Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziś 6 rocznica śmierci Mistrza
Przemek napisał(a):Tragedia, to była 6 lat temu i nic jej nie przebije Sad

Racja. Sad To był najsmutniejszy wieczór w moim życiu.
Odpowiedz
dziczekwedrowniczek1 napisał(a):Ale wiecie co mi przyszło do głowy w sobotę wieczorem?-- Jaką by piosenkę stworzył JK dotyczącej tej tragedii, chciałbym ją usłyszeć już...

DOKŁADNIE o tym samym pomyślałam. Dyskutowałam nawet z mamą jaki tytuł można by jej było nadać...
Odpowiedz
:wzruszony: to była by równie piękna piosenka jak jego wszystki :zaplakany:
Odpowiedz
Przed 20-ma minutami w radiowej "Trójce" Andrus puścił "Dwie skały", opatrzone komentarzem, że ze względu na to, co stało się 10-go kwietnia, nie wszyscy pamiętali, że była to rocznica śmierci Jacka Kaczmarskiego.
Odpowiedz
Proszę... Lepiej. Późno niż wcale
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
W tej samej Trójce, słyszałem dzisiaj audycję z cyklu 'Prywatna kolekcja', której gościem był gitarzysta - niejaki Jan Pęczak. Wspominał on, że gdy miał kilkanaście lat, to jego ojciec pożyczał gitarę marki Gibson Jackowi kiedy ten przyjechał w 1990 na koncerty do Polski. Trochę mnie zastanowił ten Gibson, bo to zdaje się jakaś legendarna elektryczna gitara i nie przypominam sobie, aby Jacek korzystał kiedyś z podobnego instrumentu. No, ale może jest jeszcze w stanie mnie coś zaskoczyć Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Trochę mnie zastanowił ten Gibson, bo to zdaje się jakaś legendarna elektryczna gitara i nie przypominam sobie, aby Jacek korzystał kiedyś z podobnego instrumentu
klasyki też robią
[Obrazek: guitar_gibson_classical.jpg]

podobnie, jak np. Fender, który słynie z gitar elektrycznych.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Cóż nie da się ukryć że Smoleńsk trochę zepchnął na drugi plan tę rocznicę. Na Powązkach oczywiście byłem.
Luter napisał(a):Byle Utopia spadła z karku -
Każda się sprzeda na jarmarku.
Bo jarmark trwa. Bez aktu kaźni
Smak życia nie byłby wyraźny.

Może jestem ułomny, ale - niestety - nie umiem inaczej na to patrzeć.
Zgodzę się ale nie pierwszego dnia. Nie wiem czy byłeś pod Pałacem ale tam stali ludzie którzy autentycznie płakali. Poza tym jaki by nie był to Kaczyński był jednak prezydentem i hołd trzeba mu było oddać. A przecież żałoba właśnie ten jarmark na kilka dni uciszyła. Ja straciłem przez to koncert ale mówienie o tym z lekkim niezadowoleniem (tak niestety to odbieram) z powodu tego że rocznica poszła w cień uważam za lekko niestosowne.
[color=#800000][i]Więc cóż jest piękno? Wód słoneczne bryzgi?
Diament w popiołach? Pamięć? Doskonałość?[/i][/color]
Odpowiedz