Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosba o pomoc
Witam Smile
Tym razem nie zamieszczam żadnej próbki pisania, chciałbym natomiast zwrócić się do Was z prośba o pomoc. Swego czasu część z Was pisała, że mimo różnic w odbiorze mych konkretnych tekstów bylibyście zainteresowani zapoznaniem się z, czy też nawet zakupem mojego tomiku, gdybym takowy kiedyś wydał. Myślę, że kilka tekstów mojego autorstwa, zwłaszcza w początkowej fazie ich zamieszczania dobrze przyjęła się na Forum. Prosiłbym więc o pomoc w doborze kilku, czy też może kilkunastu najlepszych według Was prób. Chciałbym na potrzeby własne oraz zainteresowanego grona osób przygotować tomik, który bez wstydu mógłbym pokazać i podpisać swoim nazwiskiem. W mojej prośbie nie kryje się żadna prowokacja, czy próba ściągnięcia na siebie uwagi. To oczywiste, że jak wszystko w życiu, tak i pisanie wychodzi mi raz lepiej, raz gorzej. Oderwijcie się proszę na chwile od dzielących nas różnic światopoglądowych i forumowych niesnasek i w miarę obiektywnie pomóżcie mi dobrać właściwe teksty.

-Sławek-
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Witam Smile
w miarę obiektywnie pomóżcie mi dobrać właściwe teksty.
Gdy tylko mój dostęp do netu stanie się regularny, tzn. po powrocie do domu (po 26.06), postaram się podać Ci tytuły Twoich tekstow , które lubię, chyba, ze ktoś mnie uprzedzi.

Pozdrawiam serdecznie
Ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Moje ulubione:

Mnie Manie

Początek

Kamienne Tablice

Prezydent

Twoje Skromne

Jeśli jeszcze coś znajdę, napiszę Smile
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Moje ulubione:
Trzy pierwsze zaiste dobre!
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Dzięki! Szczerze mówiąc o "Kamiennych Tablicach" trochę zapomniałem Smile. Dołączę je do tomiku. Z tych wymienionych tekstów chyba nie zamieszczę "Prezydenta", bo to jednak taki mało poważny, kabaretowy tekścik. Postaram się to jakoś zebrać w pdf i załączyć do pobrania kiedy będzie gotowe. Kto zechce, będzie sobie mógł wydrukować Smile. Macie jeszcze jakieś inne propozycje?
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Prosiłbym więc o pomoc w doborze kilku
Oczywiście dołączę swoje typy, ale niestety dopiero na początku lipca, kiedy to
Elzbieta napisał(a):...mój dostęp do netu stanie się regularny, tzn. po powrocie do domu
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz
Trudna miłość
poszukam więcej
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Po niezbyt krytycznej analizie:
Pokolenie '81
Na cielę
Na paternalizm polski
Kin oman
Żywioły
Pierwsza miłość
Osamosmutnienie
Bóg
###
Tin Pan Alley
Na słowach nie jadę wierzchem
Jezu...
Wnioski
Ani
Kamienne tablice
Heroina
Gloria victis
Cieprieć
Mnie manie
Exegi monumentum
Amazonki
Im potencja!!!
O odnoszeniu wrażeń
O agresji
Podanie (ręki) do Anioła Stróża
Nasze wszystkie
Najpierw
Kultura masowa
Oleśmianienie
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz