Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eee...
a konkretnie Eee 901 - czy ktoś korzysta(ł)? Jakie macie doświadczenia? Jakie są najbardziej dokuczliwe wady?

I drugie pytanie przy okazji: jeżeli ktoś ma doświadczenia z GPS to jakie rozwiązania poleca/odradza?

Thank you from the mountain.
Odpowiedz
ja mam doświadczenia Smile
I to z wersją 1000 i 901.
I co mógłbym powiedzieć. Waga (masa Wink ) jak najbardziej ok, można spokojnie nosić ze sobą wszędzie, po wrzuceniu do plecaka czy nawet do torby, nie czuć zupełnie tego dodatkowego ciężaru. Ekran wyraźny i jasny, jedyne co mnie denerwowało w tych wersjach z ekranem mniejszym niż 10'' jest duża ilość plastiku dookoła ekranu. Największym rozczarowaniem była dla mnie klawiatura, ale można się było tego spodziewać. Po pierwsze jest mniejsza niż w klasycznym notebooku, po drugie nie może nawet startować w porównaniu do klawiatur ze starych modeli ThinkPada (nowe już niestety się popsuły). Zasięg wifi całkiem w porządku, widziałem już lepsze i gorsze. Jakoś się jednak nie mogłem przekonać (mój model to właśnie 901, 1000 było znajomego) mimo całkiem dobrego wykonania i podzespołów (oczywiście jak na UMPC).
Oczywiście moja opinia może być troszkę zaburzona, bo 'wychowałem się' na produktach IBM ze starych dobrych serii i mam np. uprzedzenie do sprzętów nie posiadających trackpointa czy mających jakieś większe uchybienia w wykonaniu.
Jeśli miałbym teraz brać UMPC to brałbym zdecydowanie Samsunga NC10, bo to co oferuje Lenovo, HP czy inne jakoś mnie nie przekonuje (ale to tylko moja ocena).
Ewentualnie jakiegoś IBM x60/61 (z tymi różnymi śmiesznymi literkami na końcuWink )

Chodzi o GPS w tym Asusie, czy tak ogólnie?

Pozdrawiam

EDIT: Jeśli miałbym powiedzieć co ja teraz wybrałem zamiast Asusa to trio: T60 jako komputer domowy i przenośny raz do roku + HTC X7501 na codzień i do GPS + BB 8800 do poczty Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
fizol napisał(a):Chodzi o GPS w tym Asusie, czy tak ogólnie?
Dzięki.

Co do GPS, to myślałem raczej o osobnym urządzeniu. Choć kto wie, może i taki GPS w Eee by się sprawdził od czasu do czasu?
Odpowiedz
Mysle, ze od czasu do czasu napewno, ale nie wiem jakie sa techniki mocowania go tak, zeby nadawal sie do uzytku jako GPS (nie mialem prawa jazdy jak mialem EEE, a teraz nie mam EEE, teraz jezdze z palmtopem i jest ok).
Mysle, ze jesli ma byc raz na jakis czas to sie sprawdzi, ale chyba na czestsze i dluzsze wyjazdy lepszy bylby oddzielny, nawet najtanszy GPS (od 300 zl pewnie znajda sie nowe).
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Ja posiadam od tygodnia Asusa EEE 901. Jeszcze nie wypróbowałam w pełni jego możliwości (mam zamiar używać go na studiach). Chętnie Ci go pokażę przy okazji oddawania książki. Smile Będziesz jakoś niedługo w Warszawie?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości