Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Jak dla mnie, to i Poczekalnia i Między nami mogłyby być wykonane nieco szybciej, bo lekko przysypiałem słuchając tych wykonań. Trochę to się ślimaczy. Panna ma kawałek głosu, w miarę ciekawe brzmienie, ale nie ma w tym dynamiki. Poza tym, momentami zaśpiewuje się zapominając nieco o sensie poszczególnych fraz, które stara się zaprezentować. Przyzwoite, ale przyznam, że nie spadłem z łóżka, na którym właśnie sobie leżę.
Natomiast 'O krok' wytrzymałem tylko do drugiej zwrotki. Niestety, 'o kdok' mnie od razu odrzuciło od reszty. Ponadto głosik dużo slabszy niż poprzedniczka.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przyzwoite, ale przyznam, że nie spadłem z łóżka, na którym właśnie sobie leżę.
Zupełnie nie o to chodziło, żebyś spadł z łóżka
po prostu moim zdaniem była najlepsza, przyjemnie się jej słuchało wśród innych wykonań. Przy tym podobno jest to stosunkowo nowy nabytek zespołu. Biorąc pod uwagę młody wiek, może coś z niej solidnego wyrośnie.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Niestety, 'o kdok' mnie od razu odrzuciło
nie wiem dlaczego, ale mnie odrzuciło jak usłyszałem na pierwsze słuchanie (może tylko ja tak słyszę) :
Tak przez godzinę, dzień, miesiąc, rok
Aż zrobią ten jeden nieuchronny klok
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
czapon napisał(a):Zaprezentuje Wam więc młode dziewczę
Poka fotki!
czapon napisał(a):Zaśpiewała Poczekalnię
Hmmm... Zachowam neutralność
czapon napisał(a):oraz Między nami
Głos rzeczywiście fajny, ale interpretacja IMVHO leży.
czapon napisał(a):jeszcze O krok
Dziwne jakieś, ale można by z tego zrobić całkiem niezłe wykonanie.
Ktoś (PMC?) niedawno przypomniał mi, że miarą poezji jest to, jak długo zmusza słuchacza do powstrzymywaniu się od kaszlu. Jeżeli odnieść to nie do poezji, a do piosenki, to chyba rzeczywiście "Między nami" wygrywa.
Kuba Mędrzycki napisał(a):w miarę ciekawe brzmienie, ale nie ma w tym dynamiki
No właśnie.
czapon napisał(a):Biorąc pod uwagę młody wiek, może coś z niej solidnego wyrośnie.
Myślę, że o obu wykonawczyniach można to powiedzieć. Wydaje mi się, że wykonawczyni "Źródła" i "O krok" też ma potencjał. Może inny repertuar?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Wydaje mi się, że wykonawczyni "Źródła" i "O krok" też ma potencjał. Może inny repertuar?
Może, ale mnie jednak ta dykcja jednak przeszkadza. Nie wspomnę już o tym, że zachowanie na scenie obydwu pań było diametralnie różne.
Jedna "skulona" z zamkniętymi oczami, druga otwarta do publiczności, pełen luz i swoboda. Miało się wrażenie, że patrzy Ci prosto w oczy
Wydaje mi się, że to też wpływa na całokształt odbioru.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
czapon napisał(a):Wydaje mi się, że to też wpływa na całokształt odbioru.
Powiedziałbym, że diametralnie wpływa!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ta poczekalnia mi się bardzo podoba
[i]Ja życie lubię w jego prawdzie i w jego złudzie[/i]