Liczba postów: 367
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Wesołych Świąt, i SzNR wszystkim bez wyjątku
i przy okazji zapraszam na kolejny przeglądzik, będzie m.in.: Marcin Skrzypczak
Mów mi to co dzień: oni górą
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Gdybyś jeszcze napisał gdzie, to byłoby nieźle.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Przecież wiadomo, że jak nie jest napisane, to w Warszawie, a że Warszawa nieduża jest - znajdziemy.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Przecież wiadomo, że jak nie jest napisane, to w Warszawie, a że Warszawa nieduża jest - znajdziemy. No fakt, bez sensu była moja uwaga
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):No fakt, bez sensu była moja uwaga Pewnie, że bez sensu! Nawet w temacie jest napisane "Capitol", a kazdy warszawiak wie, że Teatr Capitol jest tam, gdzie jeszcze parę lat temu było kino Polonia!
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Pewnie, że bez sensu! Nawet w temacie jest napisane "Capitol", a kazdy warszawiak wie, że Teatr Capitol jest tam, gdzie jeszcze parę lat temu było kino Polonia! a Kokosz to chyba powinien puścić dwa "Oka"
Reputacja:
0
Pils napisał(a):a Kokosz to chyba powinien puścić dwa "Oka" Może i tak...
Ale wogóle on jest świnia! Zamiast grzecznie podziękować za życzenia i zaproszenie, to sobie jaja robi!
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Gdybyś jeszcze napisał gdzie, to byłoby nieźle. pardon, oczywiście jak zawsze we WROCŁAWIU
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Colt...
Przejrzyj pierwsze posty w tematach w dziale z koncertami.
Musisz podawać więcej informacji, określać precyzyjniej. Pamiętasz, jak jakiś czas temu ubolewałeś, że nikt się nie zainteresował tematem?
Postaraj się ludzi zainteresować, zachęcić.
Samo rzucenie nazwiskiem Skrzypczaka - wbrew pozorom - może nie wystarczyć...
Doprecyzuj miejsce, bo ktoś gotów pomyśleć, że chodzi o główna scenę "Capitolu" (gdzie miała premierę "Galeria").
Podaj godzinę, napisz czy wstęp jest wolny, jak jest z miejscami - nie wiem ile tam jest miejsc i czy trzeba przyjść na długo wcześniej, żeby je zająć. Podaj wreszcie wykonawców - to z reguły jest informacja, która może przyciągnąć potencjalnych zainteresowanych.
Po prostu więcej szczegółów.
Reputacja:
0
kawiarnia "Ośrodek" przy teatrze muzycznym Capitol,godzina 19. czas trwania ok 4.godz. wstęp wolny, zagrają: Marcin Skrzypczak, Ryszard Słowicki, Bogumiła Kucharczyk Włodarek, Przemek Mazurek, zespół Pomysły Znalezione w Trawie, Philip Fairweather, Joanna Kaczmarek(?), i zespół Strasna Zaba(?)
-ze znakiem zapytania bo na razie bez potwierdzenia.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://pik.wroclaw.pl/uploaded/Osrodek_capitol_8.jpg&imgrefurl=http://pik.wroclaw.pl/Orodek-Klub-Restauracja-m164.html&usg=__x5r9MRsg2RELxE2MAdZhY7POdHw=&h=307&w=460&sz=38&hl=pl&start=7&sig2=9m1L418GIBZWVtFTwT9B6g&itbs=1&tbnid=R53tOT1FISG3wM:&tbnh=85&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dosrodek%2Bsprezyna%2Bmiasta%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26sa%3DG&ei=TkgyS6HVFsuE-QbG2uiuCg">http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... -QbG2uiuCg</a><!-- m -->
Reputacja:
0
colt napisał(a):Philip Fairweather A on na czymś gra?
Reputacja:
1
Simon napisał(a):Podaj wreszcie wykonawców - to z reguły jest informacja, która może przyciągnąć potencjalnych zainteresowanych.
Po prostu więcej szczegółów. Generalnie ta Twoja informacja colcie jest nie dość, że niepełna to po prostu niechlujna. Piarowiec z Ciebie marny. Owszem, podałeś jakieś nazwiska, tylko że są to nazwiska, które większości potencjalnie zainteresowanych osób niewiele mówią. Mógłbyś ich podać jeszcze i 100, a ja jako ewentualny widz nie jestem tym kompletnie zainteresowany. Warto przynajmniej napisać czy wymienieni przez Ciebie wykonawcy śpiewają, grają, może malują? Nic nie wiemy kto zacz oprócz Skrzypczaka. Nie znalazłem też żadnej informacji na temat repertuaru jaki zamierzają prezentować ci wykonawcy. Nie wspominając już o tym, iż wciąż nie wiemy w jakim mieście będzie się ten koncert odbywać.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 1,103
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
No coz nie kazdy potrafi napisac cos co bedzie choc podstawowa info o koncercie,ale fakt ,ze miasto by sie przydalo,podobnie jak repertuar tez nie jest bez znaczenia ,pozdr Duch77 :agent:
Reputacja:
0
Philip "spod Feniksa" zaśpiewa a capella dwa sonety angielskie (po angielsku) i jedną piosenkę (jaką to już tajemnica wieczoru) po polsku -to będzie absolutna premiera!
