Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3. Wieczór Piosenek Jacka Kaczmarskiego, 12 XII 09, Kraków
Jak dla mnie, to i Poczekalnia i Między nami mogłyby być wykonane nieco szybciej, bo lekko przysypiałem słuchając tych wykonań. Trochę to się ślimaczy. Panna ma kawałek głosu, w miarę ciekawe brzmienie, ale nie ma w tym dynamiki. Poza tym, momentami zaśpiewuje się zapominając nieco o sensie poszczególnych fraz, które stara się zaprezentować. Przyzwoite, ale przyznam, że nie spadłem z łóżka, na którym właśnie sobie leżę.

Natomiast 'O krok' wytrzymałem tylko do drugiej zwrotki. Niestety, 'o kdok' mnie od razu odrzuciło od reszty. Ponadto głosik dużo slabszy niż poprzedniczka.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przyzwoite, ale przyznam, że nie spadłem z łóżka, na którym właśnie sobie leżę.
Zupełnie nie o to chodziło, żebyś spadł z łóżka Wink po prostu moim zdaniem była najlepsza, przyjemnie się jej słuchało wśród innych wykonań. Przy tym podobno jest to stosunkowo nowy nabytek zespołu. Biorąc pod uwagę młody wiek, może coś z niej solidnego wyrośnie.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Niestety, 'o kdok' mnie od razu odrzuciło
nie wiem dlaczego, ale mnie odrzuciło jak usłyszałem na pierwsze słuchanie (może tylko ja tak słyszę) :
Tak przez godzinę, dzień, miesiąc, rok
Aż zrobią ten jeden nieuchronny klok
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
czapon napisał(a):Zaprezentuje Wam więc młode dziewczę
Poka fotki! Big Grin
czapon napisał(a):Zaśpiewała Poczekalnię
Hmmm... Zachowam neutralność Wink
czapon napisał(a):oraz Między nami
Głos rzeczywiście fajny, ale interpretacja IMVHO leży.
czapon napisał(a):jeszcze O krok
Dziwne jakieś, ale można by z tego zrobić całkiem niezłe wykonanie.
Ktoś (PMC?) niedawno przypomniał mi, że miarą poezji jest to, jak długo zmusza słuchacza do powstrzymywaniu się od kaszlu. Jeżeli odnieść to nie do poezji, a do piosenki, to chyba rzeczywiście "Między nami" wygrywa.
Kuba Mędrzycki napisał(a):w miarę ciekawe brzmienie, ale nie ma w tym dynamiki
No właśnie.
czapon napisał(a):Biorąc pod uwagę młody wiek, może coś z niej solidnego wyrośnie.
Myślę, że o obu wykonawczyniach można to powiedzieć. Wydaje mi się, że wykonawczyni "Źródła" i "O krok" też ma potencjał. Może inny repertuar?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Wydaje mi się, że wykonawczyni "Źródła" i "O krok" też ma potencjał. Może inny repertuar?
Może, ale mnie jednak ta dykcja jednak przeszkadza. Nie wspomnę już o tym, że zachowanie na scenie obydwu pań było diametralnie różne.
Jedna "skulona" z zamkniętymi oczami, druga otwarta do publiczności, pełen luz i swoboda. Miało się wrażenie, że patrzy Ci prosto w oczy Wink
Wydaje mi się, że to też wpływa na całokształt odbioru.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
czapon napisał(a):Wydaje mi się, że to też wpływa na całokształt odbioru.
Powiedziałbym, że diametralnie wpływa!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Ta poczekalnia mi się bardzo podobaSmile
[i]Ja życie lubię w jego prawdzie i w jego złudzie[/i]
Odpowiedz