Liczba postów: 146
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
"W niedzielę, 9 listopada 2008 r. w sali widowiskowej Miejskiego Ośrodka Kultury przy al.3 Maja 12, w Piotrkowie Trybunalskim odbędzie się koncert Przemysława Gintrowskiego.Początek koncertu godz. 18:00.
Następny koncert planowany jest 29 listopada w Toruniu.
W grudniu Przemysław Gintrowski zagra w Radomsku ( 8 grudnia) i 12 grudnia w Warszawie. Koncert warszawski odbędzie się w największym studio Polskiego Radia i będzie koncertem promującym nową płytę "Tren"."
Dla tych, którzy mogą zapomnieć w najbliższym czasie odwiedzić stronę Gintrowskiego. A pierwszy koncert już w niedzielę.
Pozdrawiam.
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
A co będzie grane w Toruniu? To samo, co w Warszawie?
I czy koncert w studio polskiego radia jest otwarty dla publiczności?
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
W Warszawie mają być nowe utwory z orkiestrą, jeśli dobrze pamietam, czesc biletow bedzie w normalnej sprzedazy,a koncert ma być transmitowany w TV.
Na innych koncertach do tej pory były piosenki z Odpowiedzi oraz te nowe, może coś od koncertu we Wrocku się zmieniło.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 146
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Tak, we Wrocku była Odpowiedź i kilka nowych. Wszystko wiersze Herberta, bo takie było życzenie organizatorów, jak mi powiedział pan Przemysław.
A jak zapytałem, czy będzie można na jego koncertach jeszcze usłyszeć piosenki, które grał z Kaczmarskim, to powiedział że tak, tylko tutaj zażyczyli sobie Herberta.
Ja lubię te utwory, ale miło byłoby mi usłyszeć na żywo Kantyczkę z lotu ptaka, Syna marnotrawnego, czy Pejzaż z szubienicą.
Mam nadzieję, że w Toruniu coś z Tria się pojawi. Informacji żadnych niestety nie mam. Może ktoś z forum coś wie?
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Radek Książek napisał(a):miło byłoby mi usłyszeć na żywo Kantyczkę z lotu ptaka, Syna marnotrawnego, czy Pejzaż z szubienicą. Pewnie, że miło ale wątpię czy dojdzie do tego w najbliższym czasie. Zdaje się, że przede wszystkim promuje swoją najnowsza płytę 'Tren' i na utworach z tejże będzie się pewnie skupiał. Co oczywiście z Jego punktu widzenia jest oczywiście jak najbardziej zrozumiałe. Ja mam jedynie nadzieję, że PG kiedyś jednak wróci do tekstów JK, choćby do projektu 'Kanapka z człowiekiem'.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):że PG kiedyś jednak wróci do tekstów JK, choćby do projektu 'Kanapka z człowiekiem'. Tam tylko część stanowiły teksty JK.
Radek Książek napisał(a):to powiedział że tak, tylko tutaj zażyczyli sobie Herberta. Ale wczeniej chyba też śpiewał tylko Herberta.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
1
Torrentius napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):że PG kiedyś jednak wróci do tekstów JK, choćby do projektu 'Kanapka z człowiekiem'. Tam tylko część stanowiły teksty JK. Dlatego użyłem słowa 'choćby'.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 430
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
kto się wybiera do Torunia?
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
0
Ja będę w Toruniu  , ale jak głosi plotka, PG ma grać "Odpowiedź" (z którą już w Toruniu był), więc chyba wybiorę tego wieczoru inne atrakcje.
Reputacja:
0
a jakież to atrakcje? nic nie wiem, że Ojciec Dyrektor coś robi...
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
0
A nie, to raczej takie prywatne seanse nienawisci.
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Odnośnie koncertu Przemysława Gintrowskiego 12 grudnia, istnieje już możliwość rezerwacji biletów pod numerem 226455252, cena biletu to 20zł, ponadto możliwe jest, że przed samym koncertem będzie można nabyć wejściówkę.
Liczba postów: 219
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Z rezerwacją radziłabym się pospieszyć, bo wczoraj pani mi powiedziała, że niewiele ma tych biletów...
Patrycja
Reputacja:
1
Młoda napisał(a):Z rezerwacją radziłabym się pospieszyć, bo wczoraj pani mi powiedziała, że niewiele ma tych biletów... No mi się właśnie udało zarezerwować bilet pod numerem, który podał/a Mico.
Zobaczymy co to za cudo.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
A co ma być w Radomsku? Jaki repertuar, gdzie bilety, etc? Bo będę w tamtym okresie w okolicy (a na 12 grudnia, niestety, nie dam rady), i się zastawiam czy warto
Reputacja:
1
Drastim napisał(a):A co ma być w Radomsku? Jaki repertuar, gdzie bilety, etc? No ja myślę, że to samo co w innych miastach, czyli promocja 'Trenu'.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Mhm, a ktos sie orientuje, pod jakim numerem można zarezerwować bilety, i gdzie dokładnie się odbędzie koncert?
Reputacja:
0
Drastim napisał(a):Mhm, a ktos sie orientuje, pod jakim numerem można zarezerwować bilety, i gdzie dokładnie się odbędzie koncert? google mówi, że <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wkrotce.pl/Imprezy,4520,Miejski_Dom_Kultury_w_Radomsku,Radomsko,Herbert__koncert_Przemyslawa_Gintrowskiego.html">http://www.wkrotce.pl/Imprezy,4520,Miej ... kiego.html</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Ale dalej nie mam zielonego pojęcia gdzie rezerwuje się bilety?
Reputacja:
0
Drastim napisał(a):Ale dalej nie mam zielonego pojęcia gdzie rezerwuje się bilety? Na chłopski rozum to pewnie w MDK w Radomsku, spróbuj się skontaktować z nimi.
Miejski Dom Kultury w Radomsku
Telefon: +48446832829, +4844683525
WWW: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.mdk.radomsko.pl">www.mdk.radomsko.pl</a><!-- w -->
Adres: Brzeźnicka 5, Radomsko, Polska
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):No ja myślę, że to samo co w innych miastach, czyli promocja 'Trenu'. W Toruniu zdaje się reklamowano, że wystąpi PG z "Odpowiedzią". Co ostatecznie grał, tego nie wiem. Musiałbym się doinformować.
Reputacja:
0
Reklamowano, czy takie były przypuszczenia na forum?
Reputacja:
0
Czy ja tak niewyraźnie piszę?
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
W Toruniu Gintrowski zagrał niemal całą "Odpowiedź". Na bis zaprezentował kilka utworów z "Trenu" (m.in. "Wilki, "Achillesa i Pentezyleę", "17 IX"). Kilkukrotnie wspomniał o wydaniu tej płyty oraz realiach jej powstawania (że muzykę tworzył bardzo długo, że podzielił teksty na płytę na trzy części). Koncert znakomity, choć artysta niestety niezbyt chętnie używał gitary.
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Czy ja tak niewyraźnie piszę? Nie, chciałem się upewnić, bo wcześniej pytałeś o to na forum (jeśli mnie pamięć nie myli).
Pozdr.
Reputacja:
0
Mimo, ze bylem już w Bytomiu i Warszawie na tej zakichanej Odpowiedzi, to skorzystam z okazji i się wybiorę licząc na to, ze jednak będzie coś nowego ;P
Poza tym - jak już jestem na miejscu i mam czas, czemu nie skorzystać
Dzięki za informacje i pozdrawiam
Reputacja:
0
Torrentius napisał(a):Nie, chciałem się upewnić, bo wcześniej pytałeś o to na forum (jeśli mnie pamięć nie myli). Tak, ale później zostało to ("Odpowiedź") potwierdzone w kilku niezależnych źródłach toruńskich, w tym u osoby uczestniczącej w organizacji
Reputacja:
0
Jakos udało mi się zarezerwować bilet, ale przyznam, ze było to trudne (jedna pani nie ma pojęcia o co chodzi, podaje numer do drugiej pani, która mówi, żeby poczekać, to mnie połączy z panią kasjerka, która mówi, ze koncert będzie, ale 9 grudnia, po czym się reflektuje i mowi, ze przekieruje mnie do jeszcze innej pani, która jest za to odpowiedzialna, gdzie dostałem namiary na osobę, która wie czy są jeszcze wolne bilety i ma możliwość ich rezerwacji. Tym samym poznałem chyba pół kadry MDK w Radomsku). Żałuje, ze ominie mnie Warszawa, ale - jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma  .
Pozdrawiam.
Reputacja:
0
Kamil napisał(a):artysta niestety niezbyt chętnie używał gitary. Kamil, może wcale nie tak niechętnie... może chciał, a nie mógł - sam widziałeś. Jakby co to ja mam nagrane  Zgadzam się - koncert świetny, opowiadał anegdotki o Herbercie.
Podziwiam go za odwagę występowania publicznego
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
1
natkozord napisał(a):Podziwiam go za odwagę występowania publicznego ?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
|