Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Pozwoliłem sobie korzystając z kilku mijających w tym roku rocznic związanych z Jackiem i z osobami zgromadzonymi wokół listy dyskusyjnej i forum, uporządkować i opublikować trochę zdjęć z pierwszych lat funkcjonowania tego środowiska.
Krótko mówiąc, miło powspominać... Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał mi za złe publikacji niektórych fotografii.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://picasaweb.google.com/kubamedrzycki/Forum#">http://picasaweb.google.com/kubamedrzycki/Forum#</a><!-- m -->
Ciekawe czy rozpoznacie poszczególne osoby, zwłaszcza na tych najstarszych jeszcze zdaje się nie-cyfrowych zdjęciach.
Niestety, chronologia momentami kuleje.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
A to dziewczątko takie małe,w okularkach nad tortem (druga galeria) - kto to?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):A to dziewczątko takie małe,w okularkach nad tortem (druga galeria) - kto to? Julia, moja córka. I nie nad tortem, a nad lodami.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Fajnie Kubo, ze te zdjęcia pokazałeś. Sa jeszcze sprzed moich kaczmarowych uniesień, ale i tak wiele, wiele osób rozpoznaje - Krzyska Gajdę, Pro Formę, Ciebie, Mateusza, Pawła, Witka, Tomka Susmeda, Krasnego, chyba i partycje, Krzyska Nowaka, może jeszcze i parę osób. Twarze dziewczyn nic mi nie mówią- trochę się tylko domyślam.
Wam zapewne milo powspominać, a tym którzy nie mieli okazji być/bywać, pewnie szkoda, ze takich spotkań już nie ma.
Miałam film o takim spotkaniu- niestety padł razem z komputerem...
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Fajnie Kubo, ze te zdjęcia pokazałeś. One są co prawda od wielu lat dostępne w tzw. 'pewnym miejscu', no ale z racji tego, iż dostęp do tegoż jest ostatnio nieco utrudniony, to pokusiłem się o tę drobną retrospekcję.
Elzbieta napisał(a):Twarze dziewczyn nic mi nie mówią- trochę się tylko domyślam. Sporo z pojawiających się tam, to tzw.osoby towarzyszące, nie mające zbyt wiele z listą i forum. Dziewczyn forumowych nie było wtedy zbyt wiele. Zdaje się, że oprócz partycji, którą wymieniłaś, można wyłapać jeszcze Grabi i Olę K.
Elzbieta napisał(a):Miałam film o takim spotkaniu- niestety padł razem z komputerem... Były dwa moje filmy(w sumie trzy jeśli osobno liczyć tę ze wstępem Jacka przed przemyskim koncertem w 2003r.) z 2003 i 2005r. Oba były na wspomnianym serwerze, no ale może w wolnej chwili, umieszczę je w jakimś bardziej ogólnodostępnym miejscu.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zdaje się, że oprócz partycji, którą wymieniłaś, można wyłapać jeszcze Grabi i Olę K. Widać, żeś był w tzw. realnym środowiskowym życiu raczej mało obecny.
"Wyłapać" na zdjęciach można znacznie więcej forumowych koleżanek. Jest zatem Ula, Adme, Edyta Turlejska, Justine, Joasia Żbikowska, Ola Rosa
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):"Wyłapać" na zdjęciach można znacznie więcej forumowych koleżanek. Jest zatem Ula, Adme, Edyta Turlejska, Justine, Joasia Żbikowska, Ola Rosa Sądzisz, że obce są mi wymienione przez Ciebie panie? Wymieniłem ot tak dwie osoby, które przyszły mi akurat do głowy kiedy pisałem posta i tyle. Swoją drogą, cóż obecnie piszącym na forum osobom, mówią takie nazwiska jak Żbikowska czy Turlejska? Edyta nie udziela się od bardzo wielu miesięcy (a szkoda!), Żbikowskiej chyba nigdy na forum nie było, Uli także.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Sądzisz, że obce są mi wymienione przez Ciebie panie? chyba nie są Ci obce, aczkolwiek nie wiem. Wydawało mi się, że kiedy piszesz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zdaje się, że oprócz partycji, którą wymieniłaś, można wyłapać jeszcze Grabi i Olę K. to pozostałych nie rozpoznałeś.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, cóż obecnie piszącym na forum osobom, mówią takie nazwiska jak Żbikowska czy Turlejska? Nie mam pojęcia, co im mówią. I szczerze mówiąc, nie jest to moje zmartwienie. Natomiast nieprawdą jest, że
Kuba Mędrzycki napisał(a):Dziewczyn forumowych nie było wtedy zbyt wiele. Było ich całkiem sporo - także na tych imprezach, z których fotki wrzuciłes. Poza tym byłes, jak pamiętam, chyba tylko na dwóch spotkaniach forumo-listowych spośród, zdaje się sześciu, jakie zostały zorganizowane w Kielcach i Przemyślu. Jeśli się spojrzy przez pryzmat wszystkich spotkań a nie tylko dwóch, zupełnie inaczej ta sprawa wygląda. Np. w ostatnich Kielcach pań było dużo więcej, niż w Kielcach pierwszych. Pomijam, ze w ogóle struktura wiekowa w ostatnich Kielcach była znacznie odmłodzona.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Żbikowskiej chyba nigdy na forum nie było, Uli także. Ula chyba ma profil na Forum. Joasia natomiast, jak pamiętam, z przyczyn osobistych wycofała się ze środowiskowego życia.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Wydawało mi się, że kiedy piszeszKuba Mędrzycki napisał(a):Zdaje się, że oprócz partycji, którą wymieniłaś, można wyłapać jeszcze Grabi i Olę K. to pozostałych nie rozpoznałeś. Tak jak pisałem, wymieniając być może powinienem dopisać 'm.in.' Ale rozpoznaję, nie tylko zresztą forumowe osoby. Ale mniejsza z tym.
Paweł Konopacki napisał(a):Poza tym byłes, jak pamiętam, chyba tylko na dwóch spotkaniach forumo-listowych spośród, zdaje się sześciu, jakie zostały zorganizowane w Kielcach i Przemyślu. Byłem na trzech. Tych w Przemyślu. W Kielcach rzeczywiście nie bywałem.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Mniejsza o to wszystko Jaki ja byłem piękny i szczupły (bo młody jestem i będę zawsze), ty Pawle też wychudzony jesteś na niektórych starszych zdjęciach )) Na przykład tu : <!-- m --><a class="postlink" href="http://picasaweb.google.com/kubamedrzycki/Forum#5312479470725013522">http://picasaweb.google.com/kubamedrzyc ... 0725013522</a><!-- m --> )))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Na przykład tu : <!-- m --><a class="postlink" href="http://picasaweb.google.com/kubamedrzyc">http://picasaweb.google.com/kubamedrzyc</a><!-- m --> ... 0725013522 ))) Podaj numer, bo otwiera się cała galeria.
Natomiast, co mają przedstawiać zdjęcia numer 165 i 166?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
i ja rozpoznaję całkiem sporo osób, choć nie bywałam ani w Przemyślu, ani w Kielcach
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Kuba Mędrzycki napisał(a):Podaj numer, bo otwiera się cała galeria. Zdjęcie 148
[Dodano 10 kwietnia 2009 o 21:03]
Ale po moich starych zdjęciach widać beznadziejny monitor, wszystkie foty mam rozjaśnione do przesady :/ Trzeba je będzie poprawić w wolnym czasie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Ale po moich starych zdjęciach widać beznadziejny monitor, wszystkie foty mam rozjaśnione do przesady Ee, mają klimat za to. Wyglądają trochę jakby robione w połowie lat 80.
Ale fakt, miałem ten sam efekt kiedy montowałem Przemyśl'2005 na swoim pierwszym monitorze. U mnie oczywiście było ok, ale jak obejrzałem gdzie indziej to tragedia. Fakt, że w w przypadku filmu to przeszkadza zdecydowanie bardziej.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Byłem na trzech. Tych w Przemyślu. W Kielcach rzeczywiście nie bywałem. No tak, chyba faktycznie na trzech. Chociaż ja Cię pamiętam z dwóch, ale ok.
W sumie tych typowo środowiskowych imprez było chyba 7 albo 8 (cztery Przemyśle, dwa razy Kielce i Kraków). Sporo osób się na tych spotkaniach pojawiło.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Jeśli chodzi o dziewczyny, to jest jeszcze Markowa, Natkozord i ja
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Pozwoliłem sobie... Nie wiem jak inni, ale ja się wzruszyłem. Dzięki!
Znajdzie się słowo na każde słowo
|