Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Simon napisał(a):Kwestię non profit proponuję zbadać ekspertom: Docentowi i Kubie, trzeba by zbadać, czy aby na pewno jest to non profit, czy ktoś to niecnie nie kombinuje. Bo może się okazać, że do tej flaszki jest jakiś bigosik i wtedy zrodzi się pytanie: za darmo on aby czy trzeba zapłacić? Znaczy, nic zupełnie nie zrozumiałeś z tamtego wątyku...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
MacB napisał(a):osobiście szukałbym raczej na płytach "Między nami" i "Pochwale łotrostwa". Dlaczego miałbym mieć większe szanse niż inni? Myślę, że Luter się nie obrazi, jeśli zdradzę, że otrzymałem maleńką podpowiedź:
("chodzi o krąg nagrań związanych z RWE")
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
bryce napisał(a):chodzi o krąg nagrań związanych z RWE Tak tez myślę. Mogło chodzić o 'udawanie' zagłuszania.Niestety odpowiedzi nie znam.
e
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Łups! Wiesz, o tyle żart, ze Luter zmusił dzisiejszego popołudnia i wieczora parę osób do słuchania Arki
e.
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
W sumie to "Żegluga" brzmi tak średnio na RWE 1... No ale może to jest znak, że trzeba zamienić kartę muzyczną z laptopa i słuchawki za 30 dychy, na jakiś poważniejszy sprzęt odtworzeniowy :P
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Mnie sie wszystkich nagran przesluchiwac nie chce ale pomyslalem sobie ze kiedy pierwszy raz wysluchiwalem WPzK to troche meczyly mnie roznice glosnosci w niektorych utworach ("raz szeptali, raz krzyczeli"). Byc moze na tej plycie cos przy okazji masteringu zostalo zmienione ?
Z nadzieja ze moja sugestia przyda sie konkursowiczom...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Mnie 'Pustynia 80' brzmiała o ile pamiętam dziwnie, ale to raczej przez to, ze fthissite napisał(a):trzeba zamienić słuchawki za 30 dychy, na jakiś poważniejszy sprzęt odtworzeniowy
Tyle, ze sprzęt dziś zajęty.
e.
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):raz szeptali, raz krzyczeli Fakt - pod tym względem nie jest to wzorcowe wydawnictwo fonograficzne , ale nie widzę tu "celowości" - to raz. Nie przypominam sobie też jakiegoś jednego utworu wyraźnie poddanemu downgrade'owi - to dwa. Po trzecie wreszcie - chyba bryce wyraźnie dał do zrozumienia, że z RWE to podpowiedź!
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
fthissite napisał(a):W sumie to "Żegluga" brzmi tak średnio na RWE 1... Bo jest to piosenka, której nie było w archiwum, więc została wzięta z kolekcji, której się dorobiłem w latach 80., nagrywając audycje z RWE. Na szczęście - jak na tego rodzaju nagranie jakość jest wręcz doskonała. Z Trzema portretami nie dało się, niestety, już tak zrobić i dlatego jest wersja z Radia Wrocław.
thomas.neverny napisał(a):Mnie sie wszystkich nagran przesluchiwac nie chce ale pomyslalem sobie ze kiedy pierwszy raz wysluchiwalem WPzK to troche meczyly mnie roznice glosnosci w niektorych utworach ("raz szeptali, raz krzyczeli"). Byc moze na tej plycie cos przy okazji masteringu zostalo zmienione ? Tak zwane zgranie ścieżek na tę płytę rzeczywiście wykonane zostało fatalnie, ale nie było to celowe działanie.
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Ja obstawiam Kniazia Jaremy nawrócenie z 8. płyty Małej Arki.
Pozdrawiam!
Patrycja
śni inny byt jurajski gad
Luter napisał(a):pół litra wódki Absolut Kurwa, spóźniłem się. Odgadł już ktoś?
Ja nie mam bladego pojęcia, ale dorzucam do nagrody ostatnie publiczne, a być może w ogóle ostatnie wykonanie wymienionej piosenki. Jakość jest niska, ale prawdziwych fanów to nie powinno odstraszyć, Harenda 19.12.2001.
Pozdrawiam!
Reputacja:
0
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź, w każdym bądź razie piosenka, o którą chodzi w zagadce, nie była śpiewana w Harendzie 19 grudnia 2001.
Reputacja:
0
Szczał: Ciężki deszcz?
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Chyba odpowiedź nie będzie prosta, zwłaszcza, jesli to są nagrania z RWE, których większość ludzi nie zna w innych wersjach, jak tylko te z Arki.
Wobec powyższego proponuję na zmianę rzucać tytuły z Małej Arki aż w końcu trafimy. A nagrode proponuję wypić wspólnie - picie samemu uzależnia.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Wobec powyższego proponuję na zmianę rzucać tytuły z Małej Arki aż w końcu trafimy. A ja proponuję nie psuć zabawy przynajmniej przez pierwsze kilka dni.
Reputacja:
0
DX napisał(a):A ja proponuję nie psuć zabawy przynajmniej przez pierwsze kilka dni. Ok. Masz racje. Poczekajmy zatem...
Ja udziału nie biorę, co by nie tworzyć niezręcznych sytuacji
Ty, wypasiony na Ikacu -
Luter napisał(a):Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź, w każdym bądź razie piosenka, o którą chodzi w zagadce, nie była śpiewana w Harendzie 19 grudnia 2001. Coś się z FTPem skiepściło, postaram się gdzie indziej wrzucić to nagranie.
A w sumie jaki był cel tego obniżenia jakości?
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Nie mogę spać?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Reputacja:
0
superxana napisał(a):Ciężki deszcz? To już było.
[/size]
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):superxana napisał(a):Ciężki deszcz? To już było. Faktycznie. Więc cofam i stawiam na "Statki"
Yyyy
Reputacja:
0
Ciężki deszcz, Nie mogę spać, Statki... Dlaczego?
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Nie mogę spać Bo na początku cośtam trzeszczy
[/size]
Reputacja:
0
No dobrze, rozumiem, ale dlaczego te trzaski miałyby być wprowadzone celowo?
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Tzn. jak rozumiem "Nie mogę spać" to nie jest poprawna odpowiedź? Pytam na wszelki wypadek bo nie napisałeś tego wprost.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):No dobrze, rozumiem, ale dlaczego te trzaski miałyby być wprowadzone celowo? Lutrze, zupełnie poważnie Cie zapytam (nie chcę czynić żadnych złośliwości, ani robić afery kolejnej): skąd ludzie mają wiedzieć, które nagranie zostało jakościowo pogorszone, skoro prawie nikt nie zna wersji innej, niż ta poddana już owemu zabiegowi. Jak porównać wersje sprzed i po zabiegu pogorszenia jakości? Skąd wiadomo, ze w nagraniu X jakość pogorszono celowo a w nagraniu Y jakość jest zła, że tak powiem, oryginalnie?
Jest gdzieś dostępna wersja piosenki o którą pytasz lepsza jakościowo? istnieje jakaś szansa by to porównać?
Moim zdaniem, z dydaktycznego punktu wiedzenia, zadanie jest źle ułożone, bo większość zainteresowanych nie ma szansy na nie udzielić poprawnej odpowiedzi. Widac to zresztą gołym okiem. Odpowiedzi są strzałami na ślebo "bo coś tam trzeszczy".
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Z tego co ja zrozumiałem to Lutrowi nie chodziło o to, żeby udzielać odpowiedzi na podstawie porównania dwóch nagrań. Zagadka polega przede wszystkim na tym, żeby wymyśleć, które utwory nadają się do celowego pogorszenia jakości, a następnie ewentualnemu zwerifykowaniu swojego typu/typów.
Reputacja:
0
TomciO napisał(a):Zagadka polega przede wszystkim na tym, żeby wymyśleć, które utwory nadają się do celowego pogorszenia jakości, a następnie ewentualnemu zwerifykowaniu swojego typu/typów. hmm, no skoro tak, to znów coś źle zrozumiałem. Po porstu wydawało mi się, że pytanie było nie o utwory a u jeden utwór i nie chodziło o typowanie a potem uzasadnienie typu, tylko o prostą odpowiedź zgadzającą się z tym, co Luter miał na myśli.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Nie do końca o to mi chodziło. Mówiąc o weryfikowaniu miałem na myśli sprawdzenie czy dany utwór faktycznie jest nagrany w złej jakości (lub gorszej od np. innych powstałych w podobnym okresie i warunkach). Natomiast liczbę mnogą użyłem dlatego, że prawdopodobnie jest więcej niż jeden utwór, dla którego taki zabieg byłby przynajmniej częściowo uzasadniony. W każdym razie chodzi mi o to, że w zagadce głównie chodzi o wymyślenie, który utwór mógł zostać celowo pogorszony technicznie.
|