Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Zapraszam na dwa warszawskie koncerty.
Pierwszy, w tę sobotę, 5 czerwca - kawiarnia Mesita, ul. Sienna 93, godz. 19.
Będzie to pełny koncert, choć w (podobno) kameralnych warunkach. Wstęp 15 złotych.
Zagram piosenki JK i, być może (jeśli atmosfera będzie zacna, a wykonawca wypoczęty i odprężony ), kilka wierszy JK z moją muzyką, wybranych z programu pod tytułem "Dance Macabre", którego premiera zaplanowana jest na jesień.
Drugi, 19 czerwca, Klub Grawitacja, ul. Browarna 6 (urokliwe Powiśle), godz. 20.
Wstęp na koncert wolny, ale tylko jego fragment będzie poświęcony piosenkom JK. Drugą część stanowić będą piosenki Boba Dylana w wykonaniu Marka Leńskiego.
Tyle w Warszawie - na koniec czerwca zaplanowany jest koncert w Krakowie, w jednej z bardziej urokliwych piwnic artystycznych tego miasta. :
Tam też najprawdopodobniej zaprezentuję większą część "Dance Macabre".
Szczegóły wkrótce!
Pozdrawiam i zapraszam,
Mateusz Nagórski
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Dobre wieści! A będzie "Ofiara"? )
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Dobre wieści! Dobre wieści to te, że jest szansa na Kraków. Bardzo bym prosił o dopracowanie terminu, bo bardzo bym chciał się załapać, a może się okazać że trzeba będzie iść do pracy.
A tak przy okazji zapytam, czy będziesz grał z Kubą ?
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 3,635
Reputacja:
0
Dziś w Radio WAWA reklamowano ten koncert.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 748
Reputacja:
0
Czaponie, data i godzina jest znana. 27 czerwca, 20.00. Szczegóły napiszę za kilka dni w osobnym wątku.
Będę grał sam, jak i pozostałe nadchodzące koncerty, ale jeśli Kuba będzie gdzieś latał w okolicy, to może wyląduje i podegra w jakiejś piosneczce?
Co zaś do głównego wątku - Tereso, czy reklamowany był koncert w Mesicie? To dziw straszny, ten koncert miał reklamę, powiedziałbym, celowo ograniczoną - miejsce małe, jakieś tam rezerwacje nawet porobione, więc nawet nie mam pomysłu, skąd miałaby się ta radiowa reklama wziąć - ani ja, ani organizator, nie wychodziliśmy z taką inicjatywą. Z tego co wiem, już ponad tydzień temu istniało delikatne zmartwienie o sprawne rozsadzenie wszystkich ewentualnych chętnych.
Liczba postów: 3,635
Reputacja:
0
Mateuszu, tak dzisiejszy koncert był reklamowany. Coś w tym stylu: piosenki JK , coś było o Dance Macabre z muzyką Mateusza Nagórskiego i ze w Mesicie na Siennej, ze wstęp 15 zeta . Tyle zapamiętałam. Radio grało w tle, w pracy i nie wsłuchiwałam się dokładnie.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Widocznie Mateusz nie docenia swojej popularności!
Reputacja:
0
Koncert się odbył, był istotnie kameralny. I niech żałują ci, co nie byli.
Były piosenki znane i lubiane, poprzeplatane z tekstami z muzyką Mateusza, nie tylko z "Tunelu".
Wrześniowy koncert zapowiada się obiecująco.
Z naszego forum - niestety - byłam tylko ja, był też Adam Łapacz (dzięki informacji w radiu! ).
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Czaponie, data i godzina jest znana. 27 czerwca, 20.00. Szczegóły napiszę za kilka dni w osobnym wątku. Dziękuję, akurat mam wolne
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Reputacja:
0
Owszem, wybrałam się i byłam, ale zabrakło... Mateusza. Dobrze, że Marek się stawił!
Dzięki jego wykonaniom piosenek Dylana wieczór okazał się udany. Tłumów nie było, ale jeden chłopak - zamiast imprezować na dole (chyba jakieś urodziny) został na całym koncercie.
Dzięki, Marku!
|