Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najciekawsze wypowiedzi na forum
Ostatnie dni w roku to okres, w którym media przypominają najciekawsze i najzabawniejsze momenty w minionym roku. Warto byłoby dokonać takiego "podsumowania" również na naszym forum - pozwoli to nam na chwilę wspomnień z łezką z oku, być może też na odkrycie ciekawych, nieprzeczytanych wpisów, a nowym użytkownikom zapoznania się z tym, co było najlepsze bez konieczności przekopywania całości. Można oczywiście przypominać wpisy nie tylko z bieżącego roku. Proponuję konwencję: krótki opis + link do wpisu (lub pierwszego wpisu z grupy zasługującej na uwagę), na przykład:

Parodiowanie "Upadku Ikara": <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=52&t=5991&start=0">viewtopic.php?f=52&t=5991&start=0</a><!-- l -->
Odpowiedz
Ja jestem poszkodowany, bo chciałbym podlinkować, moim zdaniem, najciekawszą wypowiedź, ale wiem, ze zaraz gorliwy Zeratul przeniesie cały wątek do Karczmy.
Co robić?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Co robić?
Podlinkować!!!
Przecież w normalnej rozmowie tez odchodzimy czasem od tematu, wracamy...Ja rozumiem, ze ktoś tu musi czuwać, żebyśmy się nie powystrzelali, ale hmm.... spróbuj ile mamy 'wolności'.
Zeratul, daj się pobawić.

e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Niewątpiliwie cały ten rok zajęła sprawa Ducha.

Przypominam wam, że w dzień zapisu na forum napisał w shoutboxie:

(z pamięci)

Czesc jestem Mariusz i mam 31 lata . Jestem z Wrocławia.
Jesli chcecie to zapraszam do siebie do mieszkania. Mam 33 metry Smile
Spotkamy się jakos, pogramy na gitarkach.

--Niestety, nikt (chyba) nie skorzystał z jego oferty.
Proponuję, zeby panowie S i S przypomnieli wszystkie perełki (Może też Duri albo Patrycja? )
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Proponuję, zeby panowie S i S przypomnieli wszystkie perełki
Zbrozi - antologia pt. "Myśli wyczesane, czyli Wielka Księga Aforyzmu Udoochowionego" powstała już jakiś czas temu i z miejsca stała się bestsellerem "wydawniczym", mimo braku godnej promocji, bez sponsorów. Odbyła się tylko "trasa koncertowa" po klubie "Artysta" (sic!), podczas których była okazja spotkania z Autorem, uzyskania autografu i rozmów o Sztuce.
Odpowiedz
Znaczy się: na papierze?
[/size]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Znaczy się: na papierze?
Lepiej: jest w wersji ebook, z możliwością wydruku wedle indywidualnych potrzeb.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Lepiej: jest w wersji ebook, z możliwością wydruku wedle indywidualnych potrzeb.
Dałoby się jaśniej?
[/size]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Dałoby się jaśniej?
Yyy, a co tu można jeszcze wyjaśnić?
Wersja elektroniczna w wordzie. Plik --> Drukuj, i masz w wersji drukowanej.
Czego Zbrozi nie rozumiesz?
Odpowiedz
aaa. Myślałem, że chodzi o cośtam innego.

Można to otrzymać?
[/size]
Odpowiedz
Zaryzykować. Zawsze możemy poprosić Simona, żeby przeniósł z powrotem. Big Grin
Odpowiedz
Co prawda 2007, ale warte wznowienia:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=4411#wrapheader">viewtopic.php?f=20&t=4411#wrapheader</a><!-- l -->
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
dauri napisał(a):
Zaryzykować. Zawsze możemy poprosić Simona, żeby przeniósł z powrotem. Big Grin
Już to widzę Wink

Nie lękajcie się jednak o najprawsi z prawych, obrońcy uciśnionych etc. - tu jest HP i generalnie nie wycinam OT, chyba, że na wyraźną prośbę autora watku lub w przypadku zejścia dyskusji na poziom karczemny.

