Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaczmarski Underground Kraków/Marszowice, 4-6 września 2009
równie dobrze radzi sobie z mim klasyka oprogramowania freeware WINAMP
[b]D@bek [/b]
Odpowiedz
Dziękuję za miłe słowa, Dylan musiał pewnie być autentyczny skoro go zupełnie nie pamiętam, ale sądzę że określenie to oddaje jedynie część prawdy o nim.
Co do występów na scenie to nie bardzo rozumiem o co chodzi, ale takich ambicji nie mam i mieć nie będę.
No, a przede wszystkim chciałbym przeprosić wszystkich, którzy czują się pokrzywdzeni, a także tych którzy się nie czują, a pokrzywdzeni moim hm zachowaniem tamtego wieczoru byli(niestety ze względów oczywistych nie jestem w stanie ich tu wymienić ), jeśli będą jeszcze Marszowice obiecuję poprawę(choćby lekką ;P )
Pozdrawiam
żuław
[i][color=#004000]Bo w tym jest rzeczy sedno, że jest mi wszystko jedno[/color][/i]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Żuław jest świetny!(bez cienia złośliwości)
A kiedy miałeś okazję go posłuchać ? Confusedtrapiony:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Żuław jest świetny!(bez cienia złośliwości)
A kiedy miałeś okazję go posłuchać ?
A drogi Janku, na kilku okolicznościowych spotkaniach towarzyskich. Ostatnio jakiś rok temu. Przy czym zaznaczam, że moje obserwacje tychże wykonań miały charakter absolutnie trzeźwy.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim- organizatorom, uczestnikom za stworzenie wspanialej atmosfery. Przyjechałam do Marszowic ze wściekłym bólem w kolanie. Kontuzja okazała się niestety poważniejsza niż myślałam -stad dopiero teraz mój wpis.
Byly dzieci, marszowickie i przyjezdne psy, koty, grzejace ognisko, bardzo dobre jedzenie. Byla muzyka, humory mimo zimna i deszczu dopisaly. Byly ciekawe rozmowy. Wieczor autorski Krzyska z Pawlem w roli moderatora zdal egzamin. Dyskusja osmielila uczestnikow do stawiania pytan.
TLCh wystąpiło z częściowo mniej dla mnie znanym repertuarem.Na piątkowy koncert niestety trochę się spóźniłam.
To drugie dla mnie marszowickie spotkanie i mam nadzieje być jeszcze na wielu.

e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Byly dzieci,
No i jak? Mogę się z moimi wybrać w przyszłym roku bez strachu, że się nie wyśpią i zdemoralizują?
Odpowiedz
JoannaK napisał(a):Mogę się z moimi wybrać w przyszłym roku bez strachu, że się nie wyśpią i zdemoralizują?
To zależy od tego, gdzie będa spać i gdzie/kiedy przebywać. Smile
Odpowiedz
JoannaK napisał(a):Mogę się z moimi wybrać w przyszłym roku bez strachu, że się nie wyśpią i zdemoralizują?
Możesz, możesz.Były naprawdę maluchy -jeden znal słowa Arki Noego Smile .Frajda było na niego patrzeć. Niektóre przespały koncert, dzielnie wytrzymując na probie. Nie wydaje mi się, by któraś z mam narzekała. Ale jeśli zechcesz z Nimi zostać na nocnym śpiewaniu to się nie wyśpią Wink ,a w grupce czysto imprezowej - zdemoralizują Wink - dość chyba oczywiste. Pierwsza noc spędziłam w grupce dyskusyjnej i śpiewającej, druga z uwagi na kolano przespałam już od 23.00, po probie i koncercie TLCh.A zupełnie na trzeźwo, jednego z gościnnych psów wzięłam w ciemnościach za świnkę morska :lol:
Przyjedz bez obaw z dzieciakami.
e.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):A zupełnie na trzeźwo, jednego z gościnnych psów wzięłam w ciemnościach za świnkę morska
Ach, to wiejskie powietrze Smile
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Ale jeśli zechcesz z Nimi zostać na nocnym śpiewaniu to się nie wyśpią Wink ,a w grupce czysto imprezowej - zdemoralizują Wink
no to nocne śpiewania sobie odpuścimy, grupkę imprezową też. Dziękuję za wszelkie informacje. Mam nadzieje, że za rok się uda...
Pozdrawiam.
Simon napisał(a):To zależy od tego, gdzie będa spać i gdzie/kiedy przebywać. Smile
jak to gdzie będą spać? mam nadzieję, że da się tam wynająć jakiś przyzwoity pokój?
Pozdrawiam,
Odpowiedz
JoannaK napisał(a):no to nocne śpiewania sobie odpuścimy, grupkę imprezową też.
Tylko - po co wtedy jechać? Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):Tylko - po co wtedy jechać? Big Grin
Żeby posłuchać wieczornego śpiewania.
Albo i próby - TLCh była bardzo dobra.
JoannaK napisał(a):że da się tam wynająć jakiś przyzwoity pokój?
Oczywiście- z łazienką i prysznicem.Jedzenie tez jest dobre. Organizatorzy zadbali o wszystko.
Jest tez mały sklepik,gdzie można kupić lody i inne smakołyki.Mogę Cie skontaktować z jedna z mam.
e.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Albo i próby - TLCh była bardzo dobra.
Hm, a jak Elu wygląda ZŁA próba? Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):jak Elu wygląda ZŁA próba? Smile
Nie wiem. Ale ta była niemalże koncertem i za koncert dla mam z dziećmi mogła spokojnie wystarczyć Moze jest tak zawsze- wiesz, ze nie często bywam w Polsce i prób nie widzę/słucham.
A poza tym-fajnie,ze byleś. Smile
e
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Ale ta była niemalże koncertem i za koncert dla mam z dziećmi mogła spokojnie wystarczyć
Oj, wiem, wiem. Tak sobie żartuję Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Tak sobie żartuję Smile
Oj wiem, wiem. Big Grin

