thomas.neverny napisał(a):Chyba zaczynam rozumiec o co Ci chodzilo. No coz, nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac Ci "odkrycie" nagrania "Domu".
Obawiam się, Thomasie, że nie tylko nie zaczynasz rozumieć, ale coraz bardziej oddalasz się od zrozumienia o co mi chodziło. Zwłaszcza, że specjalnej woli zrozumienia, zdaje się, nie przejawiasz.
Jeśli już wspominasz o moim odkryciu nagrania
Domu, to - jeśli to kogoś interesuje - ja na własny rachunek nagranie to odkryłem w dniu jego emisji na antenie RWE, czyli z górą dwadzieścia lat temu. Tak się jednak stało, że nie miałem możliwości nagrania tego akurat
Kwadransa, w związku z tym
Dom należał do nielicznej grupy piosenek Jacka, o istnieniu których wiedziałem i które nawet słyszałem, ale nie dysponowałem ich nagraniem. Dopiero gdzieś około roku 2000 zgadałem się z Irkiem Bugajskim, z którym wymieniłem się nagraniami. Wśród otrzymanych od Niego nagrań był m. in.
Dom, który dane mi było usłyszeć po niemal dwudziestu latach.
Wszystkie te nagrania, a także regularne słuchanie
Kwadransów bardzo mi pomogły w poruszaniu się po archiwum RWE i przy składaniu
Suplementu, bo generalnie wiedziałem czego i gdzie mniej więcej szukać.
Ponieważ utwór
Dom, mówiąc żargonem dźwiękowców, jest zacięty, przeglądałem archiwum w poszukiwaniu wszystkich jego zapisów audio. Dziś nie pamiętam, czy emitowany był tylko raz, pamiętam natomiast, że znalazłem tylko to jedno jego wykonanie.
Tak oto wygląda moja osobista historia utworu
Dom.
thomas.neverny napisał(a):Niestety nie mam rownie tyle wolnego czasu co Ty.
Śmiała teza, zważywszy na to, że nie masz pojęcia o moim rozkładzie dnia. Ale być może jest tak jak piszesz. Tyle że jeśli tak jest, to tym bardziej dziwne, bo grzebanie po "Radiach Wolności" zajmuje chyba więcej czasu niż sięgnięcie do opublikowanego pięć lat temu boksu. Ale oczywiście każdy ma swoje sposoby na radzenie sobie z niedoborami czasu.
thomas.neverny napisał(a):Jesli znowu trafie na cos co mi sie spodoba, nie omieszkam to zasygnalizowac.
Z góry dziękuję (w imieniu swoim i pewnie większości Forumowiczów). Proponowałbym jednak nie zakładać nowego tematu w związku z każdym odkrytym przez Ciebie utworem. Tak będzie wygodniej i czytelniej, zwłaszcza że Twoje osobiste odkrycia nader często okazują się wyważaniem otwartych drzwi.
Pozdrawiam serdecznie,
KN.