Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Dom Kultury ŚWIT, Warszawa, ul. Wysockiego 11
25 styczeń · 19:00 - 21:00
Recital w wykonaniu aktora Teatru Polonia Evgena Malinovskiego, z okazji przypadającej w dniu 25 stycznia 73. rocznicy urodzin Włodzimierza Wysockiego - fenomenalnego rosyjskiego poety, aktora i pieśniarza
Na recital złoży się ponad 20 pieśni autorstwa Włodzimierza Wysockiego. Wśród nich najbardziej znane tytuły, takie jak m. in. „Konie narowiste”, „Moskwa – Odessa”, „Pieśń o przyjacielu”. Niebanalne, autorskie aranżacje Evgena ...pozwolą słuchaczom na nowo odkryć utwory, znane z licznych interpretacji polskich wykonawców.
Bezpośrednio po koncercie zostanie zaprezentowany unikatowe nagranie filmowe z udziałem Włodzimierza Wysockiego "Włodzimierz Wysocki - Czarnogóra" (Reż. Veselin Ljumović, Rok:1974, 29 min).
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Evgena Malinovskiego Kto nie widział - polecam
Simon napisał(a):"Włodzimierz Wysocki - Czarnogóra" (Reż. Veselin Ljumović, Rok:1974, 29 min) A coś więcej na temat filmu?
Simon, czyżbyś się wybierał do Warszawy?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Nie, nie wybieram się.
Po prostu "siedzimy na fejsie" z Evgenem, więc rozprowadzam informacje o jego koncercie.
Nie pierwszy raz zresztą.
Reputacja:
0
Szkoda, już miałem nadzieję na przypadkowe spotkanie
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Szkoda, już miałem nadzieję na przypadkowe spotkanie A, takie buty
Piotrze, jesteś w absolutnej czołówce mojej TOP TEN osób, których prawicę koniecznie uścisnę, gdy mnie tylko zawieje do stolicy :v:
A jeśli wybierasz się na koncert Evgena - to może cykniesz parę fotek i napiszesz potem coś?
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Piotrze, jesteś w absolutnej czołówce mojej TOP TEN osób, których prawicę koniecznie uścisnę, gdy mnie tylko zawieje do stolicy Miło. Czekam niecierpliwie na okazję do uściśnięcia!
Simon napisał(a):A jeśli wybierasz się na koncert Evgena - to może cykniesz parę fotek i napiszesz potem coś? Szczerze mówiąc, to tym razem nie wybierałem się, chociażby z tego powodu, że niedawno miałem okazję przeżyć koncert tego Artysty. Tak, przeżyć, bo o zwykłym zobaczeniu, czy usłyszeniu nie ma mowy - to spotkanie się właśnie przeżywa i to mocno. Gorąco polecam jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji. Ciary zapewnione, a bilety do Świtu tylko 10 zł:
Cytat:Rezerwacje i szczegółowe informacje w sekretariacie DK Świt lub pod numerem telefonu 22 811 01 05
I jeszcze o filmie:
Cytat:Niezwykłe odkrycie archiwalne koszalińskiego Muzeum Włodzimierza Wysockiego. Recital poety w stolicy Czarnogóry Podgoricy (wówczas Titogradzie), w czasie którego poeta zaśpiewał zarówno swe najsłynniejsze pieśni, jak i utwory, które po raz pierwszy (i jedyny) wykonał przed kamerami telewizji. Tylko dzięki temu unikatowemu nagraniu filmowemu możemy nie tylko usłyszeć, ale również zobaczyć, jak poeta wykonywał swą słynną pieśń „Rozstrzelanie górskiego echa”, jak recytował wiersz poświęcony mieszkańcom Czarnogóry. Ten dar widzenia, a nie tylko słyszenia Wysockiego, ma niebagatelne znaczenie.
Aż szkoda, że film trwa tylko 29 minut...
PS.
Simon napisał(a):Po prostu "siedzimy na fejsie" z Evgenem Tylko lukajcie żeby wam kara z kornera nie zajumali
Reputacja:
0
Jednak Młoda mnie wyciągła (bo nie było trudno) i poszłem (bo miałem blisko).
Bardzo udany wieczór! Jak to na słowiańskich urodzinach - dużo opowieści i pieśni...
Bisy, prawie bez końca... Tylko włosów żal...
A jeśli plany, o których mówił Evgen wypalą, to za rok o tej porze...
Trzymam kciuki!
Reputacja:
0
A tutaj fragment prezentowanego filmu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=rtegGjzCKuY&feature=player_embedded">http://www.youtube.com/watch?v=rtegGjzC ... r_embedded</a><!-- m -->
|