Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycja nowego tematu
jodynka napisał(a):gosiufar, Alku - czy to było w Kołobrzegu? Wink
Tak. Wink Ale w rozmowie z Koselusem! Tam nie było innych "słuchających!" Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
dauri napisał(a):
bryce napisał(a):"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
nieskromnie napiszę, tutaj akurat bryce cytuje mnie Wink
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):nieskromnie napiszę, tutaj akurat bryce cytuje mnie Wink
Wybacz, Sławku, ale mi się wydaje, że tu bryce nie cytuje, ale określa samego siebie! Jest temu wierny, odkąd jestem na forum i za to Go szanuję i cenię!
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Jest temu wierny, odkąd jestem na forum i za to Go szanuję i cenię!
dlatego nawet nie kryję mej dumy z tego, że bryce identyfikuje się z tym moim zdaniem i uczynił z niego niejako swój forumowy podpis... myślę, że na forum bryce trzyma poziom jak nikt inny

Simon - Twój wybór dzieł zebranych Ducha mnie rozpierniczył Big Grin
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Simon - Twój wybór dzieł zebranych Ducha mnie rozpierniczył
Staaary... Ja i tak zrobiłem "po łebkach"... Nie czytałem tych postów w całości... Ale kiedyś warto by znaleźć czas, by prześledzić to wszystko - bo to nieprawdopodobna składanka.
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Tak.
No to, co cytuje gosiafar, to być może. Ja cytuje tylko forum Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Staaary... Ja i tak zrobiłem "po łebkach"...
W sieci jest strona, na której zebrano wypowiedzi trolla o nicku Expert. Myślę, że taka "antologia" rozwalających wypowiedzi przydałaby się też naszemu dyżurnemu (nie mam bynajmniej na myśli Doocha). Jest tego sporo.
Odpowiedz
Luter napisał(a):W sieci jest strona, na której zebrano wypowiedzi trolla o nicku Expert.
Może i tak, ale skąd wiadomo, że to prawdziwe wypowiedzi prawdziwego człowieka...
A tutaj mamy swojego człowieka - z krwi i kości, mimo że duch. Smile
Odpowiedz
partycja napisał(a):I powiedział to przez "ch"?
Oczywiście, że nie.

Mi przypadła do gustu również i taka maksyma godna nie tylko opisu na gg, ale i opisu w sygnaturce :
Paweł Konopacki napisał(a):ależ ja szanuję każdego adwersarza godnego szacunku
Simon - antologia nie jest pełna, brakuje chociażby tekstu
duch77 napisał(a):Kwestia kasy dla niektorych jest nie do przejscia-a ja za darmo gral nie bede-sory
czy mojej ulubionej kwestii:
duch77 napisał(a):uuuuuuuuuuuuuu... uuuuuuuuuuuuuuuuuu........... uuuuuuuuuuuuu........
ale i tak - szacun :poklon: .
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
bryce napisał(a):Simon - antologia nie jest pełna, brakuje chociażby tekstu
Wiem, wiem, usprawiedliwiałem się:
$imon napisał(a):Ja i tak zrobiłem "po łebkach"... Nie czytałem tych postów w całości...
Może kiedyś jeszcze przejrzę całość. Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Mała antologia najwspanialszych tekstów z tego forum:
Ustawiłeś mi dzień... Big Grin
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
cytat ze znajomego - "możesz mieć inne zdanie ode mnie, ale już na wstępie musisz przyjąć, że nie masz racji"
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):cytat ze znajomego - "możesz mieć inne zdanie ode mnie, ale już na wstępie musisz przyjąć, że nie masz racji"
Akurat w przypadku rozmowy z Tobą jest to stwierdzenie bardzo celne.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Akurat w przypadku rozmowy z Tobą jest to stwierdzenie bardzo celne.
ale to jest opinia kogoś, kto umie rozmawiać, czy tylko Twoja Lutrze? bo jesli Twoja, to przypadek naszej rozmowy traktuję jako nieporozumienie.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Moja polonistka któregoś dnia stwierdziła: "Nie wiem, jak to powinno byc, ale i tak się z wami nie zgadzam"
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Jest temu wierny, odkąd jestem na forum i za to Go szanuję i cenię!

