Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noe był Anglikiem! - czyli dooch o kwestii żydowskiej
Zydy sie z was smieja w a wy im z reki jecie :mur: :o ;( Sad( :aniolek: :wzruszony: :poklon: Wink
Juz samo to,ze zrobili to na uboczu swiadczy o szacunku ich do Kaczmara.
Zgadzacie sie na wszystko ,na wyzysk,na niewolnictwo i na to,ze oni maja ,a w y nie :poklon: :mur: :lol: :v: :tak: :rotfl: Sad
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Zydy sie z was smieja w a wy im z reki jecie
Zgadzacie sie na wszystko ,na wyzysk,na niewolnictwo i na to,ze oni maja ,a w y nie
Dziekuję, nie mam więcej pytań. Oddaje głos psychiatrze.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Dziekuję, nie mam więcej pytań. Oddaje głos psychiatrze.
Życzyłbym nam obydwu, Kolego, żebyś miał rację. Niestety, obawiam się, że skwitowanie tego posłaniem do psychiatry nie jest trafną konkluzją. Skala bowiem tego zjawiska wykracza daleko poza margines nadający się do leczenia. W podobnym tonie wypowiada się wiele osób publicznych albo uważających się za wykształconych etc. A jeśli uwzględnimy również tych, którzy tak samo jak Dooch myślą, ale mają na tyle sprytu, by się tak łatwo ze swoimi światłymi poglądami nie obnosić, to robi się dość przerażająco.
Tak czy inaczej masz rację co do jednego: to chyba najgłupsza, najbardziej debilna i - przynajmniej według mnie - najbardziej dyskwalifikująca Doocha wypowiedź ze wszystkich jego wpisów na tym forum.
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):ci co to zaplanowali-ci na gorze posmiechowke sobie robia zsymboli i idealow... Juz samo to,ze zrobili to na uboczu swiadczy o szacunku ich do Kaczmara.
jasne. powinni zmienić nazwę Rynku na Rynek Jacka Kaczmarskiego :]
Duch77 napisał(a):Policja wogole nie panuje nad porzadkiem,tu rzadzi bandyta i zlodziej
tak jest! za komuny był przynajmniej porządek !! :rotfl:
Duch77 napisał(a):Zydy sie z was smieja w a wy im z reki jecie
może nieuświadomionym "kaczmarofilom" przypomnę, że JK miał korzenie Żydowskie...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Zydy sie z was smieja w a wy im z reki jecie :mur: :o ;( Sad( :aniolek: :wzruszony: :poklon: Wink
A to a propos czego?
Bo nie kumam Big Grin Smile ;( :wstyd: :zly: :o :evil: :rotfl: dSmile *-`- dSmile dSmile
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):A to a propos czego?
Bo nie kumam
"Żydy", Zbrozło, są zawsze wszystkiemu winne, ergo: a propos wszystkiego.
Odpowiedz
że o Żydzie tutaj już nie wspomnę Wink
Odpowiedz
Luter napisał(a):"Żydy", Zbrozło, są zawsze wszystkiemu winne,
żydzi, niemcy i pedały - trójka zaborców. ale nie zapominajmy o cyklistach... :rotfl:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
A co moze tak nie jest? Dyskwalifikujaca do czego Luter? Rozumiem ,ze sam jestes Zydem wiec to nie w twoim interesie przyznawac nam racje.
Nie mam nic do Zydow,ale w sumie to przez nich sa takie roznice w tej chwiliw Polsce i mamy albo bardzobiednych ,albo bardzo bogatych ,a powinno byc porowno,czyz nie?? :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):powinno byc porowno,czyz nie??
Nie, nie powinno być po równo. Dlaczego obibok ma mieć tak samo (tyle samo) co człowiek pracowity?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Bo nie jest Żydem. Wink
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Bo nie jest Żydem. Wink
Och, Elessarze, czemu piw nie ma??? Stawiam ogromne :piwko:
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Rozumiem ,ze sam jestes Zydem wiec to nie w twoim interesie przyznawac nam racje.
jakim: "nam"?
weź młotek i puknij się porządnie w łeb, cżłowieku.
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Nie mam nic do Zydow,ale w sumie to przez nich sa takie roznice w tej chwiliw Polsce i mamy albo bardzobiednych ,albo bardzo bogatych ,a powinno byc porowno,czyz nie??
A powinno być przeciez odwrotnie Wink
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
jodynka napisał(a):weź młotek i puknij się porządnie w łeb, cżłowieku.
ja bym nie ryzykował... próżnia wessie powietrze w promieniu dziesiątek metrów. Big Grin
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):A co moze tak nie jest? Dyskwalifikujaca do czego Luter? Rozumiem ,ze sam jestes Zydem wiec to nie w twoim interesie przyznawac nam racje.
Nie no Duchu, tak jak Cię lubię, tak muszę przyznać, że teraz to żeś pojechał. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Wybaczcie moi mili,ale faktycznie przesadzilem ,przepraszam i za to wodeczka dla wszystkich ktorzy pojawia sie na ktoryms z naszych przedstawien,a szykuje sie ich troche w styczniu,lutym i marcu. :rotfl: Wink Smile Big Grin :agent: :aniolek: :poklon: :mur: :tak: :v: Confusedlonik: :lol: :o
Odpowiedz
Duch77 napisał(a)::rotfl: Wink Smile Big Grin :agent: :aniolek: :poklon: :mur: :tak: :v: Confusedlonik: :lol: :o
To ma być radość z tej przesady?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):A to a propos czego?
Bo nie kumam
Widać musisz więcej RM słuchać. Wink
Duch77 napisał(a):a powinno byc porowno,czyz nie??
No jasne!! Ja też jestem komunistą!!

Poza tym, za tego typu rzeczy, które napisałeś można dostać 2 lata więzienia.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Teraz sami widzicie i rozumiecie, dlaczego ten osobnik nie jest w stanie niczego studiować ani podjąć żadnej normalnej pracy. Jeśli ktoś do tej pory jakimś cudem miał wątpliwości, to chyba się ich pozbył: to niepełnosprawny intelektualnie idiota. I proszę wszystkich miłosiernych, aby w tej obiektywnej konstatacji nie doszukiwali się subiektywnej obrazy. A samemu zainteresowanemu antysemicie przypomnę, że sam wyśpiewuje żydowskie piosenki, więc szczekając, plując i ujadając - sam na tym żeruje.
Duch77 napisał(a):za to wodeczka dla wszystkich
A za co ty ją, synku, postawisz...
Pomyśl najpierw zanim złożysz takie deklaracje. Poszukaj sobie jakieś roboty, zajmij się czymś pożytecznym. Wtedy będziesz mógł wódkę stawiać...
Odpowiedz
Hehehehehe Simon ,ale mnie nasmieszyles Big Grin
Simon Tobie tez postawimy co sie lamiesz Wink
Odpowiedz
Przemek napisał(a):
Duch77 napisał(a)::rotfl: Wink Smile Big Grin :agent: :aniolek: :poklon: :mur: :tak: :v: Confusedlonik: :lol: :o
To ma być radość z tej przesady?
Jak wiadomo z innego wątku - to raczej obraz tego, jak będzie z tymi, co się napiją wódeczki z Duchem. Ale ta wódeczka wygląda na niekoszerną, więc ja tam nie piję.
A tak na poważnie - jestem chyba bardzo naiwna i miłosierna, ale takiego antysemickiego bełkotu to się w tym miejscu, na tym forum, nie spodziewałam. Nawet po Duchu.
Duch77 napisał(a):wodeczka dla wszystkich ktorzy pojawia sie na ktoryms z naszych przedstawien,a szykuje sie ich troche w styczniu,lutym i marcu.
Być może to jest taki nowy sposób reklamowania koncertów... - chyba najgorszy z możliwych.
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):ale mnie nasmieszyles
:rotfl: :rotfl: tym to mnie rozśmieszyłeś do łez. weźże chłopie przestaw się całkiem na piktogramy, bo twoje przegrane potyczki z językiem polskim są coraz zabawniejsze.
Odpowiedz
Simon,a jak to jest ,ze gadasz takie banialuki,a J.Kaczmarski wzial chrzest?
To jak to jest to on nie byl Zyd czy Byl? :agent:
Mowie,zeby mnie zle nie zrozumiano Lutrze i Kubo ,nie mam nic do Zydow ,bo Ojciec mi kiedys powiedzial,ze sam nie wie czy my tez nie jestesmy od nich,ale chodzi o bande cwaniaczkow ,ktorzy wyzyskuja biednych w tym kraju i sa za duze roznice jeden ma miliardy ,a drugi za przeproszeniem gowno ma Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):To jak to jest to on nie byl Zyd czy Byl? :agent:
Był Żydem z pochodzenia.
Duch77 napisał(a):Mowie,zeby mnie zle nie zrozumiano Lutrze i Kubo ,nie mam nic do Zydow ,bo Ojciec mi kiedys powiedzial,ze sam nie wie czy my tez nie jestesmy od nich,ale chodzi o bande cwaniaczkow ,ktorzy wyzyskuja biednych w tym kraju i sa za duze roznice jeden ma miliardy ,a drugi za przeproszeniem gowno ma Wink
Duzo lepiej brzmiałoby gdybyś nazwał tę grupę ludzi "szumowinami", gdyż używając nazwy "Żydzi" obrażasz konkretny naród.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):gadasz takie banialuki,a J.Kaczmarski wzial chrzest?
Gdyby w dzieciństwie czytano ci baśnie np. do snu, może zaszczepiono by w tobie radość czytania samemu, a wtedy być może, w toku własnych prób czytelniczych, rozwinęłoby się i rozumienie czytanego tekstu. A tak... klops.
Gdybyś nie miał kłopotów z czytaniem i rozumieniem, wiedziałbyś, jakie były okoliczności chrztu Jacka - pisano o tym obszernie i wyczerpująco. Ale do ciebie raczej przemawiają piktogramy, zupełnie jak do Manuela z "Hotelu Zacisze"...
Duch77 napisał(a):nie mam nic do Zydow
Oczywiście, że nie. :lol:
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Był Żydem z pochodzenia.
To jest bez sensu, bo równie dobrze można napisać, że był Polakiem z pochodzenia. Pisanie, że ktoś był/jest Żydem z pochodzenia ponieważ jakiś przodek był Żydem z pochodzenia jest absurdalne. To jakby jego prababka była Japonką napisałbyś, że był Japończykiem z pochodzenia, albo jakby z badania DNA wyszło, że jego przodkiem był Tatar, to znaczy że był Tatarem z pochodzenia. A dlaczego nie bierze się pod uwagę reszty przodków?
Jak już określamy pochodzenie, to niech to będzie rzetelne.

[Dodano 30 stycznia 2009 o 16:20]
Zbrozło napisał(a):Duzo lepiej brzmiałoby gdybyś nazwał tę grupę ludzi "szumowinami", gdyż używając nazwy "Żydzi" obrażasz konkretny naród.
Jeżeli mówimy o Izraelskich zbrodniarzach, którzy mordują ludzi w Gazie, to określenie szumowiny jest zdecydowanie obraźliwe... dla prawdziwych szumowin.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Podobno babcia Kaczmarskiego (matka matki) była żydowską nauczycielką, a to (bycie Żydem, nie nauczycielem) "dziedziczy się" ponoć po matce, więc nie widzę tu absurdu...
Poza tym:
Wyrwał się z odrętwienia, jakbym był majakiem.
- No proszę! Jednak umie pan mówić, jak widzę!
A myśmy już myśleli: z książką, to snob jakiś...
- Nie, proszę pana - mówię - nie snob. Jestem Żydem.
Odpowiedz
Przemek napisał(a):To jest bez sensu
Moze bez sensu, ale jest tak jak napisał Alek -bez 'ponoć'- babcia Żydówka, matka Żydówka -syn Żyd, ale jego dzieci już nie, chyba , ze ich matki były Żydówkami. Co kraj (religia) to obyczaj.Ja tez czuje się Polka, a według prawa nią nie jestem -byłam 'tylko' obywatelka Polski (pomijając szwedzkie obywatelstwo; w paszporcie jednak pisze jakiej jestem narodowości)

Pozdrawiam
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Jest to jak najbardziej bez sensu i jak najbardziej absurdalne, uzasadnienie już podałem. Druga sprawa, to że nie może obyczaj obcego państwa narzucać narodowość naszych obywateli, to że religia i tradycja żydowska tak, a nie inaczej określa pochodzenie nie ma i nie może mieć dla nas najmniejszego znaczenia.
wikipedia napisał(a):Przy przyjętej przez GUS definicji: "Narodowość jest deklaratywną (opartą na subiektywnym odczuciu) cechą indywidualną każdego człowieka, wyrażającą jego związek emocjonalny (uczuciowy), kulturowy lub genealogiczny (ze względu na pochodzenie rodziców) z określonym narodem"
A podpieranie się cytatami z J.K. wyrwanymi z kontekstu całej wypowiedzi lub utworu jest bez sensu... Nie ma najmniejszego powodu i uzasadnienia by określać pochodzenie Kaczmarskiego jako inne niż polskie.

[Dodano 30 stycznia 2009 o 17:46]
Elzbieta napisał(a):a tez czuje się Polka, a według prawa nią nie jestem -byłam 'tylko' obywatelka Polski (pomijając szwedzkie obywatelstwo; w paszporcie jednak pisze jakiej jestem narodowości)
To jest idiotyczne, ale tak często jest w państwach zachodnich. Nie ma tam pojęcia narodowość, czy może raczej jest ono tożsame z obywatelstwem, dlatego używa się tam wówczas określenia pochodzenia etniczne (czy jakoś tak).
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz