Sluchajac tej kompilacji jakos "rzucilo mi sie w uszy" zmeczenie JK. Choc moze tez dlatego, ze ktos mi zwrocil na ten temat uwage.
Wykonania sa dosc "bojowe", ale tez czasami lekko plącze mu sie jezyk, stara sie tez - moim zdaniem (moim uchem ?) - to nadrobic przez nadmiar emfazy, zwlaszcza w "Snie Katarzyny nr 2", "Jalcie" czy "Naszej klasie". Mnie wystarczalo ze wczesniej lekko parskal spiewajac "z woli wyborcow odszedl Churchil". Na tych nagraniach troche za bardzo podkresla/akcentuje niektore zdania (zdania ktore doskonale bronia sie same i emfazy nie potrzebuja). I sadze ze to tez moze miec jakis zwiazek ze zmeczeniem.
W "Autobusie" takie (zajebiste, nieprawdaz ?) wykonanie mi pasuje, w innych : mniej.
Oczywiscie, uwaga nie dotyczy "Murow".
Tak czy owak, bardzo dobrze ze zostalo to upublicznione.
Ciekawe kiedy ukaze sie dodatek do "Rzepy" lub "Przekroju", z dobrej jakosci nagraniami z RPA....
PS
Spostrzezenie mimochodem : "Trasa", "Scena", "Gazeta"... mam wrazenie ze coraz wiecej osob wpada na pomysl by korzystac z podpisu JK przy opracowywaniu szaty graficznej. To prawda ze ten graf "JK----ki" jest bardzo ladny.