Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
No ta wersja różni się trochę od powszechnie znanej. Te zmiany tekstu są "widzianym misiem" wydawcy, czy wygrzebali skądś jakąś wersję roboczą Obławy i to co jest na tym obrazku zostało napisane przez JK? Ten "Boży świat" mi nie pasuje co prawda do Kaczmara, ale może jednak?
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Reputacja:
0
fthissite napisał(a):Ten "Boży świat" mi nie pasuje co prawda do Kaczmara, ale może jednak?
Najpewniej jest to jakaś kursująca po Sieci wersja, którą ktoś bezmyślnie do ksiązeczki przekopiował.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):fthissite napisał(a):Ten "Boży świat" mi nie pasuje co prawda do Kaczmara, ale może jednak?
Najpewniej jest to jakaś kursująca po Sieci wersja, którą ktoś bezmyślnie do ksiązeczki przekopiował.
pokolenie-wikipedii wkracza do akcji - lepiej zrobić Ctrl+C , Ctrl+V niż zajrzeć np. do "A źródło wciąż bije...". A myślałem że to dotyczy tylko licealistów.
[b]http://wachmistrz.deviantart.com/gallery/[/b]
Reputacja:
0
Wachmistrz napisał(a):pokolenie-wikipedii wkracza do akcji - lepiej zrobić Ctrl+C ,
Ha! To dziwne, że tak myślałeś. Ja np. nie mam iod dawna złudzeń co do tego, że także dorośli i, że tak powiem, poważni ludzie idą na łatwiznę popełniając w ten sposób rażące błędy, których nota bene nie są w stanie zweryfikować ani naprawić. Ot, choćby tacy dziennikarze - ludzie mediów czyli władzy. Ileż razy czytaliśmy i co jakiś czas nadal czytamy, ze Kaczmarski na raka krtani chorował a potem zmarł. Czy to nie jest bezmyślne powielanie obiegowego niezgodnego z prawdą poglądu? Czy tak trudno zweryfikować, na co faktycznie chorował i zmarł JK? Zwłaszcza, ze w Wikipedii akurat jest prawidłowa informacja

A jednak te wszystkie dziennikarzyny z "Gali", "Party" czy "Vivki" będą do końca dni swoich przy stosownej okazji pisać, że JK trawł rak krtani.
I nic na to nie poradzisz, tak samo, jak nic nie poradzimy na to, że "Mury" będą zawsze uznawane za hymn masowego ruchu, jakim była "Solidarność", choć ta piosenka w swej wymowie jest przecież totalnie "antymasowa".
Ty, wypasiony na Ikacu -