Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadzieja 2009 - Kwalifikacje w Kraśniku
Po rocznej przerwie, Dyrekcja CKiP oraz wielbiciele twórczości Jacka Kaczmarskiego w Kraśniku postanowili wznowić organizację imprezy będącej mozliwością zakwalifikowania się do Kołobrzegu. W Kraśniku jest spora grupa wiernych fanów JK, czego dowodem jest ulica nosząca jego imię (jedna z pierwszych w Polsce). Zapraszamy!
Szczegóły tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.krasnik.art.pl/ckip/index.php?eliminacje-reginalne-do-festiwalu-piosenki-jacka-kaczmarskiego,115">http://www.krasnik.art.pl/ckip/index.ph ... skiego,115</a><!-- m -->
[size=85][i]"Ja nienawidzę siebie, kiedy tchórzę..."[/i][/size]
Odpowiedz
Jacko napisał(a):będącej mozliwością zakwalifikowania się do Kołobrzegu.
Znaczy, Przedsiębiorstwo wróciło do praktyki kwalifikacji regionalnych? Bo w zeszłym roku wystarczyło wysłać płytę na Posejdona i, o ile tylko listonosz z rozpędu nie doręczył koperty kilka ulic obok, człowiek miał praktycznie rzecz biorąc kwalifikację zapewnioną. Wink
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Znaczy, Przedsiębiorstwo wróciło do praktyki kwalifikacji regionalnych? Bo w zeszłym roku wystarczyło wysłać płytę na Posejdona i, o ile tylko listonosz z rozpędu nie doręczył koperty kilka ulic obok, człowiek miał praktycznie rzecz biorąc kwalifikację zapewnioną.
Nie wiem, jak było w zeszłym roku, ale znam osobiście kilku całkiem niezłych wykonawców, którzy jednak się nie zakwalifikowali po wysłaniu płyty - a z pewnością owe płyty dostarczono pod właściwy adres, bo byli na "liście rezerwowej".
W przypadku kraśnickiej imprezy chodzi jeszcze o propagowanie i popularyzowanie twórczości JK, zaś wręczane nominacje do imprezy ogólnopolskiej być może uzmysłowią kraśnickim widzom i władzom, że konkurs lokalny nie jest tylko fanaberią grupki miejscowych zapaleńców, ale jest to inicjatywa na dużo większą skalę, obok której nie wypada przejść obojętnie. Nie znam się na sztuczkach socjotechnicznych, ale mam nadzieję (!), że akurat tak to zostanie odebrane.
Odpowiedz
Antek Gustowski na zeszłorocznej Nadziei wystąpił tylko dlatego, że jeden z zakwalifikowanych zespołów chciał grać w muzyką z playbacku, co było niezgodne z regulaminem. Zaś ktoś tam nie przyjechał dodatkowo. I on "z rezerwowej" wszedł do konkursu i jeszcze coś ugrał. Ciekawe jest to, że nie miał nawet swojej gitary(pożyczał od Skrzypczaka) a na festiwal jechał jako widz.
pozdrawiam
Odpowiedz
OLI napisał(a):i jeszcze coś ugrał
nawet nie takie małe "coś" Smile
Odpowiedz
A takie małe pytanko mam, jako że jestem zainteresowany konkursem Smile
Czy poprzez piosenki Jacka Kaczmarskiego organizatorzy rozumieją piosenki tylko Mistrza, tj. muzyka + tekst, czy może być na przykład muzyka Gintrowskiego i tekst Kaczmarskiego?
Pozdrawiam Smile
"Nie szukaj drogi, znajdziesz ją w sercu..."
Kult
Odpowiedz
Być może mała nieścisłość w regulaminie powstała - śmiało możesz przyjechać w takim przypadku.
Odpowiedz
Przypominam, że czas zgłoszeń tylko do końca tego tygodnia, czyli do 6 marca!
Odpowiedz
A kiedy będzie szczegółowy plan całej imprezy podany?
Ja swoje zgłoszenie już wysłałem, więc do zobaczenia w Kraśniku Wink
Pozdrawiam
Kult
Odpowiedz
SzymonW napisał(a):A kiedy będzie szczegółowy plan całej imprezy podany?
Ja swoje zgłoszenie już wysłałem, więc do zobaczenia w Kraśniku
Hmmm... jutro postaram się czegoś dowiedzieć w Centrum Kultury, a jeśli czegoś tylko się dowiem, to w te pędy przekażę na forum.
Pozdrawiam i do zobaczenia!
Odpowiedz
Ja znalazłem taką stronę:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.krasnik.art.pl/index.php">http://www.kaczmarski.krasnik.art.pl/index.php</a><!-- m -->

Na razie jest tu niewiele więcej, niż na stronie CKiP, ale pewnie niedługo się coś tam pojawi Smile
Pozdrawiam
Kult
Odpowiedz
SzymonW napisał(a):Na razie jest tu niewiele więcej, niż na stronie CKiP, ale pewnie niedługo się coś tam pojawi
Pozdrawiam
Pytałem w CKiP - załoga apeluje o jeszcze odrobinke cierpliwości. Termin zgłoszeń mija 6 marca - wtedy też będzie mniej więcej wiadomo, ilu zgłosiło sie uczestników i ile bedą (mniej więcej) trwały przesłuchania konkursowe. Chodzi o to, żeby nie narażać wykonawców na zbyt długie oczekiwanie na rozstrzygnięcie i koncert finałowy.
Odpowiedz
SzymonW napisał(a):Ja znalazłem taką stronę:http://www.kaczmarski.krasnik.art.pl/index.php
Ale życiorys na tej stronce to można było jakoś tak opracować, aby nie wyglądał na żywcem przekopiowany z Wikipedii. Wystarczyło chociaż opisy zdjęć powywalać - skoro samych zdjęć nie widać oraz wykasować przypisy, skoro samych przypisów nie ma.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Ale życiorys na tej stronce to można było jakoś tak opracować, aby nie wyglądał na żywcem przekopiowany z Wikipedii. Wystarczyło chociaż opisy zdjęć powywalać - skoro samych zdjęć nie widać oraz wykasować przypisy, skoro samych przypisów nie ma.
Zapewne wiele można byłoby jeszcze poprawić... Ja jednak nie jestem pracownikiem CKiP, jestem tylko mieszkańcem Kraśnika, który z racji zainteresowań piosenką literacką wspiera czynnie (a czasami sam je inicjuje) wszelkie poczynania kulturalne w tej dziedzinie. Ale uwagi przekażę...
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Jacko napisał(a):Zapewne wiele można byłoby jeszcze poprawić...
Wiele poprawić by nie można było, bo niewiele więcej tam jest. Ale akurat zyciorys jest i jest zjechany z Netu. Przy czym mi nawet nie chodzi o to, ze komuś się nie chciało napisac kilku słów samemu i tylko na zasadzie wklej - kopiuj wrzucił gotowca. Chodzi o to, że jak już koniecznie musiał wrzucić gotowca to mógł to zrobić staranniej
Jacko napisał(a):Ale uwagi przekażę...
Przekaż, przekaż bo to trochę obciach
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Ale akurat zyciorys jest i jest zjechany z Netu.
Lepiej zjechany z netu niż pisany samodzielnie w stylu twórców krótkiego opisu na "Tunelu".
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Na stronie jeszcze nie ma (będzie zamieszczony troszke później) ale program imprezy będzie wyglądał nastepująco:
- od 9 - próby akustyczne
- 12 - przesłuchania konkursowe
- 16 - koncert laureatów, odczytanie werdyktu, wręczenie nagród. Po nim koncert Marcina Różyckiego z zespołem.
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):Lepiej zjechany z netu niż pisany samodzielnie w stylu twórców krótkiego opisu na "Tunelu".
No to też mówię, że:
Kazia:) napisał(a):Przy czym mi nawet nie chodzi o to, ze komuś się nie chciało napisac kilku słów samemu i tylko na zasadzie wklej - kopiuj wrzucił gotowca. Chodzi o to, że jak już koniecznie musiał wrzucić gotowca to mógł to zrobić staranniej
Chodzi o formę, w jakiej zrobiono to, powiedzmy, CV a nie o jego treść.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Melduję posłusznie, że uwagi zostały uwzględnione. Program też już jest na stronie.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.krasnik.art.pl/">http://www.kaczmarski.krasnik.art.pl/</a><!-- m -->
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Jacko napisał(a):Melduję posłusznie, że uwagi zostały uwzględnione. Program też już jest na stronie.
No i od razu lepiej to wygląda!
Jeszcze gdyby jakoś zręczniej ując czyim synem był JK. Zdanie, że był synem malarki i prezesa wydaje mi się nieco niezręczne. Ale nie czepiajmy się. To już uwaga bardziej do treści a w tą, jak się wcześniej rzekło, kopiujący chyba nie zamierzają wnikać.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Ogólnie, to było bardzo fajnie (tylko trochę zimno) Wink
Żałuję, że nie mogłem zostać do końca, no ale cóż - siła wyższa (czyt. rodzice)
Dzięki wszystkim za fajną atmosferę i do zobaczenia (być może za rok w Kraśniku)
Pozdrawiam Smile
Kult
Odpowiedz