Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek Kaczmarski Inaczej
Zapewne kazdy z Was slyszal o tego typu nagraniach z imprezSmile
Otoz Mialem kiedys kasety z nagraniamy takich "nieoficjalnych" wystepow. Jedna niestety zostala gdzies posianaSad( a szkoda gdyz bylo tam kilka fajnych rzeczy min. zabawna anegdota do "Narodow).Druga natomiast kiedys udalo mi sie zrzucic na kompa i przez pewien czas mozna ja bylo sciagnac sobie z emula.

Jesli byloby wysokie zainteresowanie, moglbym poswiecic troche czasu i poszukac tych nagran w swoich archiwach i udostepnic je wszystkim( no chyba ze wszyscy je juz maja). Piszcie co o tym myslicie. Uprzedzam jednak ze to nie jest Kaczmarski jakiego wszyscy znaja z oficjalnych plyt:p
Odpowiedz
Darkstorm napisał(a):no chyba ze wszyscy je juz maja
Wszyscy mają i znają od lat. Smile
Odpowiedz
Nalezaloby moze ustalic czy o to same nagranie chodzi...

A wiec, np, na czym polega zabawnosc tej anegdotki nt "Narodow" ?

PZDR
TN
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Nalezaloby moze ustalic czy o to same nagranie chodzi...
Tez o tym pomyślałam, bo może Simon ma od dawna, a ja wcale.Chętnie bym posłuchała.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Moje pochodzi z Monachium. Ale z ktorego roku to juz niestety nie pamietam. Chyba z 86 ale nie chce sklamac.
Co do anegdotki to widzialem ja juz gdzies na tej stronie. Na moim nagraniu JK opowiadal to takSadjade z pamieci i moge gdzies sie pomylicSmile).
"Po koncercie podszedl do mnie mlody czlowiek i sie pyta czy moglbym dac mu dedykacje do ksiazeczki z refrenem narodow. Ja sie pytam dlaczego akurat to? (Dumny ze mu sie spodobalo).A on na to: A bo to jest wlasnie moja ideologia, ja tak samo uwazam, wyrznac tych wszystkich Żydów, wtedy bedzie spokoj"
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):A wiec, np, na czym polega zabawnosc tej anegdotki nt "Narodow" ?
To ta opowiadająca o człowieku, który prosi o dedykację w postaci refrenu z "Narodów", a zapytany oto, czemu akurat ten fragment, odpowiada, że trzeba wyrżnąć Żydów, czyli "usunąć przeszkody"?
Odpowiedz
Zapewne wiele osób to zna. Ale nie zdziwiłbym się, gdyby dla części osób było to coś nowego. Był to chyba rok 1988, a zapowiada bodaj Jacek Kurski.
Odpowiedz
Być może nieco lekkomyslnie napisałem: "wszyscy". Ale to dlatego, że chyba jeszcze nigdy nie spotkałem się z kimś, kto by nie znał tego materiału, zwłaszcza jeśli chodzi o ludzi z forum.
Odpowiedz
Ale anegdotka faktycznie zabawna, nie ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Ale anegdotka faktycznie zabawna, nie ?
Prawda? :/
Odpowiedz
Cóż... ja na przykład nie spotkałem się z tym nagraniem(moja przygoda z JK zaczęła się niedawno). Chętnie bym je poznał, jeśli to możliwe.
Odpowiedz
Jesli nikt nie ma tego na wierzchu to poszukam swojego egzemplarza. Moze to potrwac kilka dni bo czasu mam malo i kilkaset plytek do przeszukania (ech, nie chcialo sie dokladnie plyt opisywac kiedysTongue)
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ksiazek.fc.pl/radek/JK_inaczej/">http://ksiazek.fc.pl/radek/JK_inaczej/</a><!-- m -->
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Odpowiedz