12-23-2008, 10:36 PM
Sławek napisał(a):może trochę szacunku dla owego "starca"I ty śmiesz mówić o szacunku wobec zmarłych?!
dzieci Hioba....
|
12-23-2008, 10:36 PM
Sławek napisał(a):może trochę szacunku dla owego "starca"I ty śmiesz mówić o szacunku wobec zmarłych?!
12-24-2008, 06:58 AM
Simon napisał(a):do czego pijesz, bo nie bardzo rozumiem zarzut?Sławek napisał(a):może trochę szacunku dla owego "starca"I ty śmiesz mówić o szacunku wobec zmarłych?!
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
12-24-2008, 10:02 AM
Sławek napisał(a):bo nie bardzo rozumiemA zwłaszcza o szacunku wobec zmarłych w wypadkach samochodowych.
12-24-2008, 11:02 AM
Simon napisał(a):A zwłaszcza o szacunku wobec zmarłych w wypadkach samochodowych.Nadal nie rozumiem do czego pijesz. Stawiasz poważne zarzuty, więc moze sprecyzuj do czego się odnosisz, bo nadal zachodzę w głowę skąd czerpiesz takie informacje.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
12-24-2008, 11:28 AM
Sławek napisał(a):Dajcie spokój...Simon napisał(a):A zwłaszcza o szacunku wobec zmarłych w wypadkach samochodowych.Nadal nie rozumiem do czego pijesz. Stawiasz poważne zarzuty, więc moze sprecyzuj do czego się odnosisz, bo nadal zachodzę w głowę skąd czerpiesz takie informacje. Simon ma na myśli Twoje cytaty z Księgi Hioba, ale zostawmy już to... Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
12-24-2008, 11:44 AM
Zeratul napisał(a):Simon ma na myśli Twoje cytaty z Księgi Hioba, ale zostawmy już to...Te mówiące o zachowaniu pokory wobec Boga? Ale jak one się mają do braku szacunku wobec zmarłych? Dlaczego zostawmy? chciałbym wiedzieć dlaczego pokora w obliczu śmierci bliskiej osoby ma się łączyć z brakiem szacunku dla niej?
Jan Paweł II
12-24-2008, 10:53 PM
Sławek napisał(a):Te mówiące o zachowaniu pokory wobec Boga?One raczej mi się nie kojarzyły z pokorą...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
12-24-2008, 11:55 PM
Przemek napisał(a):One raczej mi się nie kojarzyły z pokorą...Słowa "Bóg dał, Bóg zabrał, niech Imię Boga będzie sławione" nie kojarzą Ci się z pokorą? a z czym?
Jan Paweł II
12-25-2008, 10:02 AM
Sławek napisał(a):Słowa "Bóg dał, Bóg zabrał, niech Imię Boga będzie sławione" nie kojarzą Ci się z pokorą? a z czym? Z ograniczeniem umysłowym.
"Wszyscyśmy z płócien
12-25-2008, 10:06 AM
Luter napisał(a):Chodziło raczej o to, że profesor lekkomyślnie wyjechał w długą trasę, będąc niewyspanym. A to może się przydarzyć każdemu - bez względu na wiek. Niestety tak. Świadkowie zeznali że przed samym wypadkiem samochód kilka razy zjeżdżał ze swej trasy, czyli prof. Geremek przysypiał, byc może sam to zauważył i postanowił zjechac na najbliższy parking lub pobocze odpocząc, ale nie zdążył. Mogę to zrozumiec, bo jak pisałem miałem to samo i też zaplanowałem zatrzymac się na chwile by odpocząc...
"Wszyscyśmy z płócien
12-25-2008, 06:40 PM
Przemek napisał(a):Z ograniczeniem umysłowym.szkoda mi czasu, żeby ci współczuć
Jan Paweł II
12-25-2008, 10:51 PM
Sławek napisał(a):szkoda mi czasu, żeby ci współczuć I wzajemnie.
12-25-2008, 10:57 PM
Sławek napisał(a):szkoda mi czasuTobie? Masz go wszak całą wieczność...
Znajdzie się słowo na każde słowo
12-25-2008, 11:02 PM
Luter napisał(a):I wzajemnie.pisałem coś do pana? czy może jesteście z Przemkiem po ślubie, tworzycie jedno ciało, a pan został rzecznikiem prasowym tego pięknego związku? MacB napisał(a):Masz go wszak całą wieczność...taką mam nadzieję, ale to jeszcze nie oznacza, że mam trawić ten czas na kopanie się z koniem
Jan Paweł II
12-25-2008, 11:10 PM
Jednym Bóg dał rozum, innym Bóg rozum zabrał, niech Imię Boga będzie sławione.
12-25-2008, 11:14 PM
Luter napisał(a):sławioneNomen omen...
12-25-2008, 11:46 PM
Luter napisał(a):Jednym Bóg dał rozum, innym Bóg rozum zabrałA panu dał, zabrał, czy jeszcze nie podjął decyzji? Inną sprawą jest kwestia prawidłowego wykorzystania przez pana owego podarku. Jeżeli takie obdarowanie rzeczywiście miało miejsce (choć nie wiem jakie czynniki mogłyby sprzyjać takowym wnioskom), życzę by przyszły rok był na tym polu bardziej owocny niż mijający. Simon napisał(a):Luter napisał(a):Simon - postawiłeś mi bardzo poważny zarzut braku szacunku dla zmarłych. Czekam na wyjaśnienia.
Jan Paweł II
01-13-2009, 02:43 PM
Sławek napisał(a):szkoda mi czasu, żeby ci współczućhttp://rapidshare.com/files/122350182/T_...a.wav.html A jak naprawdę szkoda Ci czasu, to tu jest tekst: http://benekmuzyka2.tnb.pl/viewpage.php?page_id=16 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|