Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Jeśli chodzi o całą "rzeczywistość socjalistyczną", to dodałbym jeszcze "Samobójstwo Jesienina", gdzie całkiem... ładnie to złe słowo... wyraziście przedstawiono metody postępowania bezpieki w ZSRR. No i moim zdaniem idealną piosenką było by też "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego", gdzie Kaczmarski też dogłębnie opisał życie w systemie "socjalistycznym".
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
A zdążyłbyś omówić w ciągu 15 minut coś poza "Epitafum dla WW"

?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
To się tylko tak wydaje, że to jest mało czasu :P Ja w te 15 minut zdążyłem omówić 5 książek po 400 stron każda i jeszcze trochę czasu zostało xD Wszystko jest kwestią wybrania odpowiedniego stopnia ogólności.
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Mi mówili, że trzeba wyjść z założenia, że komisja teksty zna, więc należy skupić się na detalach.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Skupić się na detalach jest najbezpieczniej. W przypadku kiedy komisja zna temat - zaliczone, w przypadku kiedy komisja nie zna tematu - zaliczone.