Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaseta "Zbroja" (Pomost P-109) na CD?
Czy ktoś może się orientuje, czy można znaleźć tą płytę na CD. Mam oryginalną kasetę, którą po latach przegrałem na CD, ale jakość dźwięku jest dosyć zła. Bardzo chciałbym znaleźć wyczyszczoną kopie....

Informacja o kasecie: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/dyskografia/zbroja/index.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... /index.php</a><!-- m -->
(W tej liście utworów brakuje [nr. 5 Krajobraz po uczcie])

Wszystkie te piosenki sa na innych płytach, w innych wersjach, a wykonania na tej płycie zawsze mi się wydawały 'najprawdziwsze'...

Dzięki z góry za informacje
Odpowiedz
KMFDM napisał(a):Czy ktoś może się orientuje, czy można znaleźć tą płytę na CD.
Jednym wydaniem programu Zbroja na CD jest to w "Małej Arce Noego" (niżej, na tej samej stronie).

Wg info na stronie to nagrania z 1983 roku - wtedy na rynku pojawiły się dopiero pierwsze płyty CD i to raczej nie były płyty JK Wink

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Kaseta ta jest częścią większej sesji nagraniowej. Pojedyncze (zdaje się, że dwa) utwory z tej sesji zostały wykorzystane w Arce Noego jako podmiana w miejsce zakłóconych technicznie utworów z archiwum RWE.
Odpowiedz
Luter napisał(a):. Pojedyncze (zdaje się, że dwa) utwory z tej sesji zostały wykorzystane w Arce Noego jako podmiana w miejsce zakłóconych technicznie utworów z archiwum RWE.
Które?
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Artyści i Listy (CD4 - Kwadrans Jacka Kaczmarskiego I, track 16 i 17).
Odpowiedz