Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Otwarcie sezonu przez Duch Dwooch ;-
noooo. sądząc po tym w jakim stanie wrócił rano to na trzeźwo się tego nie dało słuchać...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):To spytaj Mateusza jak bylo na koncercie to sie zdziwisz,ale pewnie juz wiesz? Bo Mateusz byl praktycznie do konca ,czyli do jakiej 4 rano Big Grin
Kto to jest Mateusz?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Kto to jest Mateusz?
mój osobisty brat. na forum był epizodycznie jako w3t albo inna onomatopeja.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
stepniarz napisał(a):mój osobisty brat. na forum był epizodycznie jako w3t albo inna onomatopeja.
a tak. Pamiętam.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
No coz skoro wiesz lepiej niz Mateusz?
Tak czy inaczej zapraszam na salon Duchoow do klubu kardamon ul.Wlodkowica 8 (kolo Casablanki) 21 luty godz 21 Wroclaw ,szczegoly na 23 portalach rowniez zagranicznych wpisujac w google duch dwooch koncert w kardamonie Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Tak czy inaczej zapraszam na salon Duchoow do klubu kardamon ul.Wlodkowica 8 (kolo Casablanki) 21 luty godz 21 Wroclaw
No, a tej Wawy nie macie w końcu jakoś w najbliższych planach?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No, a tej Wawy nie macie w końcu jakoś w najbliższych planach
Albo chociaż okolic? Chętnie też bym się wybrała! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):j zapraszam na salon Duchoow do klubu kardamon ul.Wlodkowica 8
No, ale ten "salon" to mogliście sobie darować, choćby po to, abyście nie byli posądzani o kompleks WSJK.
Może lepiej było nazwać imprezę Saloon Doochoow w Kardamoonie?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Saloon Doochoow w Kardamoonie
Brzmi trochę, jak jakieś miejsce z Gwiezdnych Wojen. Ciekawe, czy w środku też Smile
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):kardamon
Ja tam lubię kardamon (w sensie przyprawy). Smile
"Bazylię" też, i bazylię, jak to niektórzy stwierdzili osobiście! Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Pawle masz dobre pomysly ,ale Saloon,hmm nio tez fajnie ,na razie eksperymentujemy z nazwa tych imprez Wink
Kuba i Gosiufar spokonie wyslalem juz nasze pomocnice do stolicy Big Grin "Pojedziemy do stolicy wszak Warszawa to nie Rzym...." Smile
A oto kilka zdjec z 31stycznia z saloonu Duchoow Dwoch Cool
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wywrota.pl/db/artykuly/16326_fotoreportaz__koncert_duch_dwooch_i_przy.html">http://www.wywrota.pl/db/artykuly/16326 ... _przy.html</a><!-- m --> milego ogladania wreszcie widac troche moja skrzypaczke i moje wokalistki
:agent: :poklon: :v: :tak: Confusedlonik:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kuba i Gosiufar spokonie wyslalem juz nasze pomocnice do stolicy Big Grin "Pojedziemy do stolicy wszak Warszawa to nie Rzym...." Smile
A oto kilka zdjec z 31stycznia z saloonu Duchoow Dwoch Cool
Świetnie! Strasznie jestem ciekaw Twojego występu.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Tak wogole drogi Kubo to tam tez teraz sie przeniosl niestety nasz pianista Wojtek Kroczak, nio i nasza wokalistka jest tam tez Sylwia z Grajewa,nie liczac naszych zwiadowcow tzn. zwiadowczyn Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Pawle masz dobre pomysly ,ale Saloon,hmm nio tez fajnie ,na razie eksperymentujemy z nazwa tych imprez
ok, eksperymentujcie. Ale wprowadzenie słowa "salon" jest dośc czytelnym nawiązaniem do WSJK. Nie sądzę, aby wrażenie konkurencji, jaką być może chcecie się stać wobec inicjatwy Simona było właściwym kierunkiem rzeczonych eksperymentów.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
A czy kokunerencja to cos zlego? Wink Pawle naprawde malo jest incjatyw tego typu przynajmniej we Wrocku,sadze,ze nazwa nie jest najwazniejsza liczy sie przekaz i dobry duch dSmile
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):A czy kokunerencja to cos zlego?
Niby nic, ale w tym przypadku może powodować sytuacje konfliktowe. A po co je rozniecać? Chyba, że chcesz pójść Duchu na łatwiznę i podczepić się pod znaną poniekąd tamtejsza markę. Ale o to Cię nie podejrzewam...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
W sumie masz Kuba racje,przekonales mnie,tylko jaka nazwe moznaby dac hmmm... :aniolek:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):W sumie masz Kuba racje,przekonales mnie,tylko jaka nazwe moznaby dac hmmm... :aniolek:
Może jakaś przestrzeń, która bardziej się skojarzy z duchami? :aniolek:
Urządźcie wśród widowni konkurs na nazwę.
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
To by moglo byc dobre,dzieki Julioanna,to milo z twojej strony Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):A czy kokunerencja to cos zlego?
Wiesz, to trochę tak, jakby obok papierosów L&M dać na rynek papierosy L&N. Niby nic się nie dzieje, ale jednak widać, że producenci L&Nów chcą się załapać na popularność L&Mów a jednocześnie - na zasadach zupełnie normalnej rynkowej konkurencji - odebrać L&Mom klientów - palaczy. U Was jest trochę podobnie. Trochę - zaznaczam. Bo też chcecie się przewieźć na dobrze kojarzonej marce Salonu JK, jednocześnie stawiając się w roli konkurencji do instytucji Simona.

Inna sprawa, że kultura i sztuka powinna się rządzić nieco innymi prawami niż przysłowiowa sprzedaż pietruszki. O ile w przypadku pietruszki całkowite podporządkowanie zasadom rynku jest zupełnie oczywiste, o tyle w przypadku kultury - już nie jest to takie oczywiste.
Z jakichś powodów powszechnie nie mówi się o tym, ze Domy Kultury czy Teatry winny ze sobą konkurować. Jedna tego typu instytuacja winna raczej wspomagać i uzupełniać drugą.
Duch77 napisał(a):Pawle naprawde malo jest incjatyw tego typu przynajmniej we Wrocku
Tego typu, czyli jakiego typu? Inicjatyw kulturalnych jest mało? Instytucji zajmujących się promowanie twórczości Jacka Kaczmarskiego jest mało? Z tym drugim pewnie się zgodzę - co do zasady. NIemniej akurat w przypadku jednego miasta jedna taka instytucja w zupełności wystarczy.
Duch77 napisał(a):sadze,ze nazwa nie jest najwazniejsza liczy sie przekaz i dobry duch
Nie jest najważniejsza, ale jednak coś ma mówić. I mówi - niestety.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Wystarczy wpisac duch dwooch koncert kardamon,a zobaczysz Pawle ,ze juz nie WSJK jest na topie ,ale wlasnie Duch Dwooch i tego wlasnie boi sie Simon i bal sie wtedy rok temu dlatego probowal nam tak dopieprzyc,zreszta przeciez konkurencja byla i bedzie nic na to nie poradzimy,czemu ja nie pluje na Simona i jego WSJK ,a on wciaz probuje podkladac nam klody,i to za wszelka cene ,stosuje nawet chwyty bardzo ponizej pasa,czy uwazasz,ze to jest ok? Oki zmienimy salon duchoow na jakas inna nazwe,mowie dla nas to bez roznicy i tak duch dwooch juz jest bardzo znany i nie musimy sie podpinac pod imc Simona,tylko dziwie sie ,ze niektorzy go slepo sluchaja ,a zupelnie nie sa w temacie i nie znaja duch dwooch i jak to kiedys ladnie ujales nie byli na ani jednym naszym koncercie a sie wypoqwiadaja Wink
Odpowiedz
A w jaki sposób wpisując "duch dwooch koncert kardamon" zobaczę, że jest on popularniejszy od WSJK? Bo chyba czegoś tu nie zrozumiałam. ;-)
Widocznie na moich studiach coś słabo logiki uczą...
'ta konspiracja wyobraźni'
Odpowiedz
ewus napisał(a):A w jaki sposób wpisując "duch dwooch koncert kardamon" zobaczę, że jest on popularniejszy od WSJK?
Myślę, że Duchowi chodziło o wpisanie hasła "duch dwooch koncert kardamon" w google. Zapomniał jednak, iż liczbę wyników należałoby jeszcze porównać z liczbą wyników dla hasła "WSJK" w tejże wyszukiwarce. Ja porównałem i stwierdzam, że ilość różnych stron ukazujących się na wywołanie jednego i drugiego hasła była podobna.
P.S. Nie potrzebna jest do tego obecność na żadnym koncercie.
http://youtube.com/ProjektTatarak
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):No coz skoro wiesz lepiej niz Mateusz?
znam go na tyle, że wiem co jest w stanie zrobić po paru głębszych Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Nie sądzę, aby wrażenie konkurencji, jaką być może chcecie się stać wobec inicjatwy Simona było właściwym kierunkiem rzeczonych eksperymentów.
proszę Cię... jakiej konkurencji ??
Duch77 napisał(a):dla nas to bez roznicy i tak duch dwooch juz jest bardzo znany
dokładnie tak jak kobitakoń czy frytka. znani z tego, że są znani. gratuluję towarzystwa :]
ewus napisał(a):A w jaki sposób wpisując "duch dwooch koncert kardamon" zobaczę, że jest on popularniejszy od WSJK? Bo chyba czegoś tu nie zrozumiałam. ;-)
nie przejmuj się. nie Ty jedna. duch ma swój świat, swój język i swoją logikę. on zawsze jest pierwszy, najlepszy, najszybszy, najpopularniejszy. ale jak mówi starochrześcijańskie przysłowie: "psychiatra nie rychliwy ale sprawiedliwy" Smile
Odpowiedz
Duchu, ale używanie nazwy w podobnym stylu sugeruje, że masz jakiś kompleks względem WSJK, zazdrościsz czegoś itp. Ja bym jednak na Twoim miejscu pomyślał nad całkowicie własną nazwą.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemku i tak zrobimy,spokojnie ,te ogloszenia na kardamon juz poszly,a przeciez nie ja to wysylam tylko Justynka wiec juz nic nie moge zrobic :niepewny:
Lecz na koncerty w marcu napewno juz bedzie inna nazwa- moze jeszcze robocza,ale inna spokojnie.
Moze i mam jakis kompleks (Simon i Stepniarz i kilku innych maja np. wielki kompleks pod nazwa Duch Dwooch ,czyz nie???),ale kto go nie ma,poza tym przeciez WSJK dzial juz troche dluzej oficjalnie w mediach niz duch dwooch ,my tak naprawde dopiero zaczelismy byc w necie od 2008 od koncertu w Browarze Mieszczanskim,od bodaj 23lutego,czyli teraz w Kardamonie bedzie jakby rocznica narodzin w necie Duch Dwooch dSmile Na ktora wszystkich serdecznie zapraszam ,niestety bedzie nowa skrzypaczka i pianista i chyba dwie flecistki :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):ale wlasnie Duch Dwooch i tego wlasnie boi sie Simon i bal sie wtedy rok temu dlatego probowal nam tak dopieprzyc,zreszta przeciez konkurencja byla i bedzie nic na to nie poradzimy,czemu ja nie pluje na Simona i jego WSJK ,a on wciaz probuje podkladac nam klody,i to za wszelka cene ,stosuje nawet chwyty bardzo ponizej pasa,czy uwazasz,ze to jest ok?
Miałem się nie odzywać, tylko spokojnie chichrać czytając ten wątek, ale skoroś mnie wywołał...
Możesz uścislić, jakie to niby kłody ci podkładam?
Poza wytykaniem na forum twej bezbrzeżnej głupoty, megalomanii oraz wyśmianiem kilku twoich kłamstw na twój temat - nie przypominam sobie niczego takiego. Ba! Kiedyś nawet zorganizowałem ci koncert :lol:
Tak czy owak - powodzenia. Graj, śpiewaj, żyj w swoim świecie, wszak krzywdy, póki co, nikomu tym nie robisz.
Duch77 napisał(a):juz nie WSJK jest na topie ,ale wlasnie Duch Dwooch
Wiem, czytałem na onecie i w "Naszym Dzienniku". Gratuluję udziału w nowej edycji programu "Gwiazdy śpiewają na lodzie". Szacun.
Odpowiedz
Simon dzieki twoim manipulacjom nie ma juz nagran Duch Dwooch z koncertu z 15listopada z Artysty,trzech czy czterech nagran,ktore umiescil Tatar i ktore potem Zerat przeniosl na inny serwer. Nio coz widze,ze te nagrania byly nazbyt dobre i klocily sie z twoimi bzdurami ,ktore wygadujesz tu od roku i probujesz ludzi jak najbardziej zniechecic do Duch Dwooch Wink
Odpowiedz
Nagrania nie są dostępne, bo chwilowo serwer nie działa publicznie u nikogo...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Simon dzieki twoim manipulacjom nie ma juz nagran Duch Dwooch z koncertu z 15listopada
Parafrazując Einsteina:
Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i twoja głupota. Co do wszechświata - nie mam pewności...
Odpowiedz