Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
I jak zwykle mnóstwo darcia i krzyku, o koncert, który gdy już się odbył nie był wart większego artykułu w prasie i materiału w telewizji...
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
fthissite napisał(a):I jak zwykle mnóstwo darcia i krzyku, o koncert, który gdy już się odbył nie był wart większego artykułu w prasie i materiału w telewizji... pełna zgoda
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Liczba postów: 2,212
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
15 osob to wcale nie taki zły wynik, zwazywszy że w Sodomie nie znaleziono nawet 10, co skończyło się dla niej niedobrze.
Nie mówiąc juz, że Rejtan był jeden.
Tak, że nie przesadzajmy z ważnością liczb
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
lc napisał(a):zwazywszy że w Sodomie nie znaleziono nawet 10, co skończyło się dla niej niedobrze. A to aby nie opowieść do odczytywania symbolicznego? Nie przesadzałbym z ważnością liczb akurat w przypadku Sodomy...
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Na miejscu organizatora koncertu przekazałabym datek na rzecz Radia Maryja i Naszego Dziennika. Piękną akcję reklamową zrobili piętnastosierpniowi krzykacze, dzięki temu organizator zaoszczędził kilka milionów złotych polskich, które musiałby wydać na parotygodniową reklamę w największych polskich tytułach prasowych, elektronicznych, radiu i telewizji.
Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że ksiądz Rydzyk dostał od organizatora prywatne co łaska za tę akcję reklamową...
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Piękną akcję reklamową zrobili piętnastosierpniowi krzykacze Ciemne cybuchy nie potrafią uczyć się na błędach, co potrafią nawet małpy.
Po ich ostatnich wyczynach wobec książki Dana Browna - które to wyczyny rozreklamowały książkę na całym świecie - widać nie zorientowali się, że ich szczekania osiągają skutek odwrotny do zamierzonego.
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ciemne cybuchy nie potrafią uczyć się na błędach, co potrafią nawet małpy. Podobno jednak potrafią- mam na myśli tych z Watykanu . Nie zrobili wrzawy przy ostatnim filmie o Potterze i odbiło to się chyba na sprzedaży biletów.
A przy okazji - kolejna kontrowersyjna data koncertu Madonny: <!-- m --><a class="postlink" href="http://infobot.pl/r/1oeT">http://infobot.pl/r/1oeT</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Ciekawe od kogo dostał datek krzykacz Rejtan. Czyżby od tego kolesia, co siedział z odwalonymi laskami w loży?
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Cytat:A przy okazji - kolejna kontrowersyjna data koncertu Madonny: <!-- m --><a class="postlink" href="http://infobot.pl/r/1oeT">http://infobot.pl/r/1oeT</a><!-- m -->
Katolik jak będzie chciał pokrzyczeć to powód znajdzie. Jak już nie święto państwowe to imieniny cioci Jadzi. Ostatnio telewizja trwam stwierdziła, że nie będzie mogła żyć bez likwidowanej właśnie linii tramwajowej przebiegającej przez miasto Gliwice i przyjechała kręcić materiał pod urzędem miejskim, co sprowadziło się oczywiście jedynie do kilku krzyczących starszych pań i panów...
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Cytat:Katolik jak będzie chciał pokrzyczeć to powód znajdzie.
To chyba dotyczy wszystkich lubiących krzyczeć...
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
mot napisał(a):mam na myśli tych z Watykanu Tam zawsze byli lepsi politycy, niż we współczesnym-średniowiecznym katolandzie :]
Reputacja:
0
lc napisał(a):Ciekawe od kogo dostał datek krzykacz Rejtan. Czyżby od tego kolesia, co siedział z odwalonymi laskami w loży?
Nie ironizuj, bo to nic nie da. Fakt jest faktem - dzięki całej zapieniaczonej akcji organizator koncertu Madonny dostał za darmo reklamę wartą kilka milionów złotych.
Może skorzystam z patentu ?
A czemu piszę - zapieniaczonej? Bo sprawę ruszył prokurator, RPO, kościół, media... tylko nikt Madonny nie poprosił w ładnym liście, że nieaprobujący, z całym szacunkiem do pani M. i życzliwym oczekiwaniem na jej wizytę, uprzejmie proszą o zmianę daty, bo to i tamto, bo ważna data dla Polaków, a tu naród, czekający na wydarzenie artystyczne tak wielkiej gwiazdy, będzie cieszył się koncertem, co nieco przyćmi refleksje na temat bohaterstwa naszych ojców walczących o godne, wolne życie swoich dzieci, czyli nas. Co pani Madonna, jako matka walcząca o godne życie swoich adoptowanych dzieci, z pewnością doskonale rozumie.
