Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spektakl we Wrocławiu
Mam pytanie.
Rozmawiałam ostatnio z Grzegorzem Wilkiem (wokalistą w "Jaka to Melodia") opowiadał mi, że mniej więcej 2,5 roku temu brał udział w spektaklu złożonym z utworów Ojca. Grzegorz był wtedy członkiem któregoś teatru we Wrocławiu, muzycznego, ale nie pomnę dokładnej nazwy.
Czy ktoś z Was wie coś o tym?

[Dodano 17 września 2008 o 19:55]
Znalazłam!
grzegorzwilk.pl napisał(a):Na scenie wrocławskiego Capitolu można go zobaczyć w spektaklach: "Scat" (Pucybut Piątek), w "Galerii" (piosenki Jacka Kaczmarskiego) i "Gorączce" (piosenki Elvisa Presleya), „My Fair Lady” (Freddy).
Był ktoś może?
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Był ktoś może?
Na "Galerii"? :Smile
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
"Galeria" była tu już szeroko opisywana i komentowana, TV też pokazywała ją już chyba kilkukrotnie.
Odpowiedz
Simon napisał(a):"Galeria" była tu już szeroko opisywana i komentowana, TV też pokazywała ją już chyba kilkukrotnie.
A w Kołobrzegu można było zobaczyć wersję rozszerzoną - tzn całą.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):w "Galerii" (piosenki Jacka Kaczmarskiego)
Z tego, co pamiętam "Galeria" była omawiana na forum i nawet chwalona, w przeciwieństwie do np. chorzowskiego "Krzyku".
O tu np.: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/search.php?keywords=galeria&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj">search.php?keywords=galeria&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj</a><!-- l -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Grzegorz był wtedy członkiem któregoś teatru we Wrocławiu, muzycznego, ale nie pomnę dokładnej nazwy.
Jak na osobę żywo zainteresowaną sztuką, śpiewaniem oraz studentkę szkoły teatralnej, to nieźle!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):
berseis13 napisał(a):Grzegorz był wtedy członkiem któregoś teatru we Wrocławiu, muzycznego, ale nie pomnę dokładnej nazwy.
Jak na osobę żywo zainteresowaną sztuką, śpiewaniem oraz studentkę szkoły teatralnej, to nieźle!
Kuba, może byś dał sobie spokój :/
Odpowiedz
ann napisał(a):Kuba, może byś dał sobie spokój
Zwłaszcza, że strofowałeś mnie kiedyś, jak to się droczę niepotrzebnie z Doochem... :nuci:
Odpowiedz
Simon napisał(a):
ann napisał(a):Kuba, może byś dał sobie spokój
Zwłaszcza, że strofowałeś mnie kiedyś, jak to się droczę niepotrzebnie z Doochem... :nuci:
Nie wiem za bardzo jaki to ma związek i co ja takiego znowu napisałem, ale ok.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Rżnąć głupa też potrafisz :Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie wiem za bardzo jaki to ma związek
Ano taki, że zdarzyło Ci się upominać mnie, że przy lada okazji czepiam się Doocha. Jako że sam wykorzystujesz skrzętnie okazje, by przypierdolić się do Pati - daruj sobie na przyszłość takowe morały pod adresem innych.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie wiem (...) co ja takiego znowu napisałem
Nie rozumieć, co piszą inni, to jedno.
Ale nie rozumieć, co się pisze samemu...
Odpowiedz
Zbigniew napisał(a):Rżnąć głupa też potrafisz :Smile
Phi.

[Dodano 17 września 2008 o 21:16]
Simon napisał(a):Jako że sam wykorzystujesz skrzętnie okazje, by przypierdolić się do Pati
Chryste Simon, przestań pieprzyć jak zwykle, że ja wykorzystuję okazję, aby przeczepić się do Volny. Gdybym naprawdę chciał to za każdym razem robić, to wierz mi, że okazji to Patrycja daje całe mnóstwo i to niemal każdego dnia. A tutaj po prostu napisałem myśl jak przyszła mi do głowy po przeczytaniu tego do czego się odniosłem i tyle.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chryste Simon, przestań pieprzyć jak zwykle
Wolę pieprzyć jak zwykle, niż - jak Ty - pierdolić jak zawsze...
Kuba Mędrzycki napisał(a):A tutaj po prostu napisałem myśl jak przyszła mi do głowy
No, w to akurat nikt nie wątpi...
Odpowiedz
W sumie mojego poprzedniego posta można tutaj przesunąć, bo to o czym wspomniałem robisz co raz lepiej Big Grin
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Z tego, co pamiętam "Galeria" była omawiana na forum i nawet chwalona, w przeciwieństwie do np. chorzowskiego "Krzyku".O tu np.: search.php?keywords=galeria&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
Dzięki. Nie skojarzyłam, że to ten spektakl. Powiem Grzegorzowi przy najblizszej okazji, że spektakl podobał się bardziej niż "Krzyk" z Chorzowa Smile
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Powiem Grzegorzowi przy najblizszej okazji, że spektakl podobał się bardziej niż "Krzyk" z Chorzowa Smile
Co wcale nie znaczy, że jest to arcydzieło... Smile
Odpowiedz