Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaczmarski - Ultrastar
Poszukuję od jakiegoś czasu utworów Kaczmarskiego, które zostały specjalnie przystosowane do programu Ultrastar.
Macie może coś takiego w swojej kolekcji?
Odpowiedz
janoboktoinny napisał(a):Poszukuję od jakiegoś czasu utworów Kaczmarskiego, które zostały specjalnie przystosowane do programu Ultrastar.
Macie może coś takiego w swojej kolekcji?

Mamy krasnala Bardusia we Wrocławiu, kilka ulic i rond w niektórych miastach i od pięciu lat dzwonki w telefonie. Widziałem już u nas propozycję umieszczenia wizerunku Kaczmarskiego na monetach, choć (choćasz) zdania były podzielone:

Cytat:Jeśli nie będzie się czytało wierszy JK albo słuchało piosenek to klepanie dwuzłotówek z napierdzielającym gitarą w mur Kaczmarem pamięci o Poecie nie ocali. (...)A ja bym nie chciał, żeby mi ktoś dwuzłotówką z JK wydał resztę za pół litra gorzały.
Natomiast pomysł użytkowniczki Karol sprzed trzech lat

Karol napisał(a):A jako bonus (do "Arki Noego") będzie płytka "The best of Jacek Kaczmarski: karaoke", żebyś mógł sobie jeszcze pośpiewać własne wersje najbardziej popularnych piosenek. To dopiero będzie frajda :rotfl:

przystosowania utworów Kaczmarskiego do programu Ultrastar niestety pozostał tylko w sferze projektów. Sad
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Biorąc pod uwagę, że nuty są do prawie wszystkich piosenek dosyć dobrze rozpisane wystarczy, to tylko wklepać do jakiegoś programu tworzącego midi i pomęczyć się nieco z rytmem, pauzami itp., bo to nie zgadza się w 100% (szczególnie w wykonaniach na żywo). Jest to jednak trochę roboty. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to ja wklepałem Sen Katarzyny do końca pierwszego refrenu (dalej już mi się nie chciało Wink) i mogę przesłać. Jakby połączyć siły, to całkiem spory zbiór piosenek by można zrobić.
Odpowiedz
http://media.ebaumsworld.com/picture/tvanstone/OMFG.png
Jaka to piosenka :-F

Pozdrawiam.
Odpowiedz