Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Znalazłam coś takiego:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dailymotion.pl/video/xaubib_surowo-wzbronione-odcinek-1-niech-y_shortfilms?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=EA&utm_campaign=a_dailyHP1109">http://www.dailymotion.pl/video/xaubib_ ... ailyHP1109</a><!-- m -->
Liczba postów: 153
Liczba wątków: 10
Reputacja:
1
Też na to natrafiłem, szukając nieautorskich wykonań Muchy w szklance lemoniady. Powiem szczerze, że ogólnie lubię kartony ( w sensie te filmy takie), żeby się trochę odmóżdżyć po Kaczmarskim, poezji śpiewanej, czytaniu książek itp., ale ten Surowo wzbronione słabo wypada, bo ni to jakoś specjalnie nie mówi o problemach, których by w tv nie pokazali, a teksty w stylu uśmiercili Śmierć też nie śmieszą i słabo wypada przy innych takich produkcjach.
Jedna tekst Kaczmara: "Teresa jesteś dla mnie jak matka", - coś w sobie ma.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czy w tymże kartonie w 3:11 postać podpalająca śmierć nie przypomina choć w minimalnym stopiniu Wójcickiego...?
"[color=#0000FF]Galia est omnis divisa in partres tres...[/color] Spokojnie! [color=#00BFFF]To tylko w szyby deszcz dzwoni...[/color]"
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
No cóż - karton jak karton. Ten akurat bez specjalnego polotu. Zadam tylko jedno pytanie bo odtwarza mi się tylko do 5 minuty - czy p. Kaczmarski potem występuje?
[color=#800000][i]Więc cóż jest piękno? Wód słoneczne bryzgi?
Diament w popiołach? Pamięć? Doskonałość?[/i][/color]
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
odpowiadając na pytanie... nie
"[color=#0000FF]Galia est omnis divisa in partres tres...[/color] Spokojnie! [color=#00BFFF]To tylko w szyby deszcz dzwoni...[/color]"
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Nie mogę znaleźć tematu, w którym wpisywało się zauważone nawiązania do JK, ale właśnie oglądam Shreka Trzeciego i tam też jest cytat z Kaczmara (o wyrywaniu zębów krat). Jeśli już było, to przepraszam; nie znalazłem w archiwum, a temat kreskówkowy wydał mi się najodpowiedniejszy.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
MacB napisał(a):Nie mogę znaleźć tematu, w którym wpisywało się zauważone nawiązania do JK, ale właśnie oglądam Shreka Trzeciego i tam też jest cytat z Kaczmara (o wyrywaniu zębów krat). Jeśli już było, to przepraszam; nie znalazłem w archiwum, a temat kreskówkowy wydał mi się najodpowiedniejszy.
Było było, zdaje się że Zeratul kiedyś o tym wspominał. Ale nie szkodzi, dochodzą nowi użytkownicy i niech się uczą
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...