e.
Odpowiedz
W piątkowym (11.09.2009) Dzienniku Polskim ukazał sie całostronicowy artukuł o imprezie. Dostęp do niego niestety jest płatny,

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M51b725dff05.0.html">http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul. ... f05.0.html</a><!-- m -->

Michał
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Mogę Cie skontaktować z jedna z mam.
No to, jeżeli to nie problem, to skontaktuj. Z góry dziękuję Smile
Odpowiedz
W załączeniu skan artykułu. Foto w kolorze widac na stronie Dziennika Polskiego.

pozdrawiam,

Michał
Odpowiedz
Michall napisał(a):W załączeniu skan artykułu
Dzieki, bo nie udało mi się samej wykupić sms'em.

Pozdrawiam
Ela
Odpowiedz
Miło, że napisali, ale... całowanie Kaczmarskiego po rękach, jego zapach utrwalony w starej koszulce... której wszyscy chcieli dotknąć jak relikwi... pijący do upadłgo abstynenci, którzy "jakby pili z Jackiem"...

Delikatnie mówiąc - dość dziwny obraz się z tego wyłania.
Odpowiedz
Dzięki, Michał!
Jednak media to potęga - iluż to rzeczy człowiek może się z prasy dowiedzieć! Rzeczywiście ktoś miał w zeszłym roku koszulkę Kaczmara :o ? A tegorocznych „abstynentów pijących do upadłego” też przegapiłem… dobrze, że czujny reporter „Dziennika Polskiego” był na miejscu Big Grin .

Sądzę, że dziennikarz "popuścił wodze fantazji". Chyba, że jako wyjątek położyłem się spać ("mało kto kładzie się spać") i zwyczajnie przespałem najciekawsze momenty...
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Freed napisał(a):A tegorocznych „abstynentów pijących do upadłego” też przegapiłem
Ja tez.Prawdę powiedziawszy nigdy nie widziałam pijących abstynentów, ale przyznaje się, ze paliłam papierosy mentolowe i nie miało to nic wspólnego z Kaczmarem.
A ten dziennikarz był całkiem sympatyczny....tak poza tym.
e
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):ale... całowanie Kaczmarskiego po rękach, jego zapach utrwalony w starej koszulce...
No nie mów, że nigdy nie marzyłeś, aby ucałować dłoń Mistrza lub pochodzić w jego przepoconej po koncercie koszulce. Ale z Ciebie fan...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):nigdy nie widziałam pijących abstynentów
Docent w końcu nie dojechał? Wink
Ale tak zupełnie serio - czy mógłby ktoś rzeczony artykuł, nie wiem - przenieść na inny serwer?, zamienić format?, inaczej podlinkować, bo u mnie wyświetla się jedynie, że jest to jakiś .tif i... to wszystko. Ani go ściągnąć, ani wyświetlić... A też bym poczytał o tym całowaniu po rękach w starej koszulce, po pijanemu i z petem w zębach Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
No nie wiem, u mnie otwiera się normalnie każdy programem do oglądania zdjęć. Zwykłym Paint'em także.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):u mnie otwiera się normalnie każdy programem do oglądania zdjęć
U mnie tez. Wysłałam Ci jako zdjęcie na mail. Smile

e.
Odpowiedz
Ja mam podobny problem jak Maciek. Czy ktoś może mi to podrzucić?

Thank you from the mountain.

Jacek
Przecież wrócę i ja...
Odpowiedz
Tym powinno się zobaczyć:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.irfanview.com/">http://www.irfanview.com/</a><!-- m -->

pozdrawiam,

Michał
Odpowiedz
Kuba pisał, że można otworzyć Paintem. Ja nie mam Windowsa, więc nie jestem pewien, ale czy przypadkiem Paint nie jest dołaczony do Windowsa? Jeżeli tak, to każdy go ma i nie ma potrzeby ściągania dodatkowego oprogramowania.

A sam plik można zapisać na dysku klikając prawym przyciskiem na linku i wybierając "Zapisz plik docelowy" czy coś podobnego.

ps. Do Jacka wysłałem, o czym informuję, żeby nie został zasypany listami Smile
Odpowiedz