Liczba postów: 388
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Ale chyba nie ma o co walczyć... Ja skrobne coś od czasu do czasu, zadowalam się moimi dwoma nutkami. Trzecia pojawi się może kiedyś... Wychodzę z założenia, że nawet, jeśli ktoś jest Tytanem i napisał powyżej 1000 postów, nie oznacza to od razu, że wszystkie napisał mądre... A w takim przypadku to nie ma się czym chwalić... No może uporem bądź wytrwałością godną lepszej sprawy...
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Liczba postów: 315
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Iwa napisał(a):Ty nie musisz sobie nabijać postów... Jesteś Artystą i masz wszystkie nutki pokolorowane Ty Artysto jeden ty...
Ale myślę że w ramach dowartościowania nas Administracja przydzieli nam już niedługo po ślicznym czerwonym paseczku pod nickiem (to też w ramach nabijania postów... pierwszy i ostatni raz... )
Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dla mnie najlepsza jest chyba "Wojna postu z karnawałem", bo to od niej wiele lat temu zaczęła się moja przygoda z piosenkami Jacka. Bardzo cenię sobie także programy: "Raj" (!!!), "Krzyk" i "Sarmatię". A ostatnio nagle BARDZO polubiłam "Między nami" szczególnie ze względu na utwór tytułowy oraz "Rytmy".
::harhar::
"Nie, nie chcę wpływać i należeć!
I tak beze mnie - o mnie - gra.
Jednego nikt mi nie odbierze:
Ja jestem ja! ja! ja!"
Ja uważam że najlepsza płyta to GŁUPI JASIO. Jest poprostu wyjątkowa
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Dwie skały, pierestrojka i krzyk są najlepsze z wszystkich :!:
Niech pamięć o Jacku bęzie z wami - na zawsze!
Reputacja:
0
tymuś napisał(a):Dwie skały, pierestrojka i krzyk są najlepsze z wszystkich :!: Albumy?...
Pierestrojka?...
Nie rozumiem... chodzi Ci pewnie o konkretne utwory... czyżby "Pierestrojka w KGB"?...
Pozdrawiam..
Mateo Strunnik
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Kosmopolak był przez pewien czas pod taką nazwą wydawany, ale zawartość chyba do końca się nie pokrywała.
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Dla mnie "Kosmopolak" jest bardzo dobrym programem, "Wojna postu z karnawałem" jest świetna-wszystkie utwory z tej płyty mi się podobaja, bardzo dobry jest również koncert "Chciago-Live". O i jeszcze "Sarmatia". Bardzo dużo jest tych donrych programów, ale to sa chyba te najlepsze na mój skromny gust
Pozdrawiam :twisted:
Liczba postów: 388
Reputacja:
0
Ja obecnie z "Raju" przeskoczyłem na "Sarmatie" i "Mury", czasami "Dwadzieścia (pięć) lat później" ("Jan Kochanowski" przede wszystkim)...
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Jak dla mnie to "Mury w Muzeum Raju", "Wojna Postu z Karnawałem" i "Głupi Jasio"
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
seth napisał(a):Jak dla mnie to "Mury w Muzeum Raju", "Wojna Postu z Karnawałem" i "Głupi Jasio" Ja wcześniej słuchałem "Murów w Muzeum Raju" niż oryginalnych programów "Raj" i "Muzeum" i początkowo mi się bardzo podobało. Jednak gdy usłyszałem te programy oddzielnie stwierdziłem, że na "Mury w Muzeum Raju" wcale nie trafiły najlepsze piosenki.
Innymi słowy IMHO "MwMR" nie umywają się nawet do "Muzeum", "Murów" czy zwłaszcza "Raju".
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 206
Reputacja:
0
Całkowicie się z przedmówcą zgadzam. Też najpierw miałem okazję słuchać "Murów w Muzeum Raju" a dopiero później oddzielnych programów. Do "MwMR" trio wybrało piosenki które im się najbardziej podobały i które były wciąż aktualne, ale moim zdaniem pomineli sporo piosenek genialnych i w takim samym stopniu aktualnych (oczywisty przykład "Powrót z Syberii"). Ale rozumiem, że nie mogli zamieścić wszystkich piosenek, bo nie starczyło by miejsca choćby dla piosenek premierowych.
Liczba postów: 35
Reputacja:
0
Tak sobie teraz myślę, że nie wspomniałam wcześniej o programie "Muzeum" (niezapomniany "Autoportret Witkacego", "Wigilia na Syberii", "Powrót z Syberii" i wiele innych), a przecież jest rewelacyjny. Zdecydowanie mogę zaliczyć go do moich ulubionych albumów Jacka poza tymi, o których pisałam we wcześniejszym poście.
Jeśli chodzi o wypowiedź Zeratula i tomkazemleducha, to ja z kolei najpierw poznałam "Raj", potem "Muzeum", potem "Mury". Zaś "Mury w Muzeum Raju" poznałam dopiero niedawno. Zdecydowanie uważam, że oddzielne programy są lepsze. Tak, jak mówicie w "MwMR" pominięto dużo utworów według mnie bardzo ważnych.
