Kaczmarskiego. Ciekaw jestem (dlatego zamieściłem ten temat w tym dziale), czy więcej razy padnie słowo "poeta" czy "muzyk".
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
miziolekmateusz napisał(a):...rodziny i znajomych. (oczywiście mogło już coś takiego wystąpić na forum) Otóż proponuję, by każdy użytkownik przeprowadził wśród wcześniej wymienionych grup społecznych ankietę. Miała by ona polegać na zadaniu im jednego pytania: Podaj dwa określenia, które według Ciebie najtrafniej opisują Jacka Kaczmarskiego. Ciekaw jestem (dlatego zamieściłem ten temat w tym dziale), czy więcej razy padnie słowo "poeta" czy "muzyk".
Juz sprawdzilam (na jednej osobie): odpowiedz: czlowiek, artysta
Na sobie
: hedonista, artysta
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
W moim przypadku:
na jednej osobie z rodziny: bard, człowiek solidarności.
na sobie: poeta, IV wieszcz.
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Na sobie: Gitara, miłość (wiem, że nie do końca o to chodziło, ale to przychodzi mi do głowy jako pierwsze)
A na innych - nie chce mi się.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
miziolekmateusz napisał(a):MateuszNagórski pisze:
A na innych - nie chce mi się.
A szkoda, ponieważ chodziło mi głównie o zdanie ludzi, którzy mieli niewielką styczność z poezją Kaczmarskiego.
No, to jeśli o takie osoby, to odpowiedź masz w swoim bodajże drugim poście w tym wątku. Tyle, że w słowie "solidarność" zabrakło wielkiej litery.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Do błędu się przyznaję.
Ale czy wszyscy ludzie tak odpowiedzą (Ci nie mający większej styczności z twórczością Jacka)? Nie. Dlatego potrzeba więcej niż jednej "opinii".
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja: Mistrz, trubadur
Kolega, któremu kilka razy posyłałem utwory Kaczmarskiego: poeta, gitarzysta
Liczba postów: 966
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
O, teoria, że boty zajmują się tylko starymi wątkami, właśnie została pogrzebana.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Nie zaglądają jednak (póki co
) do wątków kilkudziesięciostronicowych. Pewnie dlatego, że są to hydeparkowe tematy, a tam, jeśli się nie mylę, botom wstęp wzbroniony.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Jeśli będziemy żyli dostatecznie długo, to i w dziale "Własna twórczość" widzę dla nich miejsce...
Znajdzie się słowo na każde słowo