06-21-2010, 11:46 AM
Poszukuję od jakiegoś czasu utworów Kaczmarskiego, które zostały specjalnie przystosowane do programu Ultrastar.
Macie może coś takiego w swojej kolekcji?
Kaczmarski - Ultrastar
|
06-21-2010, 11:46 AM
Poszukuję od jakiegoś czasu utworów Kaczmarskiego, które zostały specjalnie przystosowane do programu Ultrastar.
06-21-2010, 04:51 PM
janoboktoinny napisał(a):Poszukuję od jakiegoś czasu utworów Kaczmarskiego, które zostały specjalnie przystosowane do programu Ultrastar. Mamy krasnala Bardusia we Wrocławiu, kilka ulic i rond w niektórych miastach i od pięciu lat dzwonki w telefonie. Widziałem już u nas propozycję umieszczenia wizerunku Kaczmarskiego na monetach, choć (choćasz) zdania były podzielone: Cytat:Jeśli nie będzie się czytało wierszy JK albo słuchało piosenek to klepanie dwuzłotówek z napierdzielającym gitarą w mur Kaczmarem pamięci o Poecie nie ocali. (...)A ja bym nie chciał, żeby mi ktoś dwuzłotówką z JK wydał resztę za pół litra gorzały.Natomiast pomysł użytkowniczki Karol sprzed trzech lat Karol napisał(a):A jako bonus (do "Arki Noego") będzie płytka "The best of Jacek Kaczmarski: karaoke", żebyś mógł sobie jeszcze pośpiewać własne wersje najbardziej popularnych piosenek. To dopiero będzie frajda :rotfl: przystosowania utworów Kaczmarskiego do programu Ultrastar niestety pozostał tylko w sferze projektów.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
06-21-2010, 06:06 PM
Biorąc pod uwagę, że nuty są do prawie wszystkich piosenek dosyć dobrze rozpisane wystarczy, to tylko wklepać do jakiegoś programu tworzącego midi i pomęczyć się nieco z rytmem, pauzami itp., bo to nie zgadza się w 100% (szczególnie w wykonaniach na żywo). Jest to jednak trochę roboty. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to ja wklepałem Sen Katarzyny do końca pierwszego refrenu (dalej już mi się nie chciało ) i mogę przesłać. Jakby połączyć siły, to całkiem spory zbiór piosenek by można zrobić.
06-22-2010, 08:41 AM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|