"Nie, nie chcę wpływać i należeć!
I tak beze mnie - o mnie - gra.
Jednego nikt mi nie odbierze:
Ja jestem ja! ja! ja!"
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
osobiscie... podoba mi sie program MwMR.... swiezsze nagrania, muzyka tak bardziej aktualna... ale szkoda ze pominieto niektore nagrania- i to jest jego minus. Ja zazwyczaj slucham Krzyku Muzeum, Wojny Postu z Karnawalem i Murów. ale nie moge sie zdecydowac ktore sa najlepsze... kazdy album zarowno slynnego Tria jak i samego Jacka jest warty dluzszej chwili uwagi.... przynajmniej wedlug mnie :wink:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 68
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Mateo napisał(a):Albumy?...
Pierestrojka?...
Nie rozumiem... chodzi Ci pewnie o konkretne utwory... czyżby "Pierestrojka w KGB"?... Otóż odpowiadam: ja posiadam kasetę pt. "pierestrojka" z czasów studenckich mego taty. i naprawde taka istnieje
Reputacja:
0
tymuś napisał(a):Mateo napisał(a):Albumy?...
Pierestrojka?...
Nie rozumiem... chodzi Ci pewnie o konkretne utwory... czyżby "Pierestrojka w KGB"?...
Otóż odpowiadam: ja posiadam kasetę pt. "pierestrojka" z czasów studenckich mego taty. i naprawde taka istnieje Ha... no i wyszedłem na ignoranta...
Dzięki za wyjaśnienie...
Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Reputacja:
0
prosze bardzo
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
nalepsze-najgorsze.... stek bzdur
w zaleznosci od tego na co masz ochote taki kawalek zapodajesz
zawsze mozesz sobie wlasna skladanke zrobic :wink:
...
wiec juz nie ma o czym pisac.
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Widzisz drogi Dziadku, ja np. nigdy nie lubiłem składanek i zawsze uważałem płytę za jakąś całość, więc ważna była nawet kolejność piosenek. W sumie to nadal tak jest. Carmagnole 1981, Pochwała łotrostwa, Krzyk, Kosmopolak, Mury, Raj
inne też lubię :wink:
Pijmy tanie wino
Zatrzymajmy czas
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
skladanki tyczyly sie tych ktorzy wybieraja 3-4(czy iles tam) utwory z plyty i mowia ze plyta jest najlepsza, bo z tamtej tylko 2 im sie podobaja.A co do kolejnosci kawalkow to sie z toba zgodze , ze po zakonczeniu utworu czeka sie na okreslony dzwiek z nastepnego.... plyta stanowi calosc i moim zdaniem wszystkie sa warte sluchania
...
wiec juz nie ma o czym pisac.
a moim zdaniem Chicago Live
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Zaczęłem ostatnio słuchać "Sarmatii"... Ktoś na forum uważał ze ten program był porażką, a mi się bardzo podoba. Szczególnie że miałem ostatnio do czynienia z Szlachtą, wojnami ze Szwecją i Moskwą i reformami Wazów. Jacek świetnie przybliża historię.
No i ze względu na ten program mój podpis :wink:
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
sizer napisał(a):Zaczęłem ostatnio słuchać "Sarmatii"... Ktoś na forum uważał ze ten program był porażką, a mi się bardzo podoba. Gdzie spotkałeś taką wypowiedź?
Kto się ośmielił krytykować "Sarmatię" :x :wink:
"- Kto mnie kocha - pójdzie ze mną,
Lub na palik go naniżę!"
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Oj już nie pamiętam szukałem teraz ale bezskutecznie.
Sarmatia górą.
Liczba postów: 130
Reputacja:
0
Najbardziej lubię: "Wojna postu z karnawałem", "Raj" i "Szukamy stajenki"
Przede wszystkim lubię te piosenki, które śpiewali we trójkę.
Pietrek_C
Liczba postów: 45
Reputacja:
0
Raj jest niezla, ale nie moja ulubiona Najlepsza jest plyta: Live. Wszystkie jego najlepsze tytuly ;P Choc nie pogardze Pochwala Lotrostwa czy Dzieci Hioba
Snaketail <- Wielki wielbiciel J.K.
Liczba postów: 161
Reputacja:
0
CARMAGNOLE 1981! :!: :!: :!:
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
snaketail napisał(a):Najlepsza jest plyta: Live. Wszystkie jego najlepsze tytuly Nie wszystkie, zaledwie część z przed 1990 roku... Jako wielki wielbiciel JK powinienieś mić to na uwadze ...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 45
Reputacja:
0
wszystkie jego najlepsze w moim rozumieniu, czyli te ktore mi sie podobaja najbardziej i moim zdaniem sa najlepsze. wiem ze potem tez mial dobre, ale o ne juz mi sie tak bardzo nie podobaly.
Snaketail <- Wielki wielbiciel J.K.
|