Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wiersze - obrazy (może bardziej urazy)
dauri napisał(a):więc bardzo przepraszam, że zająłem cenny czas
Pan się nie przejmuje panie Renku, w końcu każda okazja jest dobra, aby się wykazać. Pan potrafisz ją wykorzystać jak mało kto. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Pan potrafisz ją wykorzystać jak mało kto.
Jedni korzystają z byle okazji, aby się wykazać, inni zaś z byle okazji, aby się cudzym kosztem wzbogacić. Do której grupy byś siebie zaliczył, Kubo?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
A jeszcze inni by wszcząć kłótnię :/
Załóżcie sobie wątek w Karczmie, albo przenieście się na priv.

Zeratul
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):A jeszcze inni by wszcząć kłótnię
Gdyby nie oni, byłbyś tu zupełnie niepotrzebny. Żyjesz z nas więc nie narzekaj...
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Załóżcie sobie wątek w Karczmie, albo przenieście się na priv.
Zeratulu, Zeratulusie, przecież w karczmie wątków zakładać nie można - chyba, że jest się moderatorrem globalnym, czy jakoś tak Wink
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Zeratul napisał(a):A jeszcze inni by wszcząć kłótnię :/
Załóżcie sobie wątek w Karczmie, albo przenieście się na priv.
Nie rozumiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej. Ja pozwoliłem sobie na nieco uszczypliwą odpowiedź dauriem'u, a d razu znaleźli sie tacy, którzy nieustająco szukają okazji, aby się do mnie dowalić.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie rozumiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej.
Ależ rozumiesz doskonale.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja pozwoliłem sobie na nieco uszczypliwą odpowiedź dauriem'u
Właśnie dlatego.

Zeratul
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja pozwoliłem sobie na nieco uszczypliwą odpowiedź dauriem'u,
Ależ ja też pozwoliłem sobie tylko na "nieco uszczypliwą" odpowiedź Tobie. Nic ponad, żadnych tam prowokacji.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie rozumiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej
Jakubie, spokojnie. Zeratul, jako osoba powściągliwa i obiektywna, zareagował dopiero w momencie, kiedy ja napisałem do Ciebie. Twoje tzw. "uszczypliwe uwagi" pod adresem dauriego są z moderatorskiej perspektywy Zeratula całkowicie do przyjęcia i mimo ich nagminności, nie wymagają reakcji. Gdyby nie moja wypowiedź, Zeratul na Twoje "uszczypliwości" w ogóle by nie zareagował.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Gdyby nie moja wypowiedź, Zeratul na Twoje "uszczypliwości" w ogóle by nie zareagował.
Kuby "uszczypliwości" miały choć minimalny związek z wątkiem.
Poza tym w przypadku pojedynczych postów o znikomym stopniu szkodliwości reakcja może spowodować więcej zamiesznia, niż jej brak.
(ech... - jeszcze się nie wyleczyłem z domniemywania Twojej dobrej woli przy jakichkolwiek wątpliwościach...
W sumie nawet nie wierzę, że spróbujesz to zrozumieć - ale może przyda się innym :agent: )

Zeratul
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja pozwoliłem sobie na nieco uszczypliwą odpowiedź dauriem'u,
Ależ ja też pozwoliłem sobie tylko na "nieco uszczypliwą" odpowiedź Tobie. Nic ponad, żadnych tam prowokacji.
Wiem to doskonale. Widzę, że paluszki Cię coraz bardziej świerzbią Big Grin
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Kuby "uszczypliwości" miały choć minimalny związek z wątkiem.
Oczywiście!Związek był minimalny i Ty to minimum oceniasz, stosując w tym celu swoją osobistą miarę. A wg. mojej miary mój post miał tyle samo związku z tematem, co post JM - dlatego pozwoliłem sobie na kilka "uszczypliwości".
Zeratul napisał(a):Poza tym w przypadku pojedynczych postów o znikomym stopniu szkodliwości reakcja może spowodować więcej zamiesznia, niż jej brak.
To jakiś cytat z podręcznika "Moderowanie forum - 101 praktycznych porad"?
Zeratul napisał(a):jeszcze się nie wyleczyłem z domniemywania Twojej dobrej woli przy jakichkolwiek wątpliwościach...
Wobec Ciebie Zeratulu dobrej woli mam i miałem zawsze dokładnie tyle, ile Ty wobec mnie.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):"Moderowanie forum - 101 praktycznych porad"?
Raczej modelowanie Big Grin
Dlaczego wątek trafił do karczmy, a nie jako osobny temat w hyde parku (np. pt. "modeRacja, może racja, ale kto ją ma?")? Przecież w wątku nic obraźliwego nie było - jedynie drobne uszczypliwości.
Odpowiedz
PMC napisał(a):Przecież w wątku nic obraźliwego nie było - jedynie drobne uszczypliwości.
Zapobiegliwy nasz pan dozorca doskonale wiedział, że jeśli rozpoczyna się dyskusja między mną a JakubeM to prędzej czy później pojawią się w niej słowa tak wulgarne, jak np. "słonko" albo "weterynarz". A użwania tych słów tajny, acz bardzo restrykcyjny Regulamin forum nie dopuszcza. Użycie ich groziłoby ostrzeżeniem a może nawet czasowym zawieszeniem użytkowników takich, jak ja, czyli takich, dzięki którym funkcja forumowego dozorcy w ogóle ma jakiś sens. Krótko mówiąc: Zeratul przeniósł wątek od razu do Karczmy z całkowicie prywatnych powodów i w dobrze pojętym własnym interesie.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Zapobiegliwy nasz pan dozorca
Anioł? Wink
Odpowiedz
PMC napisał(a):Anioł?
Nie wiem, czy Anioł, ale z pewnością Stanisław Wink
Odpowiedz
PMC - może znajdź sobie jakiś wątek merytoryczny do udzielania się, zamiast się wpieprzać w nie swoje sprawy...

Zeratul
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):PMC - może znajdź sobie jakiś wątek merytoryczny do udzielania się, zamiast się wpieprzać w nie swoje sprawy...
Moje, moje, bo sam wielokrotnie padałem ofiarą bezsensownego dzielenia wątków.
Divide et impera.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):może znajdź sobie jakiś wątek merytoryczny do udzielania się, zamiast się wpieprzać w nie swoje sprawy...
no, no, bo zaraz będziesz musiał za takie nieładne słownictwo sam sobie przyznać ostrzeżenie - o ile oczywiście możliwości techniczne pozwolą.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):no, no, bo zaraz będziesz musiał za takie nieładne słownictwo sam sobie przyznać ostrzeżenie - o ile oczywiście możliwości techniczne pozwolą.
Drogi obrońco uciśnionych - jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś, znalazłeś się w Karczmie.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):- jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś, znalazłeś się w Karczmie.
A tu zarówno możliwości technicznych nie ma, jak i Regulamin nie pozwala samemu sobie dać warna. Wszystko jasne!
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):MC - może znajdź sobie jakiś wątek merytoryczny do udzielania się, zamiast się wpieprzać w nie swoje sprawy...
Jako spititus movens tej sprawy upoważniam i zachęcam uż. PMC do dalszego wpieprzania się w nią - oczywiście jeżeli będzie miał na to ochotę.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):PMC - może znajdź sobie jakiś wątek merytoryczny do udzielania się, zamiast się wpieprzać w nie swoje sprawy...

Zeratul
Przyznaję, mnie to też zaskoczyło...
Odpowiedz