Nawet wtedy, gdy zarzuca innej osobie chamstwo, a na prośbę o wyjaśnienie odpowiada daleko idącą "powściągliwością słowną", bliską doskonałości? ;(
Odpowiedz
dauri napisał(a):Nawet wtedy, gdy zarzuca innej osobie chamstwo, a na prośbę o wyjaśnienie odpowiada daleko idącą "powściągliwością słowną", bliską doskonałości? ;(
Mój miły erudyto. Ogłosiłeś konkurs
dauri napisał(a):W tym celu ogłaszam mały konkurs - aby wziąć w nim udział wystarczy podać link do dowolnej chamskiej wypowiedzi przeciw Lutrowi mojego autorstwa, zamieszczonej w ramach dialogu z Pawłem w dziale "Ciekawostki"
wiedząc, że Twój dialog z Pawłem, będący parodią Lutra nawet tak tolerancyjna osoba, jak ann, przeniosła już dawno z Ciekawostek do karczmy. Ja go nazwałem chamskim, Ty możesz nazwać - śmiesznym. W sytuacji, gdy pozbawiłeś mnie a priori nagrody książkowej w postaci ebook-a pt. "Toxic people" - poradnika, mówiącego m.in. o tym, jak należy postępować z chamami wszelakiej maści, postanowiłem nie brać w nim udziału. Rzecz jasna później ostentacyjnie w co trzecim wątku niemal pokazywałeś, że Ciebie niektóre punkty regulaminu nie dotyczą. Jak sądzisz, dlaczego ann nie poznała się na Twoim siermiężnym poczuciu humoru i przeniosła te bawiące chyba jedynie Ciebie i Pawła posty do karczmy?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Simon napisał(a):Mała antologia najwspanialszych tekstów z tego forum:
Oj, Simon Simon :rotfl: poprawiłeś mi humor
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
bryce napisał(a):Ogłosiłeś konkurs wiedząc, że Twój dialog z Pawłem, będący parodią Lutra nawet tak tolerancyjna osoba, jak ann, przeniosła już dawno z Ciekawostek do karczmy. Ja go nazwałem chamskim, Ty możesz nazwać - śmiesznym. W sytuacji, gdy pozbawiłeś mnie a priori nagrody książkowej w postaci ebook-a pt. "Toxic people" - poradnika, mówiącego m.in. o tym, jak należy postępować z chamami wszelakiej maści, postanowiłem nie brać w nim udziału.
Dziękuję za wyjaśnienie. Nie do końca zrozumiałem, ale przyjmuję, iż oznacza to mniej więcej tyle, że w przypadku prośby do Ciebie o doprecyzowanie Twojej myśli warto przewidzieć jakąś nagrodę.
bryce napisał(a):Rzecz jasna później ostentacyjnie w co trzecim wątku niemal pokazywałeś, że Ciebie niektóre punkty regulaminu nie dotyczą.
Rzecz jasna. W obecnej sytuacji tamten immunitet już mnie nie chroni, więc możesz śmiało zgłosić te moje ostentacyjne posty do Administracji. Wprawdzie regulamin gdzieś się zapodział, ale AA na pewno odnajdą i wybiorą odpowiednią regulaminową karę.
bryce napisał(a):Jak sądzisz, dlaczego ann nie poznała się na Twoim siermiężnym poczuciu humoru i przeniosła te bawiące chyba jedynie Ciebie i Pawła posty do karczmy?
Są dwie możliwości: albo uznała, że jest to "awantura", albo że "wycieczka osobista". Moim zdaniem to drugie. Tajemnicą pozostaje, dlaczego za wycieczkę osobistą nie uznała również niżej wskazanego postu, który był inspiracją moich chamskich dialogów. Może dlatego, że nie był okraszony siermiężnym poczuciem humoru?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=146002#p146002">viewtopic.php?p=146002#p146002</a><!-- l -->
Odpowiedz
dauri napisał(a):Tajemnicą pozostaje, dlaczego za wycieczkę osobistą nie uznała również niżej wskazanego postu, który był inspiracją moich chamskich dialogów.
A mógłbyś podać link do tych... dialogów? Bo jakoś mi to umknęło...
Odpowiedz
Luter napisał(a):A mógłbyś podać link do tych... dialogów? Bo jakoś mi to umknęło...
Nic dziwnego, chyba wówczas spałeś. Jeden dialog jest podlinkowany poniżej, pozostałych jakoś nie mogę odszukać, więc pytaj bryce'a. Jednak przed przystąpieniem do czytania weź coś na uspokojenie, bo taka skala chamstwa na forum (mam tu na myśli moje posty) rzadko się zdarza, jest tak wielka, że nawet bryce przełamał swoją powściągliwość słowną i dał jej słuszny odpór:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=145979#p145979">viewtopic.php?p=145979#p145979</a><!-- l -->
Odpowiedz
Jak dla mnie najlepszy jest ten cytat z Ducha:
Duch77 napisał(a):Dauri za to duzy grzaniec dla ciebie,swietnie to rozegrales :-) (chodzi o twoj ostatni post-swietny) Jednak kozacy gora.
Aż dziwne, że nikt wcześniej nie wrzucił Smile.
Odpowiedz
kamil_s napisał(a):Aż dziwne, że nikt wcześniej nie wrzucił
Kamilu - nieźle to rozegrałeś. Dobrze piszesz. Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Kamilu - nieźle to rozegrałeś. Dobrze piszesz.
Wiem, mówił mi mój kolega Tatar. Big Grin :Smile Smile :o Wink :' Smile) :agent: :wredny:
Odpowiedz
Wy tu sobie jaja robicie, a ja ciągle czekam na ten grzaniec... Sad(
Odpowiedz
dauri napisał(a):Wy tu sobie jaja robicie, a ja ciągle czekam na ten grzaniec...
Spokojnie, jak tylko skończy trasę koncertową po Stanach - na pewno postawi grzańca.
Odpowiedz
dauri napisał(a):Wy tu sobie jaja robicie, a ja ciągle czekam na ten grzaniec... Sad(
Jeszcze był jakiś taki zakład, że specjalny zegar odliczał czas do czegoś ( bodajże do ewentualnej publikacji nagrań ). Kto wygrał i czy został zrealizowany ?
Odpowiedz
bryce napisał(a):( bodajże do ewentualnej publikacji nagrań ).
Uważaj! Tu jest wielu "przegranych"! Jakieś fatum! Wink

A jak będziesz w Warszawie, to daj znać, pooglądamy sobie! Wink
Odpowiedz
bryce napisał(a):Jeszcze był jakiś taki zakład, że specjalny zegar odliczał czas do czegoś ( bodajże do ewentualnej publikacji nagrań ). Kto wygrał i czy został zrealizowany ?
Zegar nie przeżył wymiany skryptu, a zakład wygrali ci, co obstawiali, że Duch nie udostępni nagrań. Z mojej strony ciągle wiszę flaszkę Simonowi. Chyba będę musiał jakieś odstetki dołożyć. :wstyd:
Odpowiedz
dauri napisał(a):Chyba będę musiał jakieś odstetki dołożyć.
W tym przypadku same setki wystarczą Wink
Odpowiedz