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Można to otrzymać?
Dystrybucja na PW.
Odpowiedz
Hehe,ale tylko za zgoda Ducha77 Wink
Zbrozlo nie mam 33metrow ,a co do wieku to nie powiem Big Grin ,gdyz zmienia sie z kazda chwila i trudno go okreslic,ale fakt panowie S i S tak sie podniecili moim przybyciem na forum,ze stalem sie dosc slawny i rozpoznawalny,a Dauiri nawet przytoczyl rozne rekordy,ktore moj watek pobil w calej historii tego forum :v: :poklon: :poklon: Confusedlonik: Confusedlonik: Wink Big Grin :Smile Smile :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Zbrozlo nie mam 33metrow
Racja, chodziło o IQ.
Duch77 napisał(a):a co do wieku to nie powiem
No, niestety, na nastolatka to nie wyglądasz. Nawet jak oskrobiesz zarost.
Duch77 napisał(a):panowie S i S tak sie podniecili moim przybyciem na forum
No jasne. Step nawet zaczął robić specjalizację z seksuologii.
Duch77 napisał(a):stalem sie dosc slawny i rozpoznawalny
Nie bądź taki skromny. Wszak koncertowałes w całej Europie, jak długa i szeroka. Co tam nasze forum.
Odpowiedz
Hehehhe ,dobrz powiedziane Simon,gratuluje :poklon: :v: Wink :agent: Big Grin
Odpowiedz
a Zbrozło źle powiedział i go nie pozdrawiam :rotfl:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):(Może też Duri albo Patrycja?
A co ja Tobie (synku Wink ) zrobiłam, że mnie tak wywołujesz do tablicy?
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Proponuję, zeby panowie S i S przypomnieli wszystkie perełki (Może też Duri albo Patrycja? )
A może Ty, Czcigodny Zbrozło, przypomnisz nam jakąś swoją ciekawą wypowiedź? Pomiń oczywiście linki, które stanowią 98% Twej aktywności.
Elzbieta napisał(a):Podlinkować!!!
Ja oczywiście z chęcią podlinkowałbym ten post Lutra, którym pomawia Patrycję o torpedowanie, blokowanie etc. inicjatyw wydawniczych, czyli o szkodzenie temu przejawowi kaczmarologicznej aktywności, który stanowi najwyższą wartość dla miłośników twórczości JK.
Pomijając samą treść tamtego posta, sam fakt, że był on od pierwszego do ostatniego słowa wyjątkowo wrednym, choć łatwo weryfikowalnym kłamstwem dotyczącym dość istotnych spraw, uważam, że był ów post ciekawy, że tak powiem, w wymiarze socjologicznym. Pokazał, bowiem totalną obojętność wiekszości czytelników Forum (czyli środowiska) wobec tego, co się mówi, w jaki sposób się mówi, oraz o kim sie mówi w kontekście spraw kaczmarologicznie ważnych. Na to, co Luter wówczas wypisywał w zasadzie nikt - poza osobami bezpośrednio zaintersowanymi - nie zareagował. Zwłaszcza dyżurne forumowe autorytety, ludzie z przyzwyczajenia przyzwoici, w innych sytuacjach jakże głośno piętnujący niesprawiedliwość ocen, milczeli albo wręcz przyklaskiwali tamtym pomówieniom. Zabrakło im tej odrobiny niezbędnej odwagi, aby wprost nazwać kłamstwo kłastwem. Albo - jeśli nie wiedzieli, co jest prawdą - zabrakło im tej odrobiny niezbędnej odwagi, aby upomnieć się o bardziej wiarygodne od pomówień argumenty. Niestety, jak zwasze w takich sytaacjach, wykazali tylko odruchową obojetność.
Milczeli tez Ci, którzy nie raz chętnie korzystali lub nadal korzystają z dobrej woli pomówionej.

