09-26-2008, 08:25 AM
Witam, zna ktoś może akordy do utworu " O fryzjerze na parterze "?? Z góry dziękuje.
O fryzjerze na parterze
|
09-26-2008, 08:25 AM
Witam, zna ktoś może akordy do utworu " O fryzjerze na parterze "?? Z góry dziękuje.
09-26-2008, 12:33 PM
A sam nie dojdziesz do tego? Wydają się proste.
Nic we mnie, prócz do świata żalu dziecięcego,
Tu nikt nie widzi, więc się wstydzić nie mam czego!
09-26-2008, 12:47 PM
Nie żebym nie probowal ale srednio mi wychodzi.
Wynik moich prob zwrotka : aE Refren : dCaA7
09-26-2008, 02:44 PM
blaise14 napisał(a):A sam nie dojdziesz do tego? Wydają się proste.Nie każdy ma taki doskonały słuch. A lepiej jednak mieć dobrze opracowane akordy przez kogoś, niż jakieś kulawe zrobione samemu.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
09-26-2008, 03:01 PM
Przemek napisał(a):lepiej jednak mieć dobrze opracowane akordy przez kogoś, niż jakieś kulawe zrobione samemu.Rozumiem że nie w trafiłem z akordami ![]()
09-26-2008, 03:18 PM
A nie mam pojęcia, musiałby ktoś kto ma odrobinę słuchu sprawdzić...
"Wszyscyśmy z płócien
10-01-2008, 11:08 AM
hm skoro nikt nie che mi pomóc w rozpracowaniu muzyki do tego wiersza to może ktoś chociaż pomoże w zrozumieniu jego
![]() ![]() ![]()
10-01-2008, 11:58 AM
Nie gwarantuje poprawności:
Na parterze domu w którym przyszło mieszkać nam a E a Krwisty neon w wystawowej szybie lśni. a E a U Leona zakład się fryzjerski mieści tam d a d Do dusznego wnętrza wiodą wypaczone drzwi. a E a Kto chce z domu wyjść ten musi minąć zakład ten, Zanim wchłonie go ulicy wielkomiejski gwar, Więc wychodząc z domu Do Leona wchodzi się Czemu - nie wiadomo - nawyk, mus czy czar. To człowiek stary ale uczniów młodych ma, d a O ich fryzjerską edukację dba, d a Ale z ulicy nic podpatrzeć nie da się g a Tylko w witrynie wystawione słowa te: g a Męskie fryzury d Damskie fryzury a Strzyżenie poborowych do gołej skóry E a Z użyciem najnowszej aparatury d a Oferuje Leon wam E a
Nic we mnie, prócz do świata żalu dziecięcego,
Tu nikt nie widzi, więc się wstydzić nie mam czego!
10-01-2008, 02:31 PM
marek_h_z napisał(a):Mianowicie czytając czy też słuchając utworu rodzi mi się w wyobraźni obraz strzyżeń w niemieckich obozach zagłady. Nie znam źródeł na podstawie których mógłbym sprostować swą interpretację toteż zwracam się do uczestników forum z tym tematemJako podpowiedź napiszę Leon(id) B., dom to powiedzmy może być blok (ale nie w sensie blok mieszkalny) itd.
"Wszyscyśmy z płócien
10-01-2008, 04:10 PM
Przemek napisał(a):Jako podpowiedź napiszę Leon(id) B., dom to powiedzmy może być blok (ale nie w sensie blok mieszkalny) itd.Powoli mi się rozjaśnia umysł ale........... JK - O fryzjerze na parterze napisał(a):Na parterze domu w którym przyszło mieszkać namPodejrzewam że ów parter to Polska, ale czemu my dostaliśmy miano parteru skoro bardziej na zachód była część Czechosłowacji i Nrd?? JK - O fryzjerze na parterze napisał(a):U Leona zakład się fryzjerski mieści tamNie do końca rozumiem metafory z fryzjerem ![]()
10-01-2008, 06:45 PM
Dyskusja na ten temat już była: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1150&start=0&st=0&sk=t&sd=a">viewtopic.php?f=9&t=1150&start=0&st=0&sk=t&sd=a</a><!-- l -->
(generalnie o interpretacjach tekstu rozmawiamy w "Poezji" : ![]() Pozdrawiam Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
10-01-2008, 06:49 PM
Nie dostaliśmy miana parteru, na parterze jest zakład Leona. Fryzjer strzyże nas tak jak on chce, jeżeli mamy jakiś wybór to taki jaki on nam da.
"Wszyscyśmy z płócien
10-03-2008, 03:04 PM
Dziękuje za okazaną pomoc
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|