Co do pozostałych wykonawców to wszyscy też śpiewają
--------------
co do podstawowych info o koncercie to - bez przesady, kochani - przecież to jest przegląd ww autorów w formule raczej luźnej: adaptacja,improwizacja ,zwycięstwo(przyjemność)
Absolutny mistrz słowa i gitary: Marcin Skrzypczak. Ponadto będziemy gościć:Ryszarda Słowickiego, Bogumiłę Kucharczyk-Włodarek, Przemysława Mazurka, Joannę Kaczmarek, Pomysły Znalezione w Trawie, Philipa Fairweather'a.
Marcin Skrzypczak( marcinskrzypczak.pl ) zaprezentuje się w ok 40 minutowym mini recitalu, po nim na scenie wystąpi Ryszard Słowicki ze Szczecina(poeta, kompozytor, pieśniarz, muzyk, dramaturg, rysownik, reżyser telewizyjny, autor programów muzycznych), następnie Bogumiła Kucharczyk-Włodarek, 60-letnia artystka amatorka z łodzi, która w tym roku zadebiutowała na warszawskiej Oppie - bardzo udanie, ponadto zespół z kręgu piosenki poetycko-turystycznej Pomysły Znalezione w Trawie, Joanna Kaczmarek (z Wrocławia), Przemek Mazurek ( przemekmazurek.pl ), oraz naszego (spod Feniksa) Philipa Fairwethera, który zaśpiewa jedną piosenkę po polsku- absolutna premiera!  no i jeszcze być może prześwietna Strasna Zaba, której lider..
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
colt napisał(a):Absolutny mistrz słowa i gitary: Marcin Skrzypczak. Z jego strony wynika, że popełnił 5 tekstów: <!-- m --><a class="postlink" href="http://marcinskrzypczak.pl/index.php?site=teksty">http://marcinskrzypczak.pl/index.php?site=teksty</a><!-- m -->
To chyba trochę mało, jak na absolutnego mistrza słowa :agent:
Owszem - czepiam się, ale do tej pory Skrzypczak zajmował się raczej cudzym słowem niż własnym.
Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
tak, ja też znam go głównie z cudzych tekstów, ale ich wybór i interpretacja sprawiają , że są "mistrzowskie"
Reputacja:
0
I tak już się czepiam, więc chyba nikogo nie zdziwi pytanie:
Dlaczego ten temat został założony w "Jacek Kaczmarski » Koncerty"? Jakoś nie widzę uzasadnienia. Nie powinno być w dziale "Kultura"?
Reputacja:
0
a to bardzo przepraszam. z rozpędu
proszę więc ten wątek wywalić
Reputacja:
0
Colcie, nie bierz tego do siebie, ale może dzięki takim uwagom (może i nie wyrażanym tak rzeczowo, jak zrobił to Simon  ) będą pojawiały się konkretne informacje o równie wartościowych inicjatywach, co Twoja (?). Wbrew pozorom zagląda tu całkiem sporo osób, które są tym zainteresowane.
A jakbyś przygotował informację (miejscowość, miejsce z adresem, data, godzina, "obsada") i założył temat w "Kulturze", to na pewno wiele osób skorzysta z zaproszenia.
Możesz też wysłać do Basi (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=2&Itemid=57">http://www.strefapiosenki.pl/index.php? ... &Itemid=57</a><!-- m -->), pewnie podziękuje i umieści w strefowym kalendarium.
Nie zniechęcaj się! Rób swoje. Nawet jeśli odzew będzie mizerny, albo złośliwy
/edit No i informacja o wstępie (wolny, płatny, etc) też jest przez wielu pożądana.
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Możesz też wysłać do Basi (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl/index.php">http://www.strefapiosenki.pl/index.php</a><!-- m -->? ... &Itemid=57)
Do Basi?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Naszej Basi Kochanej
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):
Do Basi?
Kliknąłeś, czy niekoniecznie?
Szczerze? Nie
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Szczerze? Nie  No to trzeba było
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
A Basia to Teresa?
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
Łomatko...
Chodzi o to, że aktualizacją serwisu zajmuje się Barbara Radziszewska...
Reputacja:
0
ostatni mój wpis w tym temacie: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.musicapoetica.fora.pl">www.musicapoetica.fora.pl</a><!-- w -->
Reputacja:
0
dziekuje za przybycie zjawiskowej ewus, oraz Rediemu, brother in sadness
|