Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Otwarcie sezonu przez Duch Dwooch ;-
Simon nie ma twj wypowiedzi na temt slow mota,ale spoko przyzwyczailismy sie ,ze chowasz glowe w piasek gdy slyszysz slowa aprobaty pod naszym adresem Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):A co to jest holaza????
Holajza- bez której ani rusz...masz google?

Duchu jesteś najniewinniejszym z niewinnych.Nie podkładaj się tak okrutnie - ciągle mam wrażenie,ze robisz to celowo.
Powodzenia - jestem pewna :agent: , ze znajdziesz swoich wielbicieli.Tak to już w życiu jest - nie zawsze sprawiedliwie, nie zawsze jakbyśmy chcieli, ale z Tobą przynajmniej zabawnie Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: Wink

pozdrawiam gorąco w zimny poranek - weselej mi się zrobiło na..... duchu

e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Simon nie ma twj wypowiedzi na temt slow mota
A może jesteś tak tępy*, że nie rozumiesz co czytasz?
Stoi tam wyraźnie, że skoro komuś podobałeś się bardziej niż pozostali zaproszeni goście - to im powinno się zrobić gorąco i powinni się obrazić.
Elzbieta napisał(a):ciągle mam wrażenie,ze robisz to celowo
Tak jak celowo przekręca teksty w piosenkach. Wink
Elzbieta napisał(a):masz google?
Duchu jesteś najniewinniejszym z niewinnych.
Ad*

No nic, pogadalimy sobie. Od czasu do czasu, jak widać, trzeba. Kończąc (no chyba, że mnie wywołasz) życzę dobrego koncertu. Udanego jak zawsze, rzecz jasna. Wink
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Nie podkładaj się tak okrutnie - ciągle mam wrażenie,ze robisz to celowo
Myślę, że można w tym miejscu przytoczyć jeden z bardziej znanych cytatów Groucho Marxa:
Cytat:On może wyglądać jak idiota i mówić jak idiota, ale niech cię to nie zmyli. On naprawdę jest idiotą.
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Uwazam,ze nagrania nie odstaja jakos specjalnie od sreniej forum-tak napisal Kuba Medrzycki??
Czyli jak stu powie, że jest źle, a jeden że dobrze, to liczy się tylko zdanie tego jednego Smile ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Alek napisał(a):Myślę, że można w tym miejscu przytoczyć jeden z bardziej znanych cytatów Groucho Marxa:
Cytat:On może wyglądać jak idiota i mówić jak idiota, ale niech cię to nie zmyli. On naprawdę jest idiotą.
Odnosisz powyższy cytat do Elżbiety czy do Ducha?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):ciągle mam wrażenie,ze robisz to celowo.
ja mam wrażenie, że to nie jest celowe.
I właśnie dlatego, że celowe nie jest, uważam za niestosowne urządzanie zawodów, kto bardziej duchowi przywali.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Odnosisz powyższy cytat do Elżbiety czy do Ducha?
No nie wiem, wydawało mi się, że jest to dość oczywiste. Naprawdę nie mam pomysłu, w jaki sposób miałoby się to odnosić do Elżbiety, choć odnosi się do jej wypowiedzi w kontekście Duchowej Retoryki.
Paweł Konopacki napisał(a):I właśnie dlatego, że celowe nie jest, uważam za niestosowne urządzanie zawodów, kto bardziej duchowi przywali.
Też jestem zdania, że wypadałoby odpuścić. Może nie wynika to z takiej ilości współczucia dla bliźniego, jaką najwyraźniej dysponuje Paweł, ale między nami mówiąc ten Wasz uroczy chit-chat z Duchem do niczego konstruktywnego nie prowadzi. Co więcej, dochodzi już do tak absurdalnych sytuacji, że niektórzy zaczynają podejrzewać Ducha o Misję, ukryte pokłady szyderstwa, manipulacji i sprytu. Jak tak dalej pójdzie, to dojdzie do tego, że zostanie mianowany forumowym Sowizdrzałem, po czym on sam ogłosi, że Epitafium dla Sowizdrzała powstało właśnie z myślą o nim. Nie wiem czy mój żołądek byłby w stanie wytrzymać taki scenariusz, więc proszę Was, jeśli dalej musicie prowadzić z nim tę intelektualną niewątpliwie przepychankę, to chociaż nie doszukujcie się w jego wypowiedziach drugiego dna. Tam pod spodem nic nie ma, naprawdę...
Odpowiedz
Alek napisał(a):No nie wiem, wydawało mi się, że jest to dość oczywiste. Naprawdę nie mam pomysłu, w jaki sposób miałoby się to odnosić do Elżbiety, choć odnosi się do jej wypowiedzi w kontekście Duchowej Retoryki.
No to dlaczego próbujesz Ducha obrazić?
Pisząc jednocześnie te słowa:
Alek napisał(a):Też jestem zdania, że wypadałoby odpuścić. Może nie wynika to z takiej ilości współczucia dla bliźniego, jaką najwyraźniej dysponuje Paweł, ale między nami mówiąc ten Wasz uroczy chit-chat z Duchem do niczego konstruktywnego nie prowadzi.
?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kolejne najazdy na ducha chyba nie mają do niczego konkretnego prowadzić. Nie sądzę, aby główni aktorzy tych scen mieli zamiar np. coś duchowi przetłumaczyć, albo z uwagą chcieli wysłuchać duchowych racji. Tak samo, jak do niczego przecież nie ma prowadzić nabijanie się z kalekiego człowieka jadącego na wózku, albo wyśmiewanie alkoholika w zaawansowanym stadium polineuropatii.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Pawel ,ale czy nie uwazasz,ze nazywanie kogos idiota nie wykracza poza forumowe normy kultury???
Ja sie idiota nie czuje i nie jestem i tez nikogo tak nie nazywam.
Alek uwazasz,ze tresci pisane przez nas , nie maja ukrytego sensu???
Kuba to proste Alek jest pieskiem Simona podobnie jak Steoniarz.
Przemku,liczy sie zdanie obiektywne ,a nie ilu powie co i kiedy,rozumiesz??? Nio to sie ciesze :v: :poklon: :agent: Big Grin Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: :aniolek: Wink Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No to dlaczego próbujesz Ducha obrazić?
Pisząc jednocześnie te słowa:
Ależ ja go nie próbuje obrazić. Od bardzo długiego czasu nie zabrałem głosu w żadnym duchowym temacie, a teraz odezwałem się z następujących powodów:
- chciałem wyrazić swoje zdumienie, że ktokolwiek próbuje się doszukać w wypowiedziach Ducha czegokolwiek spójnego, logicznego i przebiegłego,
- chciałem zaszpanować znajomością klasyki szeroko pojętej,
- zbliża się sesja, więc robię wszystko, żeby się zbytnio nie uczyć.

Ale dalej nie wiem, jak mogłeś pomyśleć, że ten cytat z Marxa (brzmi dumnie, nie?) może się odnosić do Elżbiety.
Duch77 napisał(a):Pawel ,ale czy nie uwazasz,ze nazywanie kogos idiota nie wykracza poza forumowe normy kultury???
Nie do mnie wprawdzie, ale nie sądzę, żeby wykraczało akurat poza forumowe normy. Poza inne pewnie tak, ale też Cię idiotą nie nazwałem. Jeśli Cię to pocieszy, to mogę sparafrazować ten cytat na:
Cytat:On może pisać, jakby nie potrafił myśleć krytycznie i logicznie, on może mówić, jakby nie potrafił myśleć krytycznie i logicznie, ale niech Cię to nie zmyli. On naprawdę nie umie myśleć krytycznie i logicznie.
Duch77 napisał(a):Alek uwazasz,ze tresci pisane przez nas , nie maja ukrytego sensu???
Przez kogo znaczy się? Przez Ciebie? Tak, tak uważam.
Odpowiedz
Alek napisał(a):Ale dalej nie wiem, jak mogłeś pomyśleć, że ten cytat z Marxa (brzmi dumnie, nie?) może się odnosić do Elżbiety.
Wiem do kogo się tak naprawdę ów cytat odnosił, chciałem jednak abyś to tutaj sprecyzował. Wyjaśniłeś, ok.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Wlasciwie to nie wiem o co cale zamieszanie Duch Dwooch gra kolejny koncert i tyle,a ze Simon kazal niektorym milczec po to ,aby nie reklamowac jeszcze bardziej Duchoow i sam tego nie przestrzega nio to juz inna bajka ,ale o dziwo Stepniarz siedzi cicho.Hmm to dziwne :agent:
Alek to porownanie do Epitafium dla Sowizdrzala mojej skromnej osoby - bylo przepiekne :v: :poklon: Confusedlonik: Big Grin Wink Sad( Smile Cool
Za to piwo :lol: :lol: :lol:
Ta piosenka to jedna z moich ulubionych Kaczmara Wink
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):jak do niczego przecież nie ma prowadzić nabijanie się z kalekiego człowieka jadącego na wózku, albo wyśmiewanie alkoholika w zaawansowanym stadium polineuropatii.
Albo wyśmiewanie się z idioty. Oczywiście. Pełna zgoda. Do niczego nie prowadzi.
Duch77 napisał(a):Ja sie idiota nie czuje
A zaraz potem:
Duch77 napisał(a):Alek to porownanie do Epitafium dla Sowizdrzala mojej skromnej osoby - bylo przepiekne
I jak to nie przyznać racji Alkowi...
Duch77 napisał(a):ze Simon kazal niektorym milczec
To w końcu jak?
$imon szczuje cię watahą dzikich psów czy... każe im milczeć?
Plączesz się w zeznaniach niczym ów alkoholik w zaawansowanym stadium.
Duch77 napisał(a):sam tego nie przestrzega
Napisałem wyraźnie:
$imon napisał(a):Kończąc (no chyba, że mnie wywołasz) życzę dobrego koncertu.
Do ciebie chyba naprawdę trzeba pismem obrazkowym, bo inaczej ni cholery nie zajarzysz.
Powinieneś poszukać w sieci jakiego forum pauperum z obrazkami.

I nie przesadzajmy z tym obrażaniem. Sam już byłem psem, hieną, tym, kto urodził się nikim i nikim umrze itp. I ja się nie obrażam. Więc duch tez nie powinien.
Odpowiedz
Simon poszdrawiam nieznacznie i zycze udanego koncertu :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Ja sie idiota nie czuje i nie jestem
jak śpiewa nieśmiertelny Kazimierz Staszewski debil nie wie, że jest debil a mądry to wie...
Duch77 napisał(a):uwazasz,ze tresci pisane przez nas , nie maja ukrytego sensu
oczywiście k**wa, że nie mają!! a przypisywanie im takowego to jak szukanie wartości poetyckich w tekstach ich troje czy dody.
Was?? jesteś jedynym prawdziwym głosem zespołu Doooooch Dwoooooch, czy może jeden twój post pisze jaźń kozacza, drugi zajebiaszczo-epigońska, kolejny mesjańska...
Duch77 napisał(a):pieskiem Simona podobnie jak Steoniarz.
lepiej być pieskiem wszechwładnego Simona niż fanem ducha Big Grin
Duch77 napisał(a):o dziwo Stepniarz siedzi cicho
wiesz... ludzie, którzy nie mają tak wybitnego talentu muzycznego jak ty i nie zgarniają grubych baniek za koncerty pod przejściem czy na rynku muszą zdobywać pieniądze PRACUJĄC - idzie się gdzieś i wykonuje przez określony czas określony zespół czynności, za który dostaje się określoną gratyfikację pieniężną...
Duch77 napisał(a):Przemku,liczy sie zdanie obiektywne
oczywiście dla ciebie obiektywne jest to co mówisz sam, bądź sam za obiektywne uważasz... :poklon: szacun!! jednak bez holajzy ani rusz! ew. psychiatry
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Stepniarz jestes fiolozofem czy fizolem,bo uzywasz tak prymitywnego jezyka ,ze pozal sie Boze,dobrze chociaz mamusie i brata masz na poziomie ,bo sam glupiejesz z roku na rok :lol: :lol: :lol: Confusedlonik: Confusedlonik: :poklon: :poklon: :v: Big Grin Wink :Smile Smile :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Pawel ,ale czy nie uwazasz,ze nazywanie kogos idiota nie wykracza poza forumowe normy kultury???
Za długo jestem w tym środowisku a wszczególności na tym forum, abym uważał, że nazywanie kogoś idiotą wykracza poza normy formowej kultury.
Nazwanie kogoś idiotą całkowicie mieści się w normach forumowej - podkereślam, forumowej - kultury. Sam takich określeń używałem (oraz gorszych), sam tak byłem nazywany. Nazywano mnie gnojem, albo pierdoloną świętą krową. I nikogo to nie bulwersowało. Pamiętam nawet uzasadnienie jednego z ostrzeżeń. Ktoś kiedyś dostał takowe a uzasadnienie ze strony AA brzmiało, że warn został przyznany za "okazywanie swojego debilimu całemu światu".
Musisz duchu zrozumieć, ze tutejsze normy kultury nijak się mają do norm kultury w ogóle.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):,bo uzywasz tak prymitywnego jezyka
powiedział ten, który
Duch77 napisał(a)::lol: :lol: :lol: Confusedlonik: Confusedlonik: :poklon: :poklon: :v: Big Grin Wink :Smile Smile :agent:
:rotfl:
Duch77 napisał(a):fiolozofem czy fizolem,
uuuuuuuuu. brawo dooooch. pojawił się dowcip !! brawoooo. tylko teraz wytłumacz go z łaski swojej, bo z filozofią to mam nie wiele wspólnego a fizola w to nie mieszaj Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Dzieki Pawle to mi troche rozjasniles ,bo juz lapalem za szabelke,ale co w takimrazie z patronem tego forum???? Przecie chyba nie o to chodzi aby tu bylo chamsko i beznadziejnie??? Czyz nie??
No nie wiem moze jestem niepoprawnym idealista,uwazam jednak ,ze kazdy powinien choc starac sie zachowac resztki dobrego smaku i kultury,zachowania ,oglady.Bo w sumie tym co rzucasz w innych predzej czy pozniej sam oberwiesz z powrotem i to z kilkukrotnie wieksza sila.
No szkoda Pawle ,ze nie ma tu samych takich jak ty czy ja,a wpuszczaja tu czasem jakies bandy i inne badziewie. Ech zal,no nic pozdrawiam wszystkich kulturalnych fanow Jacka i Duch Dwooch,a takze Trio-Chojnacki i pedze do "Artysty " na koncert zaraz ma przyjechac Szawel Nawracaj -czyli drugi Duch :v: :poklon: Confusedlonik: Wink Smile Big Grin Sad :agent: :aniolek: :Smile
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):10stycznia (tj.sobota) o godz20 w klubie ARTYSTA
wczoraj Duch77 napisał(a):Zaufaj mi po jutrzejszym koncercie
A dziś:
Duch77 napisał(a):Oli ,trudno mowic
Duch77 napisał(a):Nio widzisz
Duch77 napisał(a):Oli masz racj
Duch77 napisał(a):A co to jest holaza???? Confusedlonik: Confusedlonik: :v: :poklon: :beta: Wink :lol:
Duch77 napisał(a):Simon nie ma twj
Duch77 napisał(a):Przemku,liczy sie zdanie obiektywne ,a nie ilu powie co i kiedy,rozumiesz??? Nio to sie ciesze :v: :poklon: :agent: Big Grin Confusedlonik: Confusedlonik: Confusedlonik: :aniolek: Wink Smile
Duch77 napisał(a):Alek to porownanie do Epitafium dla Sowizdrzala mojej skromnej osoby - bylo przepiekne :v: :poklon: Confusedlonik: Big Grin Wink Sad( Smile Cool
Duch77 napisał(a):Simon poszdrawiam nieznacznie i zycze udanego koncertu :agent:
Duch77 napisał(a):Stepniarz jestes fiolozofem czy fizolem,bo uzywasz tak prymitywnego jezyka ,ze pozal sie Boze,dobrze chociaz mamusie i brata masz na poziomie ,bo sam glupiejesz z roku na rok :lol: :lol: :lol: Confusedlonik: Confusedlonik: :poklon: :poklon: :v: Big Grin Wink :Smile Smile :agent:
i zaczynam się martwić, czy starczy mu sił na ten koncert...
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):pozdrawiam wszystkich kulturalnych fanow Jacka i Duch Dwooch,a takze Trio-Chojnacki
Do takich życzeń wstyd byłoby się nie przyłączyć. Jak to leciało? Aha, już wiem:

rano trzeba wstać rano to jest
tak gdzieś po pierwszej bo później już nie
i do południa budzikom śmierć
a po północy niech dzwoni kto chce

Ech... i ja się rozmarzyłem... Żeby to tak można było, aby na tym forum byli sami "tacy jak Paweł czy Dooch"... Znaczy się posiadacze
Duch77 napisał(a):resztek dobrego smaku i kultury,zachowania ,oglady
No, ale administracja śpi i
Duch77 napisał(a):wpuszczaja tu czasem jakies bandy i inne badziewie
A szkoda!
Myślę, że Administralicja powinna sobie sama przyznać warna (no bo chyba nie bana?)
Paweł Konopacki napisał(a):za "okazywanie swojego debilimu całemu światu".
Odpowiedz
Ależ MacB, po co ta gorzka ironia? Przecież forum ma jeszcze kilka dyżurnych autorytetów, prawda? Co prawda głos zabierają sporadycznie, ale jak już coś powiedzą, to zawsze celnie.
Dokładnie tak celnie, jak to poeta opisał w piosence. Zaraz, jak to leciało? Acha, wiem:
Już od dawna nie słyszałem wypowiedzi,
Co by błędu zawierała choć zarodek,
Czasem zda mi się na oko,
Że ktoś myli się głęboko,
A on - sunie bez wysiłku w sedna środek!

Celnych owych wypowiedzi słucham przeto,
Rozmyślając sobie czasem przy ich wtórze,
Czy ci ludzie w jednej chwili
Tacy mądrzy się zrobili,
Czy to sedno się zrobiło takie duże...?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Porozmawiajmy lepiej na temat. Chyba, że Cię temat "o czym JK pisał, a o czym nie pisał" już nie interesuje. Młynarskiego zostaw w spokoju (to ten wysoki, na jeżyka obcięty, prawda? Wink )
Odpowiedz
MacB napisał(a):Porozmawiajmy lepiej na temat.
"Jak sobie stryjenka życzy"
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Dzieki Pawle to mi troche rozjasniles bo juz lapalem za szabelke
dzięki Pawle,że rozjaśniłeś duchowi bo jakby złapał za szabelkę, jakby nią ciachnął, jakby nasze głowy poleciały... a co ja bym bez głowy zrobił Sad( . :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Duch77 napisał(a):No szkoda Pawle ,ze nie ma tu samych takich jak ty czy ja
jak zwykle twoja skromność powala :poklon: ale w jednym masz rację
Duch77 napisał(a):wpuszczaja tu czasem badziewie
straszne badziewie.
Odpowiedz
Zapraszam do klubu mleczarnia ,jutro od godz 19 ,wystapi Duch Dwooch ,a po nas balkanskii zespol ,ktory wykona takie wlasnie utwory ,przewodzil im bedzie Bulgar Dimczo.
Jest to impreza organizowana przez wydzial serbsko-chorwacki UWr. wstep 6zl zapraszamy,bedzie tez mozna sprobowac orginalnych balkanskich potraw i poznac ludzi z tamtych regionow . :agent:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):...jutro od godz 19 ,wystapi Duch Dwooch ,a po nas balkanskii zespol...
Gracie support?

A jak tam było w sobotę?
Odpowiedz
Nio,bylo.. a moze ja nie bede sie wypowiadal.po prostu trza by byc czasem u nas lub ludzi pytac ,ktorzy byli :agent:
Ale z tego co slyszalem to nikt nie wyszedl z koncertu przezd czasem i wszystkim sie bardzo podobalo Wink
Odpowiedz