Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego.
Często było tak, że go kochali mimo, że stali przed plutonem egzekucyjnym... Wierzyli, że Stalin nic nie wie o tym co się dzieje.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A czy czytał ktokolwiek artykuł Barbary Kuleszy: Analiza i interpretacja Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego Jacka Kaczmarskiego w świetle współczesnych badań nad zjawiskiem intertekstualności? Sądzę, że zaciekawi zainteresowanych. Artykuł ukazał się w książce Zanurzeni w historii - zanurzeni w kulturze. Jacek Kaczmarski, pod redakcją Marka Karwali i Barbary Serwatki. Książka ukazała się nakładem Śródmiejskiego Ośrodka Kulturalnego w Krakowie, w roku 2009.

Jeżeli będzie potrzeba, mogę udostępnić skan tego artykułu...
Odpowiedz
Ja nawet słuchałem na żywo :).
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
M.J.J. Wolphe napisał(a):A czy czytał ktokolwiek artykuł Barbary Kuleszy: Analiza i interpretacja Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego Jacka Kaczmarskiego w świetle współczesnych badań nad zjawiskiem intertekstualności? Sądzę, że zaciekawi zainteresowanych. Artykuł ukazał się w książce Zanurzeni w historii - zanurzeni w kulturze. Jacek Kaczmarski, pod redakcją Marka Karwali i Barbary Serwatki. Książka ukazała się nakładem Śródmiejskiego Ośrodka Kulturalnego w Krakowie, w roku 2009.

Jeżeli będzie potrzeba, mogę udostępnić skan tego artykułu...

Dawaj, dawaj, nie wszyscy słyszeli! A BK się chyba nie obrazi!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Nie ma problemu. :) Już udostępniam. Galeria skanów znajduje się pod TYM linkiem.

Gdyby były jakieś problemy, lub pytania, czy prośby o inne artykuły z tej książki, to służę uprzejmie.

Pozdrawiam
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Dawaj, dawaj, nie wszyscy słyszeli! A BK się chyba nie obrazi!
Nie wiem co jej prawnik na to ;)
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
No, tak... Ale chyba nie będziecie tacy! ;)
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz