Liczba postów: 206
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Mój samczyk nazywa się Filemon, urodzony 20 października 2008, rozetkowy, czarno-biały z uroczym irokezem. Sprawny fizycznie, szczupły, wysoko skacze, szybko biega, energiczny, miłośnik sałaty lodowej i korzeni piertuszki. Bardzo sprawny płciowo, pomimo swojego młodego wieku, szybko reaguje na obecność samic (po 15 sekundach).
Po przebytej grzybicy uszu i w trakcie łagodnego zapalenia krtani, pod stałą opieką lekarza-specjalisty od chorób egzotycznych gryzoni, co 2 tyg. na kontroli w Klinice Małych Zwierząt SGGW. Grzybice nabyłam razem ze świnką, tj. kupiłam chorego Filemona i załapałam od niego parcha, ale już jesteśmy zdrowi. Zapalenie krtani od jedzenia marchwi z lodówki.
Poszukuję samiczki, chętnej do rozmnażania w okresie wiosennym, co najmniej 6 miesięcznej. Zdrowej, najlepiej rozetkowej, o żywym usposobieniu i nie zapasionej. Właściciel musi być odpowiedzialny, z Warszawy lub okolic. Tylko poważne oferty na priv.
rosa
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
rosa napisał(a):pomimo swojego młodego wieku, szybko reaguje na obecność samic (po 15 sekundach) E tam, ja pomimo podeszłego wieku reaguję trochę szybciej.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
rosa napisał(a):Bardzo sprawny płciowo, pomimo swojego młodego wieku, szybko reaguje na obecność samic (po 15 sekundach). Znaczy, co robi po upływie piętnastu sekund?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Znaczy, co robi po upływie piętnastu sekund? Może pyta, czy ta jest za aborcją czy przeciw?
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Może pyta, czy ta jest za aborcją czy przeciw? Słusznie prawisz waść.
Pozdrów Allacha.
[/size]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Pozdrów Allacha. A czemu niby ja? Tobie bliżej do Allaha niż mnie.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A czemu niby ja? Tobie bliżej do Allaha niż mnie. Nie no. tak wywnioskowałem z kilku tam zdań. Nieważne zresztą.
--
A z ciekawości: do czego są Ci potrzebne te małe świnki?
[/size]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):A z ciekawości: do czego są Ci potrzebne te małe świnki? A nie słyszałeś, że mamy ożywić eksport? Być może to jest jakiś sposób. W Peru już czekają na swoją tradycyjną potrawę
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
ALLAH Z WAMI ...I ZE ŚWINKAMI
Bardzo poważna oferta matrymonialna więc nie róbcie jaj ze świnki ...Mociumpaństwo
ŻYCIE TO ZBIERANIE PAPIERKÓW ~STORMBRINGER ©
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):A z ciekawości: do czego są Ci potrzebne te małe świnki? :o
Czyżbyś uważał, że związek małżeński ma na celu jedynie prokreację?
Nie spodziewałem się tego po Tobie
Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Świnki są bardzo sympatycznymi zwierzętami, idealnymi dla osób, które z rożnych względów nie mogą pozwolić sobie na większe zwierzęta. Świnki to miłe istoty, potrafią wyrażać emocje, bywają bardzo zabawne i lubią się bawić. Są tanie w utrzymaniu i nie trzeba poświęcać im codziennie bardzo dużo czasu. Rano poświęcam Filemonowi pół godziny na zabawę , karmienie i podawanie leków, wieczorem godzinę na zabawę, wspólne jedzenie sałaty, czytanie książek, skakanie po łóżku. No i w nocy pozwalam mu po mnie skakać, ale to mój prywatny błąd wychowawczy.
Każdy czworonóg jest inny, nie mówię, że psy, koty czy szynszyle są lepsze lub gorsze od świnek. Poprostu świnki morskie są bardzo sympatyczne.
Kupowanie świnki w sklepie wiąże się z ryzykiem. Ja kupiłam chorą świnkę w Warszawskiej Galerii Mokotów. Myślę, żeby założyć hodowlę, pielęgnować i sprzedawać zdrowe świnki.
rosa
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->
|