Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po fakcie :) - koncert Tria w Programie Pierwszym PR
Nie mogąc dziś w nocy spać, włączyłam radio. Nie wiedzieć czemu (palec Boży Big Grin) miałam ustawioną Jedynkę. Była mniej więcej 3.30. Usłyszałam końcówkę "Requiem rozbiorowego" więc pomyślałam sobie, że chyba jednak śpię i śnię. Ale nie, potem było jeszcze "Epitafium dla SJ", "Wojna Postu z Karnawałem", "Śmiech", "Epitafium dla WW" i chyba jeszcze coś, co mi wyleciało Smile.

W każdym razie było to fantastyczne i jestem bardzo ciekawa, co to za koncert. Nie słyszałam wcześniej tych wykonań, ale nie jestem kaczmaro-ekspertem, więc może w tutejszych kręgach Wink są powszechnie znane?? Na stronie PR nie znalazłam żadnej informacji, nie wiem, czy było to jakoś wcześniej zapowiadane (a wątpię) i trudno oczekiwać, że ktoś tego w takim dniu o takiej porze słuchał Smile, ale może te informacje, które podałam, wystarczą.

Z góry dzięki za zaspokojenie ciekawości.
Odpowiedz
Vivincia napisał(a):Na stronie PR nie znalazłam żadnej informacji, nie wiem, czy było to jakoś wcześniej zapowiadane (a wątpię) i trudno oczekiwać, że ktoś tego w takim dniu o takiej porze słuchał , ale może te informacje, które podałam, wystarczą.
To był koncert z 1999 r. Miał miejsce w Teatrze Roma. Audycja nosi tytuł, zdaje się, "Trio Kaczmarski, Gintrowski, Łapiński - po latach znowu razem" i była zapowiadana wczesniej.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Bardzo dziękuję Smile
Odpowiedz