Dla mnie osobiście ów wątek był bardzo wymowny i ważny. O samym Lutrze dowiedziałem się wówczas niewiele nowego.Za to wiele nowego dowiedziałem się o osobach, które deklarowały mnie lub nam swoją przyjaźń, sodlidarność, wsparcie, dobrą wolę. To o nich nie potrafię dzisiaj już myśleć w sposób, w jakich chciałem myśleć przed opisanym zdarzeniem.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
Zbrozło napisał(a):Proponuję, zeby panowie S i S przypomnieli wszystkie perełki (Może też Duri albo Patrycja? )
A może Ty, Czcigodny Zbrozło, przypomnisz nam jakąś swoją ciekawą wypowiedź? Pomiń oczywiście linki, które stanowią 98% Twej aktywności.
Lepsze linki niż szukanie zaczepki i przypierdalanie się, co z kolei stanowi 98% Twojej aktywności, panie Magnetofon.
dauri napisał(a):Warto byłoby dokonać takiego "podsumowania" również na naszym forum
Pewnie i warto, tyle że tego typu wątki jak widać powyżej (co nie jest dla mnie jakimś specjalnym zaskoczeniem) prowokują Konopackiego do rozniecenia kolejnej awantury i powrotu do dawniejszych zaszłości. I jak widać, długo nie trzeba było czekać...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Lepsze linki niż szukanie zaczepki i przypierdalanie się, co z kolei stanowi 98% Twojej aktywności, panie Magnetofon.
:rotfl: :rotfl:
Kubuś, Sylwester dopiero za kilka godzin. Zwolnij, zwolnij, bo fajerwerków nie doczekasz. Albo, co gorsza, puścisz petardę przed północą i wszystkim zrobi się przykro.

do siego
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):A co ja Tobie (synku ) zrobiłam, że mnie tak wywołujesz do tablicy?
Wink

Niestety, nie miałem ciebie na myśli. Albowiem ty nie jesteś Patrycja (dooch miał na myśli paRTYcję) tylko Chude Dziecko Smile
Paweł Konopacki napisał(a):A może Ty, Czcigodny Zbrozło, przypomnisz nam jakąś swoją ciekawą wypowiedź? Pomiń oczywiście linki, które stanowią 98% Twej aktywności.
Jestem za! Lubię się pośmiać z siebie Smile

Miejsce numer 1:
Zbrozło napisał(a):Więc nadal pierdziele to co pierdzieliłem i pierdzieliĆ póki co - nie zamierzam Smile
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Numer 2:
Zbrozło napisał(a):Dodam nawet, że nigdy nie poszedłbym do łóżka ze zwolenniczką aborcji.
:lol:

Numer3:
Zbrozło napisał(a):
Alek napisał(a):Ja tak gdzieś napisałem?
Nie, ale utkwiło mi to jakoś w pamięci.
No, to teraz wy przypomnijcie sobie jak fantazjujecie na mój temat:
Simon napisał(a):Już widzę: na każdą pierwszą randkę Zbrozło wręczą lasce ankietę do wypełnienia i informuje, że jeśli weryfikacja przejdzie pomyślnie - to zadzwoni i umówi się na drugą randkę, a może nawet kiedyś pójdzie z nią do łózka.
berseis13 napisał(a):Dziewczyna Zbrozła: Wiesz.. jestem gotowa na to..
Zbrozło: Ja też
D.Z: Tyle, że wiesz.. nie jestem jeszcze na tabletkach/nie uznaję tabletek/ zapomniałam wziąć...
Zbrozło: A jaki masz stosunek do aborcji?
D.Z: .... Nie wiem.... w każdym razie nie chcę mieć teraz dzieci..
Zbrozło: Gdzie Twoja kurtka? Tam są drzwi..
berseis13 napisał(a):Albo...
Zbrozło: jaki masz stosunek do aborcji
D.Z: Absolutnie nigdy bym nie usunęła własnego dziecka..
Zbrozło:... (Już nic nie mówi )
Przemek napisał(a):Zbrozło (udając że nie słyszy, zapatrzony w biust koleżanki i czując buzujące hormony): - Mniejsza z tym...
A ta moja wypowiedź najbardziej mi się podoba:
Zbrozło napisał(a):W ogóle po co się chodzi do łóżka jeśli się nie jest przygotowanym do bycia ojcem/matką?
Dla przyjemności...
"Wszystko marność".
POzdrawiam
[/size]
Odpowiedz
W końcu ktoś na temat!
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Kubuś, Sylwester dopiero za kilka godzin. Zwolnij, zwolnij, bo fajerwerków nie doczekasz. Albo, co gorsza, puścisz petardę przed północą i wszystkim zrobi się przykro.
Pawełku już naprawdę nie masz jakichś bardziej oryginalnych pomysłów na ripostę tudzież po prostu przypieprzanie się do mnie? Coraz słabiej z Tobą, chłopie! Ale z drugiej strony, patrząc na Twój wzrok wpatrujący się od jakiegoś czasu z avataru, można odnieść wrażenie, że coś Cię mocno trapi, przyjacielu, i że jeśli ktoś tu co rusz odkorkowuje kolejną butelkę, to ewentualnie Ty.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
A ode mnie parę cytatów z imprez i nie tylko, cytatów z pamięci, podział na kategorie według mojego uznaniaSmile

Kategoria ekspert-kierowca
"Idźcie sobie panowie kurwa do kuchni a nie jakieś podchody do tej wódki robicie"
Majek Warszawa grudzień 2008

Kategoria porządniś
"Trzymam wazon" (chodziło mu chyba o fason)
Wojti Kraków luty 2008

Kategoria stoik
"Nie wpadnę do Marszowic, bo mi wiadukt spadł pod pociąg"
Jiri sms z Ostrawy sierpień 2008

Kategoria Turysta vel. Pan własnego podwórka
"Ja mam namiot, ale nie będę jechał 500 km, by spać we własnym namiocie Wink
Mogę go sobie rozbić na podwórku przed domem Wink"
Zeratul 25.08.2008

"Ty jednak grasz w szachy"
Bryce 31.07.2008, gdy wygrałem z nim partięSmile*

"Kładę się, patrzę gitara Jęcka, kurwa - Gdzie jest Jęcek?"
Raven jakoś na wiosnę

"Daj mi numer do Ravena, stoję z tymi kebabami tutaj, on poszedł do bankomatu i nie wraca"
Jęcek jakoś na wiosnę

Szczęśliwego!!

*Andrzej siedział tyłem do szachownicy, był nietrzeźwy a mi podpowiadały dwie osoby.
Odpowiedz
OLI napisał(a):A ode mnie parę cytatów z imprez i nie tylko, cytatów z pamięci, podział na kategorie według mojego uznaniaSmile

Kategoria ekspert-kierowca
"Idzie sobie panowie kurwa do kuchni a nie jakieś podchody do tej wódki robicie"
Majek Warszawa grudzień 2008

Kategoria porządniś
"Trzymam wazon" (chodziło mu chyba o fason)
Wojti Kraków luty 2008

Kategoria stoik
"Nie wpadnę do Marszowic, bo mi wiadukt spadł pod pociąg"
Jiri sms z Ostrawy sierpień 2008

Kategoria Turysta vel. Pan własnego podwórka
"Ja mam namiot, ale nie będę jechał 500 km, by spać we własnym namiocie Wink
Mogę go sobie rozbić na podwórku przed domem Wink"
Zeratul 25.08.2008

"Ty jednak grasz w szachy"
Bryce 31.07.2008, gdy wygrałem z nim partięSmile*

"Kładę się, patrzę gitara Jęcka, kurwa - Gdzie jest Jęcek?"
Raven jakoś na wiosnę

"Daj mi numer do Ravena, stoję z tymi kebabami tutaj, on poszedł do bankomatu i nie wraca"
Jęcek jakoś na wiosnę

Szczęśliwego!!

*Andrzej siedział tyłem do szachownicy, był nietrzeźwy a mi podpowiadały dwie osoby.
Według mnie na razie najlepsze w kategorii Śmieszne :lol: Przy kebabach się popłakałam Big Grin
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
Julioanna napisał(a):Przy kebabach się popłakałam
to była słynna akcja Wink
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Był jeszcze słynny powrót do domu. Wink . Opowiadane przez zainteresowane osoby brzmi lepiej.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Miejsce numer 1:
Zbrozło napisał(a):Więc nadal pierdziele to co pierdzieliłem i pierdzieliĆ póki co - nie zamierzam
Numer 2
Zbrozło napisał(a):Dodam nawet, że nigdy nie poszedłbym do łóżka ze zwolenniczką aborcji.
Numer3:
Zbrozło napisał(a):
Alek napisał(a):Ja tak gdzieś napisałem?
Nie, ale utkwiło mi to jakoś w pamięci.
Przegapiłam to... Zbrozi - rewelacja Big Grin
Acz dwójka smutnawa taka trochę Wink
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz