Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O JK w "Trójce"
Za chwilę od 14.00 rozpocznie sie audycja w "Trójce" poświęcona muzycznym fascynacjom JK z udziałem Krzysztofa Nowaka.
Odpowiedz
Właśnie słucham ...zapowiada się ciekawa audycja.
ŻYCIE TO ZBIERANIE PAPIERKÓW ~STORMBRINGER ©
Odpowiedz
O!

A ja przeżyłem ciekawe doświadczenie. Dostałem SMSa od byłej forumowiczki, że jest o JK w Trójce. Włączam sobie radio, a tam głos Lutra mówi takie słowa:

Wyszedł na scenę, kompletnie... no, pod wpływem środków. Zapominał tekstu, nie był w stanie grać.

No i co sobie myślę? Kurde, czyżby sławetny koncert z czerwca 1990 roku znalazł się w nowym boksie? Smile
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Wyszedł na scenę, kompletnie... no, pod wpływem środków. Zapominał tekstu, nie był w stanie grać.
Big Grin o Bobie Dylanie oczywiście mowa Big Grin
ŻYCIE TO ZBIERANIE PAPIERKÓW ~STORMBRINGER ©
Odpowiedz
oto link do nagrania Smile
Wycięłam zapowiedź popołudniowego ZD3 i Co w trawie piszczy. Zostawiłam "treść główną" Prywatnej kolekcji.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://s011.wyslijto.pl/?file_id=58612944207382962438">http://s011.wyslijto.pl/?file_id=58612944207382962438</a><!-- m -->
Odpowiedz
Piekne dzieki! *-`-

ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Słuchałem drugiej połowy audycji i wydała mi się fajna i na poziomie. Z jedną uwagą: do audycji o twórczości i życiu JK to akurat inna aryjka z Don Giovanniego by pasowała Wink
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Z jedną uwagą: do audycji o twórczości i życiu JK to akurat inna aryjka z Don Fiovanniego by pasowała
ho capito! signor si! signor si! Wink
Odpowiedz
Ps. Zgadzam się pełni z tym co mówił pan Złamas!
Odpowiedz
Dziękuję Krzysztofowi za ciekawą audycję i pani Ani za wspomnienie o WSJK. Smile
Odpowiedz
Kraśny napisał(a):Zgadzam się pełni z tym co mówił pan Złamas!
Uściślając: nie chodzi oczywiście o Lutra (chociaż z tym co on mówił, też się zgadzam), tylko o językoznawcę Sławomira Złamasa (jeśli dobrze pamiętam), który w przerwie rozmowy o JK wypowiadał się na temat błędów związanych z przymiotnikiem "ekskluzywny".
Odpowiedz
Krasny napisał(a):tylko o językoznawcę Sławomira Złamasa (jeśli dobrze pamiętam), który w przerwie rozmowy o JK wypowiadał się na temat błędów związanych z przymiotnikiem "ekskluzywny".
O kogo??
Wydawało mi się, że na ten temat wypowiadała się kobieta, niejaka Katarzyna Kłosińska. (o ile dobrze pamiętam)

A swoją drogą, bardzo ciekawy pomysł na temat audycji. Szkoda tylko, że tak krótko.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Krasny napisał(a):do audycji o twórczości i życiu JK to akurat inna aryjka z Don Giovanniego by pasowała Wink
Mam pytanie: jaka? I drugie: czy znasz treść tej arii, która była puszczona w programie?
Odpowiedz
Ogromne podziękowania dla jodynki! Smile
Yyyy
Odpowiedz
superxana napisał(a):Ogromne podziękowania dla jodynki!
Ups, przepraszam Jodi!
Oczywiście - dziękuję również za błyskawiczną reakcję techniczną. *-`-
Odpowiedz
superxana napisał(a):Ogromne podziękowania dla jodynki!
Simon napisał(a):Ups, przepraszam Jodi!Oczywiście - dziękuję również za błyskawiczną reakcję techniczną.
ależ bardzo proszę! Smile
Odpowiedz
Dzisiaj o godz. 23 w "Gitarą i piórem" będzie rozmowa o boxie Scena to dziwna...
Odpowiedz
Luter napisał(a):Dzisiaj o godz. 23 w "Gitarą i piórem" będzie rozmowa o boxie Scena to dziwna...
Niestety, nie będę mógł wysłuchać. Czy ktoś mógłby może nagrać tą audycję?
Yyyy
Odpowiedz
superxana napisał(a):Czy ktoś mógłby może nagrać tą audycję?
ja mogę. ale wrzucę najwcześniej jutro ok. 15. Może mnie ktoś ubiegnie? Wink
Odpowiedz
Jeżeli o 23. będę miał internet, to nagram i udostępnię tej samej nocy. Ale - powtarzam - to zależy od tego, czy będę miał dostęp do sieci.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Ok, udało się. Wszystko jest w jednym kawałku w eleganckim formacie .mp3. Wrzuciłem całą audycję, najwyżej sobie powycinacie to, co Was interesuje.
Uwaga techniczna: odbierając radio przez internet, miałem jakieś zakłócenia. Nie wiem, czy są w nagraniu, ale za ewentualne przepraszam.

Dobranoc.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
dzieki, gred! Smile
Odpowiedz
jodynka napisał(a):dzieki, gred! Smile
A co mi tam: jateż Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):
jodynka napisał(a):dzieki, gred! Smile
A co mi tam: jateż Wink
Dołączam się Smile
Właśnie mi się ściąga ta audycja
Yyyy
Odpowiedz
jateż
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Czy mógłby ktoś jeszcze raz zamieścić tą audycje bo nie zdążyłem ściągnąć.
Odpowiedz
MarekM napisał(a):Czy mógłby ktoś jeszcze raz zamieścić tą audycje bo nie zdążyłem ściągnąć.
Jest chyba jeszcze tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/stanislaw_jesiak/public/audycje/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... c/audycje/</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Dzięki.
Odpowiedz
Właśnie leci Obława
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz