Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Witam po latach

Potrzebuję szybkiej pomocy. Piszę właśnie pracę z pozytywizmu. Zacytowałem Kaczmara, ale muszę jeszcze zrobić przypis, a akurat nie ma pod ręka żadnego tomiku. Wiem, że to forum nigdy nie śpi. Może mi ktoś spisać rok, tytuł tomiku, miejsce wydania, stronę itd.?
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Np.
"Ale źródło wciąż bije..."
Wydawnictwo Marabut
Warszawa 2002
Redakcja: Krzysztof Nowak
Przedmowa: Krzysztof Gajda
ISBN: 83-7233-019-0
ISBN: 83-919989-4-7
str. 442
data powstania 28.9.1989
P.S. Witamy z powrotem
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Wielkie dzięki
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
A na KUL-u nie uczyli, że za szybką odpowiedź na prośbę o szybką pomoc należą się szybkie podziękowania (zwłaszcza, jeżeli nie są zbyt wylewne)?
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Masz na myśli organizowanie imprez z udziałem takich osobistości jak Grzegorz Braun? ;(
Liczba postów: 966
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
A choćby. Ale ten rak polskiego nacjonalizmu i zaściankowości toczy tę uczelnię od dłuższego czasu. Znam osobę, która kończyła KUL w latach 90. - już wtedy było źle.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
A - gdyby tak - zamiast złośliwości - fajnie, że się odzywasz, Sławku, dawno Cię nie było!?
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Mam cień nadziei, że nie!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
Dla ideowej równowagi, po uzyskaniu tytułu magistra prawa na KUL, walczę obecnie o dwa kolejne na UMCS (filologia polska, historia). Jeżeli gdzieś panuje indoktrynacja, to raczej ostentacyjnie ateistyczna niektórych wykładowców na tzw. uczelniach świeckich (zwłaszcza profesorów mylących epoki, kiedy sami byli uczeni i kiedy im przyszło uczyć). Na szczęście mam już literki przed nazwiskiem, trochę życiowego doświadczenia i nie muszę się szczypać na zajęciach. Niemniej jednak pozdrawiam tych zdrowo myślących i zachęcam do studiowania na KUL, nowoczesnej, świetnej merytorycznie uczelni. Niestety obecnie panuje plaga magistrów za pieniądze, którzy równają swe szkółki niedzielne z prawdziwym, uniwersyteckim wykształceniem, ale cóż - podłe to czasy i podłe obyczaje.
Jan Paweł II