Czy to by coś dało? Pewnie nie. Ale gest by pozostał, i w mediach inny wizerunek.
Jaka to data - drugi koncert Madonny, bo strona mi nie wchodzi?
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Jaka to data - drugi koncert Madonny, bo strona mi nie wchodzi? 29 sierpnia - dzień zejścia Jana Chrzciciela.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Karol napisał(a):Fakt jest faktem - dzięki całej zapieniaczonej akcji organizator koncertu Madonny dostał za darmo reklamę wartą kilka milionów złotych.
Bez przesady z tą reklamą. Uważasz, że gdyby nie wspomniane protesty, frekwencja na koncercie Madonny byłaby niższa? Obawiam się, że jakikolwiek organizator, na reklamę koncertów tej artystki, za dużo wydawać nie musi. Bilety na warszawski koncert rozeszły się dość szybko wiele miesięcy temu.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
To że przeciw Madonnie stawiło się osób 15 - to rzeczwiscie nie za dużo.
Ale to, że na wezwanie Ojca Tadeusza pójdą do urn wyborczych dzsiesiątki tysięcy więcej - o, to jest budujące.
Cieszycie się?
Bo ja tak.
Reputacja:
1
lc napisał(a):Ale to, że na wezwanie Ojca Tadeusza pójdą do urn wyborczych dzsiesiątki tysięcy więcej - o, to jest budujące.
Masz na myśli najbliższe wybory prezydenckie? Wydaje mi się, że tym razem za wiele nie zdziałacie.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Masz na myśli najbliższe wybory prezydenckie? Wydaje mi się, że tym razem za wiele nie zdziałacie. No i ja w tym temacie stałem się człowiekiem głęboko wierzącym
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Reputacja:
0
Tu nie o wybory prezydenckie chodzi, lecz parlamentarne - w naszym systemie premier moze duzo wiecej niz prezydent jezeli bedzie umial to odpowiednio rozegrac - a ze Tusk jest dyletantem i daje sie robic Kaczyńskiemu równo, to juz jego problem.
Ojciec Rydzyk zreszta bardzo niechetnie popiera LK i nie wiem, czy nie na reke by mu bardziej byl slabszy i olewajacy Tusk.
Rydzyk nie boi sie Tuska ale Olechowskiego, bo to duzo powazniejsza miedzynarodowo postac.
A jesli chodzi o wplyw Rydzyka na parlament to jest on niewatpliwy. Majac jedno radio, jedna telewizje i jeden dziennik a przeciwko sobie wszystkie inne media - potrafi wprowadzic do parlamentu swoich ludzi. To fenomenalne.
PS
Tez wolalbym by prezydenture wygral Tusk, ale nie dlatego ze dobrzez zycze PO :
Reputacja:
1
lc napisał(a):Tez wolalbym by prezydenture wygral Tusk, ale nie dlatego ze dobrzez zycze PO
Wołałbyś czy byś nie wolał, i Tusk wygra prezydenckie i PO wygra parlamentarne. I w tej drugiej kwestii, też nie wydaje mi się, aby toruńska cepeliada coś wskórała. Chyba, że na rzecz Platformy
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Akurat Tusk nie wygra wyborów
Tak sadzę
Ale nie mówię, że wygra je Kaczyński
Reputacja:
1
lc napisał(a):Akurat Tusk nie wygra wyborów
Prędzej Tusk niż Olechowski.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Ciemny lud WSZYSTKO kupi...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Bez przesady z tą reklamą. Uważasz, że gdyby nie wspomniane protesty, frekwencja na koncercie Madonny byłaby niższa? Obawiam się, że jakikolwiek organizator, na reklamę koncertów tej artystki, za dużo wydawać nie musi. Bilety na warszawski koncert rozeszły się dość szybko wiele miesięcy temu.
Nie o to chodzi. Oczywiście, że bilety by się sprzedały, bo Madonna jest doskonale wypromowanym produktem medialnym. A w Rzeczypospolitej Ponumerowanej dostała za darmo czas antenowy, główne strony w mediach prasowych drukowanych i elektronicznych, który, gdyby chciała go wykupić, kosztowałby ją miliony.
Inna rzecz, że gdyby nie ten medialny szum, konsekwentnie uprawiany przez ćwierć wieku, bilety na mało komu znaną Madonnę by się nie sprzedały. To nie Wysocki .
Reputacja:
0
Jakby ktoś nie wiedział, to Rzeczpospolita ponumerowana została przez SLD i Unie Wolności.
medialny szum wokoł konceru rozleklamował nie Madonnę, ktorą co poniektórzy już znali, lecz właśnie tyche 15 protestujących. T
tak że medialnym triumfatorem są właśnie proptestujący, o ktorych mówilo się więcej niż o Madonnie.
I oczywiście media reklamowały darmowo Rydzyka.
Tak, że nie wiadomo kto tak napraqwde powinienn komu odpalic działkę
Reputacja:
0
lc napisał(a):Jakby ktoś nie wiedział, to Rzeczpospolita ponumerowana została przez SLD i Unie Wolności. Młody jesteś, to nie wiesz - ja już w szkole uczyłem się o Drugiej RP
Ale w sumie masz rację: wszystko wina to masona, że o Żydzie tutaj już nie wspomnę
Reputacja:
0
lc napisał(a):...tak że medialnym triumfatorem są właśnie proptestujący... Takie stawianie sprawy przypomina mi ostatnie wyborcze sukcesy PiS.
To swoją drogą ciekawe - jak można klęskę przekuć w triumf! Bo przecież o zakłamanie tych protestujących, jakie im sugerujesz, chyba nie można ich podejrzewać. Przecież nie robili tego dla swojego triumfu, tylko by w swym najszczerszym przekonaniu nie dopuścić do pohańbienia Dnia Świętego i Najświętszej Panienki! A że podobnie myślących zebrało się piętnastego raptem nomen omen piętnastu, to już osobna sprawa....
Reputacja:
0
lc napisał(a):medialny szum wokoł konceru rozleklamował nie Madonnę, ktorą co poniektórzy już znali, lecz właśnie tyche 15 protestujących. T
tak że medialnym triumfatorem są właśnie proptestujący, o ktorych mówilo się więcej niż o Madonnie.
I oczywiście media reklamowały darmowo Rydzyka.
Tak, że nie wiadomo kto tak napraqwde powinienn komu odpalic działkę
W sumie to i tak można oceniać . Tak czy siak - wszystko za darmo, a interes się kręci.
Patrz, Karol, i się ucz, jak się robi biznesy .
Maćku - duże piwo i pół litra za przedostatni post .
Reputacja:
0
Maćku, przede wszystkim dziekuję za komplement z wiekiem.
to, że uczyłeś się o II RP mnie nie dziwi, bo do szkół - jako chyba mój równolatek - chodziłeś po 1956, a dopiero wtedy powstało pojęcie II RP ( a więc juz za komuny). Przed wojną tego pojęcia nie było.
Natomiast III RP została wpisana do Konstytucji 1997 r. (uchwalnonej przez Sejm różowo-czerwony) a Konstytucja ta oparta była o projekty SLD i UW.
Nie wiem tylko, dlaczego wpisanie III RP do Ustawy zasadniczej traktujesz jako WINĘ a nie ZASŁUGĘ, ale o to mniejsza.
Tak samo nie wiem dlaczego uważasz SLD za Żydów (to srodowisko od 1968 mocno się odsemiciło) a już zupełnie nie rozumiem co mają z SLD wspólnego masoni - komuniści zawsze walczyli z masonerią, jako że państwo totalitarne czy autorytarne (w zależności od okresu PRL) zawsze zwalczało ośrodki konkurencyjne dla władzy i ideologii komunistycznej.
Ale piwo za błyskotliwą ripostę stawiam Ci i ja.
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
No i odleciala, w koncu nawet nie zajrzala do Oswiecimia, choc poczatkowa chciala to pokazac swoim dzieciom...
Na pocieszenie zasmuconych :
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pardon.pl/artykul/9077/brytyjskie_gazety_13-letnia_polka_w_ciazy_po_kapieli_w_basenie">http://www.pardon.pl/artykul/9077/bryty ... _w_basenie</a><!-- m -->
Mamy teraz naszą własną/krajową Madonnę !
lonik:
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
|