02-13-2005, 05:17 PM
No nie krzycz ann 
Złość piękności szkodzi 

Przeżyłem już obławy dwie, żadnej zagrać nie mogę.
|
02-13-2005, 05:17 PM
No nie krzycz ann
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
02-13-2005, 05:25 PM
Mnie już nic nie zaszkodzi
![]()
02-13-2005, 05:32 PM
Nie krzycz kochanie :*
02-14-2005, 08:23 AM
Ale jeśli będziesz krzyczeć to zmarszczek dostaniesz ann :wink: !!! :wink:
02-14-2005, 04:56 PM
ktoś tu chyba się o bana prosi :evil:
02-14-2005, 06:07 PM
Ann, spokojnieie prosze policz do 10... jesli nie pomoze to do 20... i tak dalej... a jak liczby skoncza Ci sie to przejdz na alfabet
![]()
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie poeta milczy...
02-14-2005, 06:21 PM
Jeszcze któryś zrobi aluzje w kierunku mojej dziewczyny a takiego bana dostanie, ze nie tylko na forum ale i na strone nie wejdzie :x
02-14-2005, 06:28 PM
spokojnie... juz sie nie odzywam... przeprasza... zarowno glowna poszkodowana Ann jak i pana Artura :oops: juz nie bede... wiecej grzechow nie pamietam
czy zostalo mi odpuszczone? jest mi to nieziemsko potrzebne do osiagniecia Agape.. wiem musze popracowac nad soba :|
...o wierzb warkoczach
02-14-2005, 06:34 PM
ja chciałbym tylko zaznaczyć (boń Boże to nie aluzja do nikogo
![]() Bo jak sie liczy 1,2,3,4....n to to narasta. I emocje w nas też mogą narastać. Dlatego dążmy do zera... wewnętrzenego spokoju ![]() Pozdro
Gruźliku,
Nie wciągaj wilgoci !
02-14-2005, 06:59 PM
Artur napisał(a):Jeszcze któryś zrobi aluzje w kierunku mojej dziewczynyAle to nie były żaluzje, wszystko było pisane wprost :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
02-14-2005, 07:02 PM
W sumie to ja zacząłem.... więc..... WYBACZCIE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
02-14-2005, 07:06 PM
:ot:
Proponuje wracać do tematu
02-14-2005, 07:30 PM
Ok ok!! Czy ktoś ma jeszcze jakieś porady dla Piotrka jak ma grać "Obławę" ??
![]()
02-14-2005, 07:32 PM
Najważniejsza porada wsłuchiwać się w grę Jacka. Proponuje też nagrywać swoją grę i wsłuchiwać się później w to co się samemu gra wychwytując błędy.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
02-14-2005, 07:37 PM
To ja jeszcze tylko dodam, że ten filmik Maurycego jest rewelacyjny i obejrzałem go już pięćset razy. No i na kciuku mi coś rośnie...
Czy "Nie lubię" jest wariacją na temat tej techniki, czy jest tam coś jakościowo innego? (witam na forum)
02-15-2005, 11:55 AM
cos w tym stylu... tylko wolniej z wieksza akcentecja na koncowke... przynajmniej wedlug mnie
![]()
...o wierzb warkoczach
02-15-2005, 08:43 PM
ann napisał(a):Nie da³o siê za³o¿yæ tematu? Po co mieszasz tutaj?Widzê, ¿e kole¿anka ma jakie¶ Trudne Dni ![]() Nic nie szkodzi...mi te¿ sie to zdarza ![]() Na prawdê nie chcia³am pani kole¿anki obraziæ... :oops: Poza tym uwa¿am -i s±dzê, ¿e sie p. kole¿anko zgodzisz,- ¿e dla takiej drobnostki nie warto zak³adaæ nowego tematu. ¿yczê lepszych dni :wink: Katarzyna PS: Dziêki Facet za pomoc:-)
02-16-2005, 05:34 PM
A o co dzwonki mają wspólnego z tym tematem?
02-16-2005, 05:42 PM
By znaleść dzwonki wystarczyło użyć wyszukiwarki. :|
Nie trzeba żadnych trudnych dni by mieć dość ciągłego napominania.
02-18-2005, 06:16 PM
Artur napisał(a):Nie trzeba ¿adnych trudnych dni by mieæ do¶æ ci±g³ego napominania.Chcia³o siê byæ moderatorem??? ![]() To sie teraz ma :o ![]() ![]() Buziaki
I zapomnieæ, zapomnieæ kochani
¯e musimy zaczerpn±æ oddechu
03-07-2005, 06:01 PM
witam nieznajomych i znajomych
![]() ![]()
...
wiec juz nie ma o czym pisac.
03-07-2005, 09:14 PM
Czemu?? Moim zdaniem lepiej zacząć od Obławy...
Filmik powyżej dobrze wykorzystany ćwiczy palce co moge zaświadczyć samemu. A pozatym kto tu napisał ze chce od tego zaczynać? Żeby wyćwiczyć palce do grania klasycznego to akurat przy naszej klasie wiele poćwiczyć się nie da bo to jest dosyć wolna melodia.
03-08-2005, 12:12 PM
sizer napisał(a):Żeby wyćwiczyć palce do grania klasycznego to akurat przy naszej klasie wiele poćwiczyć się nie da bo to jest dosyć wolna melodia.No toż Dzidek173 pisał o ćwiczeniu palcy a nie kondycji... Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
03-09-2005, 09:53 PM
a przy jednej czy dwoch piosenkach mozna cos wycwiczyc
![]() ![]() ![]() ![]()
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
03-10-2005, 08:55 PM
spalding napisał(a):a przy jednej czy dwoch piosenkach mozna cos wycwiczycnie mowie o akordach ,a o palcach (przewaznie prawej reki... nie dot. Jacka) ![]()
...
wiec juz nie ma o czym pisac.
03-11-2005, 01:28 PM
jesli chodzi o wszelakie rzeczyw kwesti prawej reki
![]() ![]() ![]() ![]()
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
03-22-2005, 08:44 PM
Witam Wszystkich
Powracam do tematu Obławy Przede wszystkim wielkie podziękowania dla Maurycego za jego wkład i zaangażowanie w tym temacie. Po przejrzeniu filmiku i wielu wskazówek uwierzyłem że uda się zagrać "Obławę", "Ze sceny'" czy też wielkie "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego" chociaż podobnie jak Jacek. Ale do tego była trudna i mozolna droga - trzy tygodnie ciężkiej pracy - po 2 godzinki dziennie aby nie stało się to słomianym zapałem. Poza tym potraktowałem to bardzo poważnie, a może wręcz desperacko - chciałem to zagrać. Jest dobrze, ale na laurach nie spoczywam i ćwiczę dalej. Nie chce się powtarzać, ale jeśli ktoś jest zainteresowany to mam kilka dobrych rad które mogą trochę ułatwić grę z podobnym biciem jak w Obławie, Epitafium dla wysockiego czy też Warchoł. 1. Słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać tego co się gra - nie dopuszczaj do rutyny co hamuje dalszy rozwój (wiem to po sobie) 2. Jeśli ćwiczysz bicie do Obławy to uzupełniaj sobie ćwiczenia graniem innych utworów - jeśli nie wiesz po co to zobaczysz ![]() 3. W czasie grania rób sobie króciutkie przerwy na rozluźnienie. 4. Podczas bicia prawa dłoń powinna być rozluźniona - na początku ćwiczeń kciuk oraz palce środkowy i serdeczny powinny być sztywniejsze - później to samo przyjdzie. 5. Wsłuchaj się w muzykę i słowa - będzie łatwiej zagrać To tak z mojego doświadczenia. Życzę wszystkim zainteresowanym graniem utworów Jacka wytwałości i zaangażowania bo daje to naprawde dużą satysfakcję. Pozdrawiam
04-03-2005, 12:15 PM
Gram na gitarze dopiero rok, ale z doświadczenia już wiem, że aby bić takie piosenki jak obława potrzeba po prostu spro czasu poświęcać próbom udanym bądź nieudanym. Z początku grałem ją wręcz jak jakiś wolny wręcz senny kawałek, potem szybko ale nie mogłem złapać rytmu, w końcu uzyskałem pożądany efekt. :roll: Ręka w końcu sama "wpada" w rytm, wszystko co przeczytałem w tym temacie jest niesamowicie przydatne (szkoda, że nie miałem dostępu do takich rad, jestem praktycznie całkowitym samoukiem). Podziwiam wkład kolegów :brawo: Ćwicz dalej
![]()
Bo z wolnością jest jak z kołdrą, pod którą się śpi ze wszystkimi na jednym łóżku.
Każdy chciałby mieć ją tylko dla siebie, ale jak za mocno ją pociągnie to osobie z drugiej strony jest zimno.
04-07-2005, 05:40 PM
Osobiście zachęcam Kolegów, którzy zaczynają przygodę z gitarą (bądź mają z nią niewielkie doświadczenia) o zwracanie uwagi na sposób trzymania. Raczej polecałbym "klasyczne" trzymanie niż poziome. I to im wcześniej tym lepiej. Może w "Obławie" to nie ma takiego znaczenia, ale jak będziecie grać "Wojnę postu..." to będziecie instrument zbierać z podłogi. :wink: Generalnie gitara powinna być tak trzymana, że jak puścicie ręce nie powinna Wam zlecieć. Przyznam się że ja tę rzecz zaniedbałem, kiedy się uczyłem grania ;/ i trochę mi to później przeszkadzało.
Powodzenia i wytrwałości.
Pietrek_C
04-09-2005, 05:51 AM
PIetrek_C, ja sobie nie wyobrażam że mógłbym inaczej trzymać gitarę niż proponujesz. Jak dla mnie granie z giotarą trzymaną poziomo jest absolutnie niemożliwe :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; " |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|