Liczba postów: 43
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
nie wiem czy dobre miejsce na temat
i nie wiem czy tematu takiego nie bylo...
zastanawiam sie skad wziela sie ta fryzura u JK
http://www.kaczmarski.art.pl/galeria/prz...cie_10.jpg
czy ktos taka kiedys nosil czy ma cos symbolizowac czy tylko ze wzgledu na walory estetyczne...
wie ktos moze?
Pamiętajcie wy o mnie co sił! Co sił!
Choć przemknąłem przed wami jak cień!
Palcie w łaźni, aż kamień się zmieni w pył -
Przecież wrócę, gdy zacznie się dzień!
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Panlol napisał(a):czy ktos taka kiedys nosil czy ma cos symbolizowac czy tylko ze wzgledu na walory estetyczne... Nic nie ma symbolizować. Tylko ze względu na walory estetyczne.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
też się kiedyś nad tym zastanawiałam
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Panlol napisał(a):czy ktos taka kiedys nosil Z tego co pamiętam to taką fryzurę na nosili na początku lat 90 fani disco polo a potem pionierzy mody dresowej
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
marek_h_z napisał(a):Z tego co pamiętam to taką fryzurę na nosili na początku lat 90 fani disco polo a potem pionierzy mody dresowej A mi "kitka" kojarzy się raczej z weteranami... rocka. Jak się cofnę pamięcią, to chyba najbardziej z taką fryzurą pamiętam Francisa Rossi...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
marek_h_z napisał(a):Z tego co pamiętam to taką fryzurę na nosili na początku lat 90 fani disco polo a potem pionierzy mody dresowej masz na myśli tzw. chlapacze? To było trochę co innego. Fani disco polo chyba nie robili sobie kucykow.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):To było trochę co innego. Fani disco polo chyba nie robili sobie kucykow. W sumie masz racje ale bardziej chodziło mi o charakterystyczne obstrzyżenie niż o sposób noszenia dłuższej części fryzury. Swoją drogą fryzura Jacka przypomina fryzurę pewnego słynnego piłkarza za sprawą którego moda na "długi tył" powróciła wśród dzieci w połowie lat 90-tych
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Nie wiem jak Wam, ale mi ten wątek od razu skojarzył się z fragmentem pewnego tekstu.
marek_h_z napisał(a):taką fryzurę na nosili na początku lat 90 fani disco polo a potem pionierzy mody dresowej pkosela napisał(a):"kitka" kojarzy się raczej z weteranami... rocka. Paweł Konopacki napisał(a):tzw. chlapacze? To było trochę co innego. Fani disco polo chyba nie robili sobie kucykow. marek_h_z napisał(a):chodziło mi o charakterystyczne obstrzyżenie niż o sposób noszenia dłuższej części fryzury. [...] moda na "długi tył"... Czyżby ktoś miał na myśli to, co
Kazik Staszewski w '12 groszach' napisał(a):A najlepsza fryzura, jeśli jeszcze nie wiecie
Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie Czy tylko ja mam takie skojarzenia?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Kazik Staszewski w '12 groszach' napisał(a):A najlepsza fryzura, jeśli jeszcze nie wiecie
Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie Czy tylko ja mam takie skojarzenia Nie tylko
Yyyy
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Kazik Staszewski w '12 groszach' napisał(a):A najlepsza fryzura, jeśli jeszcze nie wiecie
Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie Czy tylko ja mam takie skojarzenia pewnie chodzilo o tzw. "czeskiego pilkarza" ale to troszke innaczej wyglada
Pamiętajcie wy o mnie co sił! Co sił!
Choć przemknąłem przed wami jak cień!
Palcie w łaźni, aż kamień się zmieni w pył -
Przecież wrócę, gdy zacznie się dzień!
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Panlol napisał(a):czy ktos taka kiedys nosil czy ma cos symbolizowac czy tylko ze wzgledu na walory estetyczne... Miałem coś takiego na głowie ale nie takie długie.
To był rok 1997 .Pod koniec mojego pobytu w wojsku postanowiłem coś takiego zachodować.
Tak wiec miałem taki fryz przez pewien czas już w cywilu.Ale zrezygnowałem z tej kity.Miałem nawet przez tą fryzurę ksywkę "Laskowski".
A dlaczego zachodowałem takie włosy? ...a bo tak.Disco polo nigdy nie lubiałem słuchać więc to nie był powód.
ŻYCIE TO ZBIERANIE PAPIERKÓW ~STORMBRINGER ©
Reputacja:
0
Panlol napisał(a):pewnie chodzilo o tzw. "czeskiego pilkarza" A ja to znam jako "enerdowski heavy metal"
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Czyżby ktoś miał na myśli to, coKazik Staszewski w '12 groszach' napisał(a):A najlepsza fryzura, jeśli jeszcze nie wiecie
Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie Czy tylko ja mam takie skojarzenia Chcesz podobać się kobietom?
Twardy dla nich bądź jak beton!
Zapuść wąsy, z tyłu grzywę,
Kwiata kup, poczęstuj piwem.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Luter napisał(a):walory estetyczne. Wybitne wręcz :rotfl: gredler napisał(a):Chcesz podobać się kobietom?
Twardy dla nich bądź jak beton!
Zapuść wąsy, z tyłu grzywę,
Kwiata kup, poczęstuj piwem.
Bo najlepszy sposób na kobietę
zrobić sobie z włosów bransoletę
a więc noś, noś, noś długie włosy jak my!
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
MaryShelley napisał(a):Bo najlepszy sposób na kobietę
a więc noś, noś, noś długie włosy jak my! Dokładnie, też tak sobie pomyślałam przy takim rozwoju dyskusji!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
MaryShelley napisał(a):Bo najlepszy sposób na kobietę
a więc noś, noś, noś długie włosy jak my! w kontekście zdjęcia, to chyba:
bo najlepszy sposób na dziewczynę
zrobić sobie z włosów pelerynę
MacB napisał(a):A ja to znam jako "enerdowski heavy metal" a nie czeski ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Reputacja:
0
stepniarz napisał(a):MacB napisał(a):A ja to znam jako "enerdowski heavy metal" a nie czeski ? Przypuszczam, że z tym jest podobnie jak z innym powiedzeniem - o psie i o tym, co mu się należy
E. Jakubiak niedawno powiedziała wprawdzie, a nie napisał(a):[Panu prezydentowi] samolot należy się jak psu zupa a znane są mi też wersje "jak psu kość" i "jak psu buda"
Liczba postów: 152
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Nie zależnie od "nazwy" podoba mi się ta fryzura.
http://youtube.com/ProjektTatarak
|