Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirek Czyżykiewicz
pkosela napisał(a):Pawle, kiedy byłeś ostatnio na koncercie MC?
Na koncercie Czyżykieiwcza byłem kilka razy. Ostatni....no tak może z rok temu? Pierwszy raz - w roku 1997, w "Przechowalni", Elżbiety Adamiak. Mam jeszcze nagrania z tego występu - w pierwszej cześci Czyżykiewicz sam z gitarą, w drugiej - z aranżami odtwarzanymi z taśmy. Tą pierwszą cześć sprzed ponad 10 lat wspominam fantastycznie. W zasadzie ona właśnie + płyta "Autoportret" odtwarzana jeszcze z analogu ustawiła mnie pozytywnie do MCz. W 1997 r, w Przechowalni Artysta znakomicie interpretował teksty, pięknie, czysto i z pasją akompaniując sobie na gitarze. I jeszcze świetnie potrafił o swojej muzyce i malarstwie opowiadać w rozmowie z Poniedzielskim (tak bywał kiedyś w ŁPA Przechowalnia, że koncert, co ważniejszych artystów był urozmaicany ich rozmowami z gospodarzem wieczoru, Andrzejem Poniedzielskim).
Druga cześć, ta z podkładami, też mi się podobała, bo urzekły mnie fantastyczne partie fortepianu nagrane przez Łapińskiego. Ale, mimo wszystko, już takiego wrażenia, jak cześć pierwsza to nie robiło.
Ostatni koncert, ten sprzed mniej więcej roku w całości składał się z piosenek wykonywanych z podkładem, przy skąpym tylko dodatku żywej gitary. I wrażenie było....takie sobie.
Być może Czyżyk występuje także z zespołem, ale na pewno nie wyłącznie z zespołem. Ja nie miałem przyjemności słuchać takiego koncertu, w którym towarzyszyliby artyście inni muzycy. Moja opinia opiera się więc siłą rzeczy tylko na tym, co było mi dane słyszeć.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Mam jeszcze nagrania z tego występu
mniam Smile (że tak to ujmę)
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):gdyby wywalali za niepłacenie składek, głód w Afryce zbierałby cztery razy większe żniwo
Rany, jacy Wy jesteście dobrzy, no naprawdę. To jeszcze nakupujcie prezerwatyw mieszkańcom czarnego kontynentu, co by się tak nie mnożyli i już w ogóle będzie... kolorowo. Smile
Odpowiedz
Sławek napisał(a):mniam Smile (że tak to ujmę)
Moja Naiwna Imaginacja, Abym Miał ?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):To jeszcze nakupujcie prezerwatyw mieszkańcom czarnego kontynentu, co by się tak nie mnożyli
każdy ma prawo do orgazmu Kubo Smile naprawdę każdy
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Na koncercie Czyżykieiwcza byłem kilka razy.
W takim razie miałem szczęście być na normalnych występach. Na jednym zdiwiłem się nawet, że ktoś śpiewający poezję ma piszczące fanki Wink
Na szczęście z wywiadu na Strefie Piosenki wynika, że MCz wraca do gitary i mam nadzieję usłyszeć jeszcze niejeden Jego koncert z klasycznym akompaniamentem.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Sławek napisał(a):każdy ma prawo do orgazmu Kubo Smile naprawdę każdy
Tylko nie każdy potrafi z tego prawa korzystać? Big Grin
Dobra, rzeczywiście dajmy sobie na... wstrzymanie. Wink*

*w kwestii uroczego OT oczywiście.
Odpowiedz
pkosela napisał(a):z wywiadu na Strefie Piosenki wynika, że MCz wraca do gitary
a gitarę ma trzeba przyznać piękną

[ Dodano: 1 Kwiecień 2008, 23:53 ]
bryce napisał(a):Moja Naiwna Imaginacja, Abym Miał ?
uwielbiam prace zbiorowe Wink
Jan Paweł II
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Pawle, kiedy byłeś ostatnio na koncercie MC?
W ciągu ostatniego ~roku miałem przyjemność widzieć Go trzy razy i ani razu nie miały miejsca (aranże z taśmy)
Prawda, prawda. Ja ostatnio byłem na jego koncercie w piątek i wydaje mi się, że "aranże" szły z płyty, a nie z taśmy.
Ale tylko w niektórych utworach, w innych był tylko Czyzyk z gitarą.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):każdy ma prawo do orgazmu Kubo naprawdę każdy
Oczom nie wierzę :o Sławek, który niegdyś pisał o seksie (małżonków) stricte w sensie tworzenia nowej istoty Boskiej! Wow!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Sławek, który niegdyś pisał o seksie (małżonków) stricte w sensie tworzenia nowej istoty Boskiej!
nie przypominam sobie bym zahaczał o ten temat w zaproponowanym przez Ciebie